Ahojky maminky, mám takový dotaz s manželem máme moc rádi hermelín a našemu Lukáškovi bude 5.2. 21 měsíců. Můžu mu už dát hermelín nebo ne. Myslela jsem že bych začala třeba s brambory a na to dala hermelín a chvilku zapéci. Není na to ještě maličký?
Díky díky díky
ja bych teda hemelin takovemu mrnouskovi nedela. porad je to plesnivy syr a je tam riziko listeriozy a pod 😖
Já bych nedala nejíme ho ani s mužem
sýry můžete od roku... a listerie?to muze byt ve vsem i v mase to tak zas neberu... klidne bych ho dala..
Já myslím, že se Lukášek bez něj obejde, že mu nedá nic co by potřeboval, nebo co by mu prospělo nějakým nenahraditelným způsobem, že má na něj klidně čas.
zapečený klidně, proč ne??? riziko spočívá v tom, že je to sýr z neupraveného mléka, proto by ho neměly ani ženy v prvním trimestru.
Nic se nestane, když si občas dá s vámi. 😉 Jiná věc je ta, že je to potravina pro dítě nevhodná. 😉 Hrozně soli, plíseň, velmi tučný.
Taky bych ho nedávala, ačkoli my ho taky oba milujeme a jíme (už se nemůžu dočkat až porodím a budu ho moct zas jíst podle libosti 🙂), tak dcera ho ještě neměla a budou jí tři, je spousta jiných sýrů, které jsou pro malé děti mnohem lepší.... i u toho zapékání přece můžeš na ten kousek dát kousek jiného sýra bez plýsně... asi se nestane nic, když ochutná, ale cíleně bych žádný plýsňový sýr nedávala...
Dala bych vyjímečně a to jen tepelně upravený, teda i zapečený, syrový asi ještě ne. 😉
Hermelín jsem dala ochutnat synovi kolem 4roku.
proti: sůl, zrající sýr, tučný, těžký , špatně stravitelný, plíseň i když šlechtěná
pro: dítě by mělo ochutnat různé potraviny, různá jídla - ve školce pak děti špatně přijímají úplně neznámé chutě, ale to se týká spíš luštěnin, sladkých jídel, různých druhů masa - pokud doma měli jednostrannou kuchyni.
místo hermelínu bych dala: eidam, goudu, blaťácké zlato... atd dnešní výběr sýrů je obrovský
stejne jako vsechno:´-). Ve 21 mesicich muze urcite ochutnat vse. Ale na druhou stranu to pro nej urcite neni nejvhodnejsi, kdyz to bude jist xkrat do tydne. V ruznym mazacich syrech je mnohem vice skodlivin a detem je spousta lidi dava bezne.
Nedáváme ani teď, jen tvrdé sýry a tvarohové typu žervé... Právě pro všechny důvody viz. výše...
Když mu jej dáš, nic se nestane, ale...
Tolik bych to nehrotila, pokud toho nesní na kila, dcera hermelín miluje, tak jí ho občas dopřeju.. kdybych měla hledět na všechny možný bakterie apod, tak bych musela vyloučit mraky potravin.. nevyjímaje sladkostí 😉 A taky je maminky dávají 🙂 Takže s chutí do něj, s mírou ;)
Tak jsem asi mimo tabulky, ale hermelín u nás frčí, máme ho rádi všichni, camembert, prostě všechny kvalitní plísňáky. Jí ho i prcek, asi od necelých dvou let, a docela často...a moc rád. Nakrájím na kostky jablko, hermelín, spíchnu párátkem a zobe🙂. Nikdy jsem neslyšela o nikom, od nikoho, že by hermelín něco strašného způsobil. V těhu - listerioza, dejme tomu, ale jinak je to podle mě normální potravina, všeho s mírou, proč ne.
Lepší než párek🙂
Já si pamatuju že jsem jako dítě hermelín milovala a mamka ho dávala i mé mladší ségře, mohl jí být tak rok 😀
já bych asi nedávala kvůli té plísni , i když je to plíseň jedlá, může podporovat rozvoj alergií 😉
Od 20. měsíců mu někdy dám Heremlín, i nezapečený, teď mu budou skoro 2 roky a nevidím, že by mu něco bylo, že sem mu dala sýr co má na sobě trošku plísně. Je spokojený a moc mu chutná 😀
synovi jsem takové věci nedávala vůbec, dcerka ještě neměla ani rok a co ta už vyzkoušela 😀
ja nevim no je to plisnovy syr nemyslim ze je to moc vhodne pro deti,ale nemyslimzeprojednou by se neco stalo .nas malej uz ho taky ochutnal