Nevíte prosím jak dlouho trvá než odezni žloutenka u novorozence. Malá se narodila 7.4.2020 a minulý týden mela hodnotu 165. Na kontrolu jdeme 19.5.2020.
Kojenym detem to jde pomalu dolu. Naši kluci, dvojčata, to meli určitě tak 3 mesice,byli plně kojeny.
Dcera byla kolem 3 mesicu zluta.
synovi brala dr. krev v 7 týdnech, že byl ještě hodně žlutý, ve 3 měsících už byl ok. Dávej hodně na sluníčko a kojit, kojit, kojit
Dceri to trvalo asi mesic. Byla plne kojena a bez fototerapie
Ono záleží, z čeho ji má...jeslti tu klasickou, tak ta prostě trvá déle, ale kojení a světlo pomůže, hodnoty nestoupají ( i když neklesají, tak ale dítě je starší a starší a tak ty tabulky a hodnoty jsou pro něj jakoby vyšší, takže fakticky se to lepší). Jinak náš malej měl žloutenku z důvodu odlišných faktorů krve, které se odráželi v kojení..já mu tím kojením v podstatě škodila...hodnoty se nedařilo snižovat, za měsíc života byl asi 15x na odběrech krve, byl totálně zesláblej, neuměl se napít...nevydržela jsem a dala jsem mu UM a s kojením končila...dítě jak vyměněný, do 14 dnů žloutenka pryč
dcerka taky měla dlouho. Narodila se 16.12., po třech týdnech dobré a najednou mi pak zase zežloutla. Měla tzv. kojeneckou žloutenku. Hodnoty 310, na svícení už to nebylo, tak jsme zkusili na 48 hodin dát UM a pak se zpět vrátit ke kojení. Pomohlo to. Po pár dnech už byla na 180 a do 14 dnů v pohodě. Později jsem se dozvěděla, že jsem nemusela dávat nutně UM, ale mohla jsem zahřát odstříkané mléko.
@anetka9 Mela jsem to same. Ja teda ale UM podavala jen po dobu nekolika dni a zaroven odstrikovala. Pak jsem se vratila k materskemu mleku. Pediatr mi rekl, ze nekdy pomaha prestat kojit jen po dobu nekolika dnu. Laktacni me tenkrat za UM skoro ukamenovala, ale proste fakt jsem nechtela kojit na ukor zdravi.
@mariegroth ja vim no:/ ja i zkousela to svoje mliko zahrivat, aby se to spatny dalo pryc, ale nic se nedelo..jenze malej se od porodnice neumel prisat, kojila sem s klobouckama, jinak rval, neumel to:/ takze nakonec to bylo pro vsechny lepsi
@anetka9 Presne tak. A mas spokojene a zdrave mimi
@katakabrt každé dítě jinak...dcera měla 3 měsíce