Ahoj,chtěla sem se zeptat,jaké máte zkušenosti s obráceným režimem a jak na to???Jak a nebo kdy se to u Vašich dětí změnilo?našemu malému jsou 3 měsíce a usíná až kolem půlnoci, pak spinká dopoledne.Jak mu to nějak posunout??I když se třeba stane,že usne kolem 22hod.,tak si dá jen 20ti minutovku a je stejně vzhůru až té půlnoci.Poradíte někdo něco???Díky
Ve třech měsících s tím asi ještě nic moc neuděláš, až bude aktivnější, víc se unaví přes den. Taky tyhle věci nelámu přes koleno.
tak pokud ti to nevadí což bys evidentně nepsala, tak nedělej nic a čekej, pokud ti to vadí, tak začni upravovat spaní tak aby spal v noci a přes den byl více vzhůru, já mám dvě děti a chodili a chodí dodnes oba spát v půl 8 večer nejdýl v 8 max půl 9 spí, večer už chci prostě mít klid pro sebe , upravovala jsem spaní přes den tak aby večer byli unaven tak akorát, tzn. že spali dopol třeba od 10-12 pak odpol od 2-3 , když byli menší tak jsem nechávala spát ještě k večeru třeba od 5 do půl 6 nebo od půl 6 do šesti už si přesně nepamatuju , pak byli už vzhůru , v 7 jsme šli koupat, v půl 8 mlíko , pomazlit, dát spát, pokud má režim otočený, budila bych co nejvíc přes den , aby se naučil že se má spát v noci, ale musíš postupně aby z toho nebyl protivný
Nase prtouska v sestinedeli chtela usinat az v deset, opakovali jsme koupani porad kol 19 no a ted vetsinou uz do osmi spinka.
@slunicqqo Když on přes den moc nespinká,dopledne si dá tak 1,5hod po obědě jdem ven,tak spinká ty 2hod.v kočárku a pak do večera už spí tak po 20min mezi kojením(kojím každé 3hod.) a nebo třeba i vůbec,což mě teda nepřijde,že by spinkal hodně,oproti tomu,co slýchám od kamarádek....
@absinka tak s nim zkus jit dopoledne i odpoledne ven. Ja tak chodila vzdy 10-12 a 15 - 17 a vzdy mi to prospal v tomto veku. Akorat je to fyzicky hodne narocne. Delala jsem to tak donedavna, nez mi dite zaclo chodit, a musim rict, ze jsem byla neustale bolava, znicena a rozlamana. A jeste mi pak doktor rekl, ze mam pridat pohyb, to jsem myslela, ze omdlim. Doma jsem neudelala nic, ale dite prospivalo a spalo dostatecne. Pak se zlepsi i nocni spanek.
@absinka aha, jako ze ti spi dopo i odpo pak dve hodiny. No tak to ti spi hezky. Mne dite spalo 2x 2 hodiny, nekdy taky ne cele. V tomto veku. A to delal tak do doby nez zacal lezt. Zhruba. Never vsemu, co ti navykladaji kamaradky... Vecer necekej az ti usne, ale normalne ho uloz. Po koupani nakojit a ulozit. Kdyz budes cekat, tak se nedockas. A v noci, kdyz se probudi, nakojis, nevim, jestli jeste prebalujes v noci, a nebavit se s nim. Jak neuvidi odezvu a bude tma (a je zdravotne v poradku), tak usne za chvili taky.
Taky jsme to tak meli, casem se to upravilo samo. Malá teď usíná kolem 22 hodiny a spí cca do 6-7 do rána. Pak ji dam napit a spi jeste třeba do 9.
tak možná mu to spaní přes den nestačí a je pak přetaženej a nemůže zabrat chce to odzkoušet, zkus tedy fakt s kočárem ven třeba bude spat dýl v kuse, nebo jestli más možnost třeba na balkon pokud se ti nechce tak dlouho chodit po venku a chceš něco stihnout udělat doma, mě třeba na balkonu spávali děcka dost , hlavně první , dlouho po porodu mě bolely strašně záda, a venku jsem nemohla vydržet dýl jak půl hodiny. u druhého už dobrý to jsme chodili dost ven
@absinka no vsak to mi malejtaky tak vstaval. Probudil se v 17 a pak do 19 nebo tak nejak byl vzhuru a pak se sel koupat a pak jsme ho ulozili do postylky. Mozna se ti budi, protoze je pretazenej, ze nevydrzi od te pul ctvrte, nevim. Mne takhle pozde usinal zezacatku, kdyz jsem cekala az usne, jako novorozenec. Misto abych ho ulozila.
zatím nic neupravuj,ono se to časem srovná samo. ty také neusneš na povel.. jen bych prostě kolem času,kdy by už měl spinkat,ztlumila světla,ztišila televizi..také by mohlo pomoci,kdybys s ním šla spát i ty.. naší malé je 8 měsíců a to,že na dnešek usnula po 9.večer,považuji za malý zázrak. 🙂