Novorozenec - vzbudí se a dřív kojíte nebo přebalujete?

sim007
24. dub 2015

Ahojte.Jak to delate vy?
Vzbudi se a nejdriv kojite nebo nejdriv prebalujete? A vecer pred koupanim kojite nebo az po?

opravdova_luzy
24. dub 2015

Ja nejdrive prebalim a az pak nakrmim. A koupu pred krmenim, aby se nepoblinkala 🙂.

martinahost
24. dub 2015

Když se narodila dcerka, tak jsem první dny nejdrív prebalovala, ale počas kojení se stále posr..... až za ušima 😉 takže za 5 minut jsem jí musela prebalovat 2-krát a potom jsem se naštvala a prebalovala jsem jí až po nakojení...

mrazulkav
24. dub 2015

Instrukce v porodnici byly napřed přebalit a pak nakojit... ale praktičtější opravdu bylo přebalit až po kojení 🙂
A večer kojení až po koupání, hezky na zklidnění a pak spinkat.
Hlavně v klidu, neřídit se bezhlavě jinými radami, ale najít si, co vyhovuje vám 😉

kamino
24. dub 2015

Take jsem nejdriv kojila az pak prebalovala,jelikoz co slo do tela usty,to druhou stranou soubezne odchazelo 😉 a kojil se vlastne stale,ale vetsinou jsem se snazila pred koupanim nekojit,az pak.. Lepe tak usinal..

zo_ja
25. dub 2015

Kojila jsem vždy před koupáním, jinak moc řvali hlady. Ale u ublinkávacích miminek ale ne těsně před tím, s časovým odstupem, ale zase aby už nebyla hladová.

Pokud mimino spalo, prvně vyčůrat, pak jídlo - jako dospělý. Pokud přijdeme zvenku, zase prvně čůrat, potom jídlo. Některý miminka po jídle ublinkávaj, tak dávat čůrat nebo i přebalovat po nemusí být nejlepší.
Jinak souhlas s tím, že miminka při kojení vyprazdňujou, uvolní si svěrače ap. a nekterý přímo vyžadujou prso v puse, aby se jim dobře a snandno čůralo.

jajkaz
25. dub 2015

Já také přebalovala až po kojení, protože se při kojení většinou pokakali. Naštěstí mi neblinkali. A koupala před kojením. Ale pro zasmání, jak to může někdy vypadat... můj vlastní příběh už víc než rok starý 😀

Druhý noční budíček cca v 00:30
- nakrmit
- odříhnout
- přebalit - V momentě, kdy jsem se natahovala pro mazání na dupku počůral čistou plínku, sebe, zavinovačku.
- převlíknout - to ho ale tak probralo, že chtěl znovu k prsu.... takže pokračujeme...
- kojení
- odříhnutí - při té příležitosti poslal takový náklad do té (druhé) čisté plínky...
- přebalit - tentokrát stihnul pčůrat i mě....
- převlíknout jeho i sebe
- u prsu USPAT!!!!!!!

Tahle "sranda" nám trvala asi hodinu a půl. 😀 😀 😀

sim007
autor
25. dub 2015

@jajkaz noční mura 🙂 🙂 🙂

tria002
25. dub 2015

Jelikoz prckum u kojeni pracuji streva, stane se,ze se po jidle vykaknou. Malyho jsem koupala, do konce sestinedeli, tak 6x. Jinak jsem ho jen brala mokrou zinkou.
A kojila jsem na konec, nebot u toho usnul. A sel i prebalit, aniz by se probudil, pripadne dostal jeste pocucat.
Ja ale kojeni nijak neomuzuju. Od narozeni dostane, kdy si rekne a muze, jak dlouho chce.
Odrihnout jsem nedavala. Pokud je dobra technika sani, neni to treba, a spal na boku vedle me. A spi.. 🙂

blahova_andrea
25. dub 2015

pokud je miminko blinkací, tak přebalovat před jídlem. moje děti třeba u jídla nebo hned po nekakaly, za to byly náchylní na to hýbání a ublinkávání. to vysleduješ, co je u vás přednější 😉
u koupání s oběma bylo krmení, ne do plna, pauzička, koupání a pak dokrmení a uspání