Novorozenecke akné. Je to ono nebo alergie?

jjasmina
16. bře 2020

Prosím nevíte jestli to je to novorozenecke akné nebo nějaká alergie?

jjasmina
autor
16. bře 2020
uzivatelkapetra
16. bře 2020

No nevím, třeba je to jen akné, ale na můj vkus je ho hodně.
Jak často koupeš a čím mažeš?

jjasmina
autor
16. bře 2020

@uzivatelkapetra koupu ob den bez mýdla a natiram avirilem

lula86
16. bře 2020

@jjasmina nechci nejak strašit, ale spíš to vypadá na kvasinku. Můj syn 5m to na obliceji má přesně ve stejném místě a kvasinka to u nás je. Kdyžtak napiš do skupiny kde se zabývají kvasinkou a ae.

jjasmina
autor
16. bře 2020

@lula86 a co to obnáší? Já to samozřejmě fotila dr a posílala mailem, tak jen čekám , co odpoví. Ale zajímali mne zkušenosti zdejsich maminek

lula86
16. bře 2020

@jjasmina koupání co nejméně a max 10-15 minut ob den, čím méně tím líp, pořádně vysušit pokožku a namazat zinkovou mastí ta to místo ložiska dezinfikuje a zároveň vysuší až zbledne a potom se začíná mazat speciálními krémy pro ae bioderma, linola apod. Pokud kojis jíst hodně zelené zeleniny ta má na to dobrý vliv atd.

lula86
16. bře 2020

@jjasmina koukám že píšeš o tom avirilu může to mít i z něj. Zkus kdyžtak jiný mazání plno dětí ho nesnese.

jjasmina
autor
16. bře 2020

@lula86 jako já nevim teď jsem ji nakojila a zdá se mi že to má lepší zase

lula86
16. bře 2020

@jjasmina taky vidím třeba je to reakce na krém jen. Tyto místa jsou vždycky víc náchylnější na maštění a můžou to byt hormony. Sleduj to a uvidíš, koukni na skupinu co jsem ti poslala když bys měla větší podezření ze se to horší.
U nás to byl nejdříve flicek a rozjelo se to postupně víc, máme vždycky třeba 14 dní v pohodě a potom znovu. A to jsem koupala syna ze začátku 1 za týden a mazala telovym máslem přírodním.
Opravdu tě nechci strašit. Nemusí to být vůbec tak jak jsem psala ale novorozenecky akné bych čekala jen na obliceji a ne na těle.

miba10
16. bře 2020

@jjasmina na vyrazku bych aviril nedávala. Vyrážka sama o sobě by se měla vysusovat. Takže sudokrem nebo za mě nejlépe Imazol. Až se vysusi, tak teprve promazavat. Ale ne olejem. Ten pokožku "dusí". My používali krém od Adermy pro atopiky. Je super. Krásně se roztírá, vsakuje do pokožky a nelepí.

jjasmina
autor
16. bře 2020

@lula86 Fotky jsem posílala i doktorce, povídala, že to vypadá bud na hormony nebo, že jsem něco snědla a doporučila fenistil kapky.tak uvidim asi zbytečná panika

lula86
17. bře 2020

@jjasmina Tak kůže u deti je jasný odraz střev že se něco děje. Fenistil kapky máme taky, ale dávám je až v případech kdy nemohl v noci klidně spát a furt by se škrabal.

jjasmina
autor
17. bře 2020

@lula86 jj já pro ně nebyla ani ještě 🙂 jen kdyby se to zhoršilo

amazonkajanik
26. bře 2020

@jjasmina co jsem tak zaregistrovala,tak hodně vadí dětem i ten aviril,paradoxně. Jestli změnili recepturu,páč naše maminky si ho nemohly vynachválit.

jjasmina
autor
26. bře 2020

@amazonkajanik Já bych právě řekla, že to děla i ten aviril, už ji tím nemažu tolik jako dřív a už se jí to vyraší jen sem tam. SAle upřímně nevim jestli to bylo z toho, to by se asi osypala taky. Asi to opravdu byla jen ta alergická reakce, já mam taky alergii na kdeco, ale na arašídy třeba ne a ten večer jsem měla takovej dezert

amazonkajanik
26. bře 2020

@jjasmina no,hlavně,aby jí to nijak netrápilo a brzy to přešlo

jjasmina
autor
26. bře 2020

@amazonkajanik Už to právě nemá, ztratilo se jí to, asi opravdu jen alergická reakce 🙂