Ahoj holky, prosím o radu. Mám doma 14 denního chlapečka , poslední tři dny je ale strašně neklidny, kroutí se ve spánku, při kojení se kroutí tak strašně, že ho nemůžu skoro udržet v ruce, plive prso jak levé tak práve, vzteká se, bručí, pláče, mele sebou, dělá prapodivné zvuky… , jedl hezky,teď dojí, začne bojovat, kroutit se, pak usíná a vypadá že spí, ale jakmile ho dám do postýlky/kolébky v tu ránu to začne řvát, dělá to cca od 9 do 2 rána furt dokola, hodně trpí na bolesti bříška a na prdíky, zkoušela jsem i dudel ale ten plive, včera jsme byli na 14 denní kontrole a doktorka doporučila před každým kojením 8 kapek espumisan a rektální trubičku což moc nepomáhá. Je mi ho líto a nevím jak bych mu pomohla.. Budu ráda za jakoukoli radu nebo zkušenost.
@michaela666 vše jsem vyřadila, i sycené limonády,čokoládu apod..
@sanyy22 Ještě mě napadlo nošení v šátku. Dcera se mi při tom hezky vyprázdnila. Držím palce ať je brzo líp.
@sanyy22 cviceni s briskem, nahrivat brisko ,rourka ,fenyklovy caj muzes pit, babycalm kapky ale vetsinou to pomuze jen trosku ☺️Chce ro bohuzel cas…ten nas lenoch nechtel bejt na brisku tak nas to trapilo sklro 5 mesicu..
@sanyy22 To zni jako idealni adept na bezplenkovku 🙂 Zkus ho kdyz se zacne kroutit rozbalit z plenky a vzit v "klubicku" nad umyvadlo. Ty zacatky muzou chvilku trvat, ale jak pochopi, ze se muze volne vyprazdnovat - to je pak uleva pro vsechny 🙂 My bezplenkujem prakticky od narozeni a zachranilo mi to spoustu place a boleni briska 🙂 Drzim palce, at to pomuze.
@sanyy22 Hezký večer, dle mě to budou prdíky, malá mi delala totéž a byly to prdíky. Takže za nás nejlepší babycalm + biogaia probiotika, masírovala jsem ji bříško + mast pupík (když plakala hodně, vzala jsem teploměr, lehce do olejíčku a pomohla jí).. ale je i ten fakt, že si vůbec nepamatuji od kdy se dává vitamin D, ale pokud už ho davas, tak mu též nemusí sedět. U nás peklo byl vigantol, koupila jsem pak od terezie a v zápětí klid.. drzim pesti.
Opatrne hlavně na stravu, já si do teď hlidam vše..
@sanyy22 S kojením moc zkušeností nemám, ale nemůže ho bolet bříško z toho co jíš ty? Třeba mu nedělají dobře mléčné výrobky, čerstvé pečivo,.. Zkusila bych to vysadit z jídelníčku a třeba se mu uleví.