4dny mám po porodu ..A 1 den mám malou doma.
Ale malá pořád jen spi.. I na jidlo ji musím budit.U kojení mi usne a nesaje jak mi teče mlezivo je všechno mokrý ale malá ne a ne se prisat..Takže odsávačka a láhev a to pak se nachvilku vzbudí.. Nají přebalím ale zase spí..Při spánku kňourá a hrozně mlaská a cucá si prsty..Ale prso prostě ne.Nevite proč to dělá?
A ty ji dokrmujes?vis,zda ji stavi co dostane?Miminka kdyz maji hlad jsou tak slaba,ze porad spi...jinak ma vypit denni potrenu mleka 150 ml * jeji vaha a to vydelis poctem kojeni (7-8x za den) a zjistis kolik by mela vypit na jednu davku.
1) buď ráda, že spí
2) buď ráda, že spí
3) buď ráda, že spí
4) pokud přibírá, NEBUDIT🤣🤣
V porodnici to bylo ok?
Na jídlo ji určitě buď jestli se nebudi sama.Měla by mít 6-8 počůranych plen za 24 hodin.
Zkus před kojením trochu mlicka odstrikat až pak ji nabídni prso.
Nechceš zkusit laktační poradkyní?
Na žloutenku jsme měli podezření.Ale včera nás pustili , že je to OK..A vše ok.Budim ji každé 3h.Jen je divné že spi a spi.. Ani se nevzbudí jestli nemá hlad..Snažím se ji dávat prso ale je nevrlá a spí..U lahve ne.Jsem ráda že se mi spustilo mléko.Ale kdybych začala plně kojit bylo by to fajn.Když se podela tak slyšíme jak tlačí ale aby řvala že je po taky ne.. 😞 V po jdeme k dr.Ale až po 5h ráno neordinuje. Ve spánku vydává divné zvuky..Achjooo snad je vše ok
@te_reza v porodnici vše ok.Měla úbytky na váze ale to má každý dítě.. Budim ji na jidlo přes den a v noci nechávám spát.
A nemáš blbý bradavky? Jakože se jí nejde pořádně přisát? Hlavně buď fakt ráda, že spí.
V noci muze spat max. 6 h v kuse.
Nedávej jí mléko z lahve, je to pro ní mnohem snazší to vytáhnout a prso tak bude pravděpodobně odmítat čím dál víc. Zkus dávat odsátý mlíko ideálně přes cévku po prsu nebo přes prst a stříkačku, ať musí víc tahat. V mezičase přikládej k prsu, kdykoli to jde, ať "trénuje" přisátí. Kdyby ti přišlo, že jí vadí silný tok mléka na začátku kojení, můžeš zkusit před každým kojením trochu odstříkat. U kojení zkoušej střídat obě prsa. Hodně štěstí a gratuluju k miminku 🙂.
Ozvala bych se laktační poradkyni a ta ti poradí. Myslím, že by snad měla být i nějaká nonstop linka ke kojení.
A kolik má počuraných plenek?
Mimina ve spánku vydávaj zvuky, toho bych se nelekala.
Určitě co 3h budit, když u toho usíná, tak zkus kojit ve stoje a hýbat se, vysvlect ji a udělat ji větší nekomfort. Jinak se držet 6-8 počůranych plen za den a pokud vydává divný zvuky, tak se ji může vracet mlíčko nahoru. U mě to vyřešil klín do postýlky nebo stačí podložit na jedné straně nohy postele, aby měla hlavu výš. Malá mi neefektivně sála , tak sem s ni prolezela šestinedělí v posteli a trénovaly jsme samoprisati jak probíhá po porodu (savčí poloha). Jestli chceš být opravdu v klidu, tak bych si zavolala laktacni poradkyni. Proplaci je většinou pojišťovna a opravdu tě to dá do pohody. Ja s malou bojovala neustále a po kojení jsem odsavala, protože mi jinak klesala laktace a chtěla jsem mít jistotu, že ma dost.
Dr řekla že mám pevné prsa a bradavky spíše do vnitr..K prsů přikládám.Co nejvíce to jde.O poradkyni jsem uvažovala a zkusím si nějakou najít.. A uvidím.
Jen by mi zajímalo když UM se dává v nějakých dávkách jak poznám že malá má dost ? U UM vidím kolik vypila ale u mléka to nepoznám jestli dost aby vydržela nějakou tu dobu 🤔
Mně třeba malej hodně spal, protože byl zesláblej ze žloutenky a ještě jsem měla málo mlíka a ubíral, prostě byl vysílenej, musel se pořád budit, usínal u kojení apod.. doktorka mi poradila nejdřív deset min kojit z každýho prsa, že se buď napije a vezme si co potřebuje, nebo bude jen cumlat a pak dát um, aby nabral a neměl hlad..ale být Vámi zkusím tu poradkyni, mně pak prso začal úplně odmítat a mlíko už nebylo.
Zkusila bych kloboucky.... Casem se ty bradavky diky klobouckum muzou upravit a nemusela bys je potrebovat. Mala muze met malo sily, tak bych i odsavala, pokud to pujde, at ji nemusis davat UM, ale MM mleko. Muzes vypujcit v porodnici novorozeneckou vahu nebo prodavaji i v bazarech at vis, kolik vypije a jak ti pribira. Jestli se rozjela zloutenka nejak, tak spat bude i po ni, ale i kdyby, tak to snad nebude nejak hrozne. (Jinak znanou pustili domu i se zloutenkou, na mimcu bylo vylozene videt, ze je zluty).
Nemá novorozeneckou žloutenku? Jaké měla hodnoty?