Oblečení na mimi. Poradíte, prosím?

28. dub 2021

Zdravím holky, vím stupidní otázka a někdo se možná bude smát, ale mám 6 měsíční holčičku a jsem prvorodicka, řídím se svým instinktem, ale raději se i poradim, abych neudelala chybu. Každý nějak začínal.. zítra má být krásných 20 stupňů, myslíte, ze mohu malé dát -ponožky, leginy, body s krátkým rukávem, svetr a celenku? Dnes jsme byly venku a dala jsem ji puncochy, tepláky, body dlouhý rukáv, svetr a turbanek a byla úplně horka.. mám ještě na ni jarní fusak od Pinkie a deku, takže měla jen punčochy, rozepnuty svetr a jen přikrytá tím fusakem a byla ok.. jinak fakt byla úplně horka... co myslíte ten zitrek? Děkuji moc

merope
28. dub 2021

Ono toto počasí je ošemetné a moc - chvíli peče slunko, že by se uvařila - a pak se zatáhne, zafouká a je zima. Určitě bych dala čepičku, tou nic nepokazíš. Nahoru spíše věci ke krku a na ručičky - takže spíše bych dala dlouhý než krátký rukáv. A zbytek korigovala dekou a pohmatem.

A nejsi šílená, já předloni v dubnu jezdila s teploměrem v kočárku. Taky bylo takový divný počasí.

aniea
28. dub 2021

No nejspis bude jen v kočárku, takže já bych jí dala kalhoty,body s dlouhým rukávem , čepičku a nějakou mikcu.. 🙂Ale jako kdyby ji bylo teplo sundala bych mikinu.

autor
28. dub 2021

@merope
@aniea
Děkuji holky moc🌸 Já už ji tak chci dávat čelenky,už aby bylo horko😅 Dám ji tedy body s dlouhým a tenčí svetr, když bude zima, deku a když ne, bez deky..ale dnes měla silnější svetr a byla fakt horká.. 🤥 hruza to počasí 🙂

areh
28. dub 2021

Skoro 8mi měsíční syn měl dneska tenké tepláky, body s dlouhým a mikinu. V kočáře bez čepice mimo kočár s čepicí. U nás hodně foukalo.
Deku si v kočárku odkopal, takže bez deky..

autor
28. dub 2021

@areh jee tak to bych mohla dát čelču v kočárku a venku cepicku😍😍😍

terezia10
28. dub 2021

Mám 6 měsíční a je v teplákovem overalu a fusak . čelenku bych nedávala ještě je to studený

ruzova_pastelka
28. dub 2021

Ono asi taky záleží, kde bydlíš, ČR je velká 😉 U nás by se v popisovaném oblečení dítě upeklo, ale to je lokalitou.

Poradím obecně - řiď se dítětem. Lepší je mít víc tenkých vrstev a odebírat je nebo přidávat. Pokud vidíš, že je dítěti horko, tak uber, pokud zima, přidej. Jako spodní vrstvu mám radši krátký rukáv, protože občas je opravdu hodně vedro a pak svetřík nebo ještě lepe mikinu, co se dá rozepnout. Nohavice dlouhé, ale občas jsem prostě legínky stáhla a měla jen ponožky (anebo naopak). Čepičku nebo klobouček podle větru a slunce. Čelenky jsou na nic, sorry 😀

merope
29. dub 2021

@ruzova_pastelka Tak zase pokud se jí líbí, tak teď a do kočárku to může mít smysl 😀

ruzova_pastelka
29. dub 2021

@merope Já jsem starej praktik, ale dekorační důvody chápu 😄😄😄

jako_mala_holka
29. dub 2021

Já teď v tomhle divném počasí taky kolikrát nevím... Má ještě v kočárku fusak a do toho ji dávám body s dlouhým/krátkým rukávem - pocitově, leginky a ponožky, nahoru svetřík nebo tenkou mikinu a čepičku, tu někdy sundáme, když mi přijde tepleji... Podle potřeby pak fusak rozepinam a zapínám... Jen jednou se mi stalo, že byla trošičku zpocená na nozkach, ale to měla punčocháče, od té doby je ven nedávám, radši ty leginky

misu8
29. dub 2021

@merope k té čelence, vypadá to sice hrozně hezky na těch holčičkách, ale třeba já, když si na hlavu dám čelenku, takovou tu látkovou, co je kolem celé hlavy, tak mě po chvíli dost rozbolí hlava a přejde to, až když ji zase sundam (mám to tak odmala). Tak mě napadá, jestli ty děti v čelence taky třeba nemůže bolet hlava. Moje dcera si ji vždy po chvilce sundavá.

merope
29. dub 2021

@misu8 To nevím, já čelenky v podstatě nenosím - buď čepici nebo nic.