Oční kontakt 5měsíčního dítěte. Jaké je/bylo Vaše dítě?

luci676
6. bře 2020

Ahojte, chcela by som sa opytat ake bolo/je vase dieta v 5. mesiacoch?
Pri krmeni mi nepozera do oci ale vacsinou niekam mimo. Po kazdom jedle si zdriemne, vacsinou na pol hodinu obcas dlhsie. Cez den spava dlhsie iba ked sme na prechadzke. Niekde som citala, ze v tomto veku by malo vydrzat byt dieta hore medzi dvoma krmeniami.

Neviem ci su to normalne znaky lebo ked googlim tak sa vystresujem, ze moze ist o autizmus napriklad.

swan42
6. bře 2020

@luci676 a jindy se ti do oci diva?

cilkat
6. bře 2020

Že nekouká do očí u krmení mi přijde ok, pokud jindy ano (zcela běžně mi oba synové koukají do obličeje jen když "žádají" o jídlo a když ho dostanou, oči utečou bůhví kam). Jelikož mluvíš o krmení, ne kojení, soudím, že jde o příkrm/um. Jak často krmis? V tomhle věku mi děti spaly 3x denně + noc, takže by to mohlo odpovídat i té fegvenci, co píšeš.

kkacca
6. bře 2020

Ahoj, co by v těch ocich při krmeni videl, není tam nic zajímavého přece 🙂 kouka se na tebe, když delas blbosti?

amazonkajanik
6. bře 2020

Tak syn mívá chvilky,kdy se hluboce zadiva do očí,kouká,kouká a pak udělá nějakou kulišárnu 😁třeba mi vrazí prst do nosu,chytne pramen vlasů,otáčí se za zvukem ,vyprskne mléko jak fontána 😂 ale ta chvilka,kdy si hledíme do očí,je jako by se zastavil čas 😊

moija
15. pro 2020

Ocni kontakt u krmeni uz si nepamatuju, ale dulezite je, jestli je v jinych momentech behem dne nebo neni vubec.
No a spanek, v 5 m spal syn hodne casto, urcite co dve hodky si musel aspon na chvilku zdrimnout. Vydrzelo mu to doted, je to spac, ma 19 mesicu a stale potrebuje spanek 2x denne. Nedelej se starosti, ale taky jsem to jednu dobu resila, ze hodne spi (vsechny kamaradky vzdy resily nespavost, tak jsem se trochu bala. Ale mame to proste v rodine, pry jsem taky hodne spala, jeste na nizsim stupni ZS jsem si chodivala po skole zdrimnout 🙂