Obrázky do pokojíčku - jak je přidělat?

elisa_day
19. kvě 2015

Chtěla bych naší dvouleté dát do pokojíčku konečně i nějaké obrázky a fotky na zeď, pro začátek jsem našla starý kalendář se zvířatama, která bych vystříhala a použila.
Problém číslo 1 - jak to na zeď přidělat? Nalepit izolepou nebo nějak jinak? Udělat nějaké rámečky z kartonu (moc nevim jak, ale na netu bych asi něco našla...)?
Problém číslo 2 - chci je pověsit tak, aby na ně viděla, tzn. ne moc vysoko, ale jak potom zajistit, aby to nesundavala a nepoškodila? Napadá mě to celé podlepit kartonem, tak by to bylo aspoň pevnější, ale stejně... Na zalaminování jsou obrázky moc velké, mám jen laminovačku na A4 a do A3 v copycentru se mi moc investovat nechce, je to dost drahé, ale možná na to nakonec dojde.
Nemáte nějaké tipy jak to vyřešit případně jak to máte pořešené vy? Díky...

konidana
19. kvě 2015

@elisa_day Izolepou těsně mimo dosah dítěte- nejjednodušší a nejlevnější, ale při sundávání to může jít i s malbou nebo dokonce s omítkou. Lepší je papírová lepicí páska (konstruktérská ), která lze odlepit. Nebo ji nechat, ať si pomaluje zdi sama:D U nás mají děti povoleno čmárat/malovat po zdech, ale jen v pokojíčku. Už si dělají výzdobu samy. Nejčastěji jim pomáhám na zeď nalepit nějaké obrázky právě izolepou.

agne
19. kvě 2015

Líbí se mi různě barevné a různě velké rámečky z Ikei, které mají místo skla jenom takový plast. Ale vzadu mají klasicky takový sponky, takže pokud by to sundávala, tak ještě počkat... Asi bych to vyřešila samolepkami na zeď, ale že to bude loupat je šance vždycky... Nebo tu nejmíň hezkou ze sady dát nejvíc dolů jako pokusnou, ať se na ní vyřádí a dá těm ostatním pokoj... Kamarádka polepila jenom šuplíky komody a taky to vypadalo dobře... 😉 Ovšem nám ještě chybí ten pokojíček 😵 .

kokca77
25. kvě 2015

@elisa_day Ahojky, být tebou tak se na to s prominutím vyprdnu 🙂 je dneska spousta úžasných jednoduchých variant, které jsou opravdu roztomilé. Když jsem zařizovala s manželem prckovi pokojík, tak jsem hledala spoustu rad jak to udělat co nejveselejší a třeba na googlu v obrázcích nebo portálu Rodičům.cz jsem pár nápadů našla 🙂