Novorozenec, stěhování a lékaři

moija
6. led 2019

Ahoj holky, prosím o názor a radu zkušenějších 🙂
Koncem března čekáme první mimčo a okolnosti se sešly tak, že s partnerem teď během mého těhotenství bydlíme v domě mých rodičů. S našima máme pěkný vztah a mamka se na vnoučka moc těší. Plán byl zůstat tady a v létě začít hledat bydlení vlastní. Povedlo se nám však najít hezký byt za fajn peníze od března. V březnu si to tam tedy nějak zabydlíme, ovšem vzhledem k tomu že nové bydlení a bydlení dosavadní jsou od sebe 150 km, pro pocit klidu budu většinu času stále doma u našich - ve městě, kde budu rodit. Neumím si však ani představit jet s miminkem z porodnice hned do nového, prostě původní plán byl, že budeme chvíli i s mimčem tady a já se teď bojím, že by to pro mě bylo moc změn najednou a ráda bych tedy zůstala alespoň na část šestinedělí tady a definitivně se přesunula, až se na to budu cítit...
Prosím však o radu ohledně pediatra... vyčetla jsem, že na první prohlídku se chodí snad dva dny po propuštění z porodnice. Kdybych nahlásila syna k pediatrovi v dosavadním bydlišti (což mi tedy přijde logičtější), dá se případně přejít k jinému dříve, než za tři měsíce? A jak časté jsou další prohlídky pro případ, že bychom chtěli chvíli zůstat u jednoho doktora, myslíte že by se to dalo kdyžtak řešit dojížděním (vždy tedy ve spojení s návštěvou našich, nemuseli bychom to otáčet tam a zpět v jednom dni)? A jak je je to s poporodními kontrolami u gynekologa, jak často se chodí?

Omlouvám se za délku, snad je ale vše srozumitelné 🙂
Moc díky! V.

lida9
6. led 2019

zavolej mistnimu pediatrovi a vysvetli situaci, urcite ti poradi, ja u nej byla ze zacatku pecena varena🙂 gynekolog, pokud je vse ok, sla jsem po 6ti nedeli... jinak nevim, kam se stehujes, ale pediatru na ,,malych mestech a vesnicich,, je fakt malo a dost jich neprijima (jsme kousek za prahou a je to silene tady s detskymi lekari) tak zjistuj pripadne s predstihem.....

moija
autor
6. led 2019

@lida9 děkuji... no my budeme kousek za Brnem, tak se obávám, že to o moc lepší nebude. Vím, že je jedna lékařka ve vedlejší vesnici, další si musím ještě vyzjistit, spíš se mi často nedaří najít recenze na ty vesnické doktory. Tady prcka přihlásím k doktorovi, ke kterému jsem chodila jako malá i já, takže vím, co to je za člověka 🙂 jít k úplně cizímu člověku se "bojím"

lida9
6. led 2019

@moija zkus se podivat jestli v dane vesnici nefunguje nejaka fb skupinka maminek, u nas to tak je... neco ve smyslu ,,maminky z XX vesnice a okoli,, ... kdyz jsme se sem stehovali, byl to nejlepsi zdroj informaci nejen o mistnich pediatrech, skolkach atd..

moija
autor
6. led 2019

@lida9 tak toto mě vůbec nenapadlo! určitě vyzkouším, moc děkuji! 🙂