Ahojte, rada by som si precitala vase skusenosti skusenych mamiciek, ze kedy cca zacali vas obijmat vedome a rukami vase deticky. Alebo ci sa rad mojkaju a pusinkuju.
My mame 9 mesacneho synceka, a je tak na pol a pol. Podla nalady. Ale skor by som povedala nie ako ano.
Prosim neukamenujte ma. Nemam vobec skusenosti a som sama od rodiny s manzelom.
Dakujem
@1mommmmmmmy1 je ještě malej na nějaké cílene objímání....aspoň já si to u svých dětí nepamatuji kdy mně vědomě začali objímat a to byli oba hodně velký mamankove...
@1mommmmmmmy1 mala se v tom věku též tulila, kdy chtěla. Spíše jsem ji brala k sobě ja a mojala 🙂.
Asi od roka a pul? Kazdopadne daleko driv zacaly mladsi deti mazlit starsi(ho) sourozence, ke mne zacaly byt o dost mazlivejsi po odstavu.
Okolo roku mačká kolem krku a dává pusinku. I mi přidržuje hlavu, aby neutekla 😁
Starší je nekontaktní, moc se tulit a chovat nechtěl, od každého se odtahoval. Až tak od 5 let se chodí občas pomazlit 😄 Mladší je naopak kontaktní mazel, tak od roku je jeho nejoblíbenější činnost ňuňání, a to mu vydrželo doteď, bude mu 7 😄
Až tak okolo dvou let. To mě sám od sebe pusinkuje, pohladí, přitulí se.
Kolem 9m mě občas chytil kolem krku, když jsem ho zvedla z postýlky, kolem 10m nás "pusinkoval" tak, že se nás pokoušel sníst 😂. Teď je mu rok a prakticky to nedělá, naopak se naučil škrábat, když se mu něco nelíbí 🙄 Ale přijde mi, že ho mazlení spíš zdržuje od dělání lumpáren 😂😂😂
@1mommmmmmmy1 začal asi od roka a pol, teraz sa príde sám od seba pomazliť, dá pusu a tak. 😊
@aselluska jo, nekam koukam, on mi chytne hlavu, otoci k sobe a pusinkuje. To je krasny❤
Dakujem kocky, tesim sa uz velmi, aby syncek zacal intenzivnejsie obijmat a pusinkovat. 🥰
Jj, asi tak 1-1,5 roku. A od 2 i pusinky. Teď mu jsou tři a je to krásné, už se můžeme pevně obejmout.
@1mommmmmmmy1 ale dělat to nemusí. Kamarádky nemají takhle kontaktní děti a závidí mi to 😁
Asi od roka a půl.
Tak ja mam 3leteho chlapecka a kolikrat me obejmul, to bych spocitala na prstech jedne ruky 😄 jakoze tulime se, ja ho pusinkuju, hladim, porad je kojeny, v noci spi prilepeny na mne.... ale ze by vylozene prisel a objal me nebo mi dal pusu, to fakt nehrozi 😄 kdyz se ho zeptam jestli si dame pusu na dobrou noc, tak v 50 % pripadu chce, ale nevnucuju se.
@1mommmmmmmy1 od 1,5r
No tak od roka a čtvrt + -. Dávala pusinky, objímá a tak. Taky jsem se na to hodně těšila.
@1mommmmmmmy1 Je to mimo tema, ale slovo "mojkat" miluju🤩😅👍