Blizi se leto a dovolene a ja bych rada s 13 mesicni dcerou vyrazila i na kole. Je to moc brzo? Vubec nemam predstavu od kdy tam dite muze vydrzet sedet...diky 🙂
od roka na kratší cestu bych klidně zkoušela. popojet pro nákup a tak...vyzkoušet. ono ne každému dítko se tam musí líbit a záleží i na pohodlnosti sedačky. na nějaké delší trasy, výlety, cyklodovolenou...asi až od roka a půl (myslím, že se to tak doporučuje).
Jezdili jsme hned jak zacal sedet, na kratounke a postupne vice.Zpocatku se totiz bal..
Malá má rok a jezdíme, na delší cesty bereme i vozík za kolo.
Dekuji holky...a muzete doporucit nejakou znacku? Na co se pri vyberu zamerit?
Polisport
Taky máme polisport.
Se synem jsme začali jezdit na kole krátké trasy někdy v roce a kousek, máme Hamax Smiley a spokojenost. Některé děti (i starší) se na kole bojí, jiné nesnesou být přikurtované, potřebují volnost, chce to vyzkoušet.
Malá má teď 13m a nevydrží nějakou velkou tůru, ale na hodinu až dvě to zvládá 🙂 a jinak nemáte nějkdo zkušenost s takovým tím přídavným vozíkem na kolo, ve kterém může dítě sedět? (nevím jak víc to popsat) A zdá se vám to bezpečné?
@sarajurka zkušenosti nemám, ale plánujeme pořídit, rádi jezdíme na cyklo dovolené, navíc se tam vejdou i dvě děti 🙂 , zdá se mi to na cyklostezkách nebo odlehlých místech bezpečnější než cyklosedačka přidělaná na kole.
Tak uz jsem se divala na netu a ty polispirt vypadaji dobre. Dcera je zvykla byt uvazana i ve sportaku, takze si myslim, ze to ji vadit nebude...no zkusime a uvidime. Bylo by to fajn, kdyby se ji to libilo 🙂
@sarajurka taky jsem na tim premyslela, dat vozik za kolo, ale slysela jsem spis negativa toho...jako u vseho...hlavne to, jak je dite nizko a primo za kolem, tak se na neho celou cestu prasi...coz je asi pravda...
@anulis To máš pravdu, to mi nedošlo, že se na malou bude prášit. Tak to asi budu muset najít jinou variantu, děkuju 🙂
@sarajurka Vozík za kolo je super, právě pro ty menší děti , než zvládnou delší jízdu na sedačce. My ho hojně využívali pro děti od 10.m(+2,5r) do asi (2r+)4r. Vozík nám vyhovoval pro dlouhé přejezdy(pár hodin), a děti zatím odpočívaly nebo spíš spaly. Že by byly nějak zaprášené jsem si nevšimla, ale je potřeba dobrý dlouhý blatník na zadní kolo. Bezpečný podle mne vozík je.
@anulis
Ahoj my syna dali do cyklosedačky- máme tu polohovací hamax) asi v 10 měsících a super.první jízda byla taková no jak to říct- byl v něčem novém tak se netvářil,ale druhá už byla naprosto super a líbilo se mu to a dcerku jsme dali do sedačky měla 11 měsíců a super 🙂
@anulis to musíte vyzkoušet. Na chvíli to již zvládne (pokud sedí a chodí). Syna jsem zkusila asi v 10m a nebylo to ono. V roce a čtvrt už v pohodě. Ale možná to bylo i tím, že jsem změnila zadní sedačku za přední - to se mu líbilo mnohem víc, protože jsme si mohli povídat a ukazovat.