Oblékání batolete v proměnlivém počasí. Jak řešíte?

29. pro 2021

Ahoj maminky, jak oblékáte vy vaše deticky? 🙂 já se vždy bojim abych to neprehnala.. máme zimní fusak a od zítra má být okolo 10/11 st, mala už chodí má 15 měsíců. Děkuji 🙂

jana_zofie
29. pro 2021

Fusak neresim, od doby co mala jezdi ve sportaku jsem ji do nej nedostala. Max. tak lehkou deku, vetsinou ani to ne. Funkcni obleceni jako spodni vrstvu (mam radsi outlast nez merino, jednodussi udrzba a priznivejsi cena, ale jestli byvate nekde dlouho nebo stridate extremy teplo/zima, zvazila bych i to merino mozna). Na to ted zimni bunda a oteplovacky +rukavicky a kuklicka. Jestli bude zitra opravdu teplo, zvazim, jestli nedam jenom softshell, pripadne jeste jednu tenkou vrstvu (volnejsi leginy a tricko pres ten outlast) a softshell. Mala ma 20 mesicu

areh
29. pro 2021

Mám 15m syna. Fusak dávám jen na spaní, jinak mám zateplenou nepadací deku. Klidně by mohl být i nánožník a deka. Do kočáru v tomhle počasí softshell kalhoty + spodní kalhoty, mikina, zimní bunda.

antoinet
29. pro 2021

3 vrstvy - spodní (termoprádlo nebo tričko a punčocháče), něco na zahřátí (flísová mikina) a něco proti vnějším vlivům, tzn. co nepromokne a neprofoukne (softshellové kalhoty a zimní bunda), popř. kombinéza. Ano, oteplí se, ale pořád je zima a dítě se měně hýbe, obzvlášť když sedí v kočárku.

jako_mala_holka
29. pro 2021

Dcera 18 měsíců, dávám tričko nebo body s dlouhým rukávem, punčocháče, podsite kalhoty a zimní bundu, čepici a šálu, když je v kočárku, tak fusak

autor
29. pro 2021

Děkuji všem holky 😊 my budeme mít cestu jenom do obchodu asi 15 min max a pak bude ťapat.. tak jsem si říkala, že bych fusak nechala už doma.
Body, svetr, punčochy, boty, kombineza a čepice? Myslím, ze by to mohlo byt oka, ne?😊

eithelwing
29. pro 2021

Syn, 18 měsíců, fusak ma, v kocarku pravidelně spi. Ma puncochy a body, na nem tricko, doma máme chladněji. Pak mikina, teplé softky, bunda zimni, případně tepla kombineza nebo pri takovýchto vykyvech lehka soft kombineza. A pak dle počasí jen fusak a nepromokava deka, nebo když byly mrazy, tak ještě další deky.

merope
30. pro 2021

Já hlavně tahám kompletní oblečení na převlečení, kdykoli jdeme dál než nějakých 5-10 minut od domu 😀.

veroniqess
30. pro 2021

V 10 stupních to za mě rozhodně není na zimní fusak, i kdyby dítě nechodilo. Syn by se v tom upekl 😃. Jinak mu je 17 měsíců a tuhle zimu už ho nepoužívám vůbec, protože hodně chodí. Místo toho zimní kombinéza a zimní deka. Ale ne v deseti stupních, jen když je pod nulou.
Za celých 17 měsíců měl jednou dva dny teplotu, jinak ani rýma. Některý děti jsou hrozně zhejčkaný tím nabalováním.

autor
30. pro 2021

@veroniqess Taky si říkám.. já ji dam normalka zítra to co jsem psala a půjdeme bez fusaku.. kdyby foukalo, dam deku.. dokonce si myslím, ze při 12 stupních ji bude stačit jen zimní bunda a leginy místo kombineza🙄