Novorozenec - prdíky. Dávali jste měsíčnímu miminku něco?

florida2001
4. čer 2021

Chci se zeptat, davali jste neco mesicnimu miminku na prdiky? mala ma za par dni mesic a strasne prdi a mam pocit ze ji to trapi a nemuze proto dobre spat.

diky

maaaadlaaaaa
4. čer 2021

@florida2001 ja dávala biogaiu, co jsem dostala vzorek z porodnici od 2. tydnu a teď jsem přešla na biopron baby. Účinek se objeví po dlouhodobém užívání. Okamžitá pomoc je pak espumisan. Snažím se to dávat minimálně a hodně masírovat bříško a dávat teplé koupele, kdy sedí a prohřát ji bříško.

palja
4. čer 2021

@florida2001 dávala jsem espumisan 2 kapky 3x denně, nic jiného nám nepomohlo

janinasm
4. čer 2021

Dávali jsme biogaiu. Bohužel vůbec ty kapky nepomohly a ještě jsou drahý jako pr..... Jinak sab simplex. Ale je potřeba se smířit s tím, že novorozenata prostě na prdy trpí, no☹️

terezia10
4. čer 2021

Zkuste espumisan

terezia10
4. čer 2021

@janinasm sab se bohužel nedá v ČR koupit takže jen espumisan

luhana
4. čer 2021

@florida2001
Davame espumisan, pri kazdem kojeni

sajul
4. čer 2021

Nedávám nic, espumisan jsem dala párkrát a bylo to spíš horší než lepší. Masiruju bříško, cvičím s nožičkami, nosím v šátku, a je to lepší než po narození. Hold některé děti jsou v pohodě a některé tím musí projít, časem se to zlepší. Navíc pokud prdi, tak buď jedině ráda, že to z ní jde ven. U nás je boj o každej prd, aby vyšel.

emillyhk
4. čer 2021

@florida2001 Zkoušeli jsme espumisan, to bylo ještě horší. Nám se osvědčil Babycalm. Je to přírodní 👍

drep
4. čer 2021

Espumisan, biopron, masaže, nošení, hodně jsem nahřívala břísko, ale stejně z toho prostě musela vyrůst

elizsebik
4. čer 2021

@florida2001 masáže, ale hlavně dětský espumisan, při nejhorším potom rourku. Nám praktická ukázala jak ji správně používat, podle návodu používá se cca 2 cm, doktorka řekla že klidně tak 5-6 cm šroubovat. Zkusila jsem to doma, tak odeznel takovy "průvan" že zadečku... A potom 3-4 týdny byl klid... Jenom espumisan preventivně, ještě babycalm, ale ten brzo jsme došel, tak jsem kupovala v Rosmanu přímo kmín feniklovy čaj. Synovi on i chutnal, i perfektně pomáhal. Hlavně aby nebyla alergie. Já se myslím, že prdy se tam hlavně hromadí, takže jestli se dobře proprdí, potom jen preventivně něco dávat, aby pořád se toho zbavovalo.

Hodně štěstí 🌷