Zdravim vsechny maminky, moc rada bych Vas poprosila o pomoc. Pred tydnem se nam narodil chlapecek, uz jsme doma a ja nevim do ceho ho oblikat, aby mu nebyla zima, nebo zas teplo😔
V byte mame momentalne nejakych 26*stupnu.
Tak se ptam co davat malemu na sebe?
V postylce lezi v hnizdecku ve kterym ma roztahlou zavinovacku, a na sebe mu davam bodycko s dlouhym rukavkem, a ponozky. Staci to, nebo mame davat i neco na nozky? Jinak ho pak prikryju plinkou, nebo deckou.
Nechci, abych ho zas prehrala, nebo aby mi nastydnul😢
Dekuji moc za pomoc!! 😊
U novorozeňátka bych určitě doporučila i zakrýt nožičky. U takhle malého miminka je špatná termoregulace a je lepší dát něco lehkého 🙂
Miminka ještě neumí dýchat pusinkou a případná rýma je šílená. Raději se tomu vyhnout.
Opravdu stačí něco úplně lehkého, ale nenechávat prostor pro ofouknutí. I pod dekou, plenkou je to chvilka.
Každá maminka to vnímá jinak. Některá dítě raději zabalí, jiná nechá rovnou od narození body s krátkým rukávem a nic jiného. Jedno miminko hned prochladne, jiné je úplně v pohodě. Takže počítejte s tím, že tu budete mít různé názory 🙂
Doma máme pořád kolem 21C, netopime na víc. Ani když byl malickej. Byl v body s dlouhým, teplacky a ponožky. Případně body s dlouhým a polodupacky/dupacky. V ložnici máme kolem 18C a spal v body s dlouhým a overal (teplej). Zakrytý rozvazanou rychlozavinovackou. Postupně jsem ubírala samozřejmě. 🙂 Doposud (tuk tuk) neměl ani rýmu. Obecně spíš méně než více, ale ten první měsíc potřebuje opravdu víc tepla. Nicméně občas vidím půlroční děti narvany v 25C a víc v body s dlouhým, dlouhý kalhoty, ponožky a ještě mikina. 😳 To si říkám, chudák dítě.
Fakt hodne zalezi na individualni situaci, obe moje deti (cervenec a listopad) byly od narozeni hlavne v bodycku a ponozkach, vetsinou dokonece s kratkym rukavem a nekdy i bez ponozek. Ale v byte mame teplo, obe deti meli pres tri a pul kila, dobre pribyvali a vylozene hraly. U dvoukiloveho ditete bych to treba resila jinak. V porodnici nam rikali, ze idealne NEMA mit spoceny zatylek a MA mit teply hrudnicek, tak jsem se tim ridila. Mladsi by se jinak asi urval, protoze horko nesnasel. Cepicku na doma nemeli ani jeden, to by ji meli furt propocenou.
@malytlustyhroch No prave, v porodnici jsme meli ken plinku a kosilku a lezel v zavinovacce.
Je tezke odhadnout co jim dat na sebe, aby jim zas nebylo teplo, nebo pro zmenu zima. 🙁 dekuji za radu/nazor/ pomoc 😊
@me_druhe_ja Dekuji za komentar. Jsem z toho vyjukana. Prvni dite a clovek se boji, aby nic nezanedbal a tak. Dekujii
@theuska29 Dekuji za radu/nazor!!😊
@klokanka31 Dobre, moc dekuji!!
@nikolasek16 Já dávala od začátku normální košilku a dupačky. Jen když bylo přes 30 tak jsme dali na ven bodíčka.