Novorozenec. Nevíte, proč to dělá?

9. říj 2021

4dny mám po porodu ..A 1 den mám malou doma.
Ale malá pořád jen spi.. I na jidlo ji musím budit.U kojení mi usne a nesaje jak mi teče mlezivo je všechno mokrý ale malá ne a ne se prisat..Takže odsávačka a láhev a to pak se nachvilku vzbudí.. Nají přebalím ale zase spí..Při spánku kňourá a hrozně mlaská a cucá si prsty..Ale prso prostě ne.Nevite proč to dělá?

eliska_f
9. říj 2021

Nemá novorozeneckou žloutenku? Jaké měla hodnoty?

marcicek84
9. říj 2021

A ty ji dokrmujes?vis,zda ji stavi co dostane?Miminka kdyz maji hlad jsou tak slaba,ze porad spi...jinak ma vypit denni potrenu mleka 150 ml * jeji vaha a to vydelis poctem kojeni (7-8x za den) a zjistis kolik by mela vypit na jednu davku.

te_reza
9. říj 2021

1) buď ráda, že spí
2) buď ráda, že spí
3) buď ráda, že spí
4) pokud přibírá, NEBUDIT🤣🤣
V porodnici to bylo ok?

zmrzlinka
9. říj 2021

Na jídlo ji určitě buď jestli se nebudi sama.Měla by mít 6-8 počůranych plen za 24 hodin.
Zkus před kojením trochu mlicka odstrikat až pak ji nabídni prso.
Nechceš zkusit laktační poradkyní?

autor
9. říj 2021

Na žloutenku jsme měli podezření.Ale včera nás pustili , že je to OK..A vše ok.Budim ji každé 3h.Jen je divné že spi a spi.. Ani se nevzbudí jestli nemá hlad..Snažím se ji dávat prso ale je nevrlá a spí..U lahve ne.Jsem ráda že se mi spustilo mléko.Ale kdybych začala plně kojit bylo by to fajn.Když se podela tak slyšíme jak tlačí ale aby řvala že je po taky ne.. 😞 V po jdeme k dr.Ale až po 5h ráno neordinuje. Ve spánku vydává divné zvuky..Achjooo snad je vše ok

autor
9. říj 2021

@te_reza v porodnici vše ok.Měla úbytky na váze ale to má každý dítě.. Budim ji na jidlo přes den a v noci nechávám spát.

te_reza
9. říj 2021

A nemáš blbý bradavky? Jakože se jí nejde pořádně přisát? Hlavně buď fakt ráda, že spí.

marcicek84
9. říj 2021

V noci muze spat max. 6 h v kuse.

katule1990
9. říj 2021

Nedávej jí mléko z lahve, je to pro ní mnohem snazší to vytáhnout a prso tak bude pravděpodobně odmítat čím dál víc. Zkus dávat odsátý mlíko ideálně přes cévku po prsu nebo přes prst a stříkačku, ať musí víc tahat. V mezičase přikládej k prsu, kdykoli to jde, ať "trénuje" přisátí. Kdyby ti přišlo, že jí vadí silný tok mléka na začátku kojení, můžeš zkusit před každým kojením trochu odstříkat. U kojení zkoušej střídat obě prsa. Hodně štěstí a gratuluju k miminku 🙂.

kristynkal
9. říj 2021

Ozvala bych se laktační poradkyni a ta ti poradí. Myslím, že by snad měla být i nějaká nonstop linka ke kojení.

calvac
9. říj 2021

A kolik má počuraných plenek?

prezdivka
9. říj 2021

Mimina ve spánku vydávaj zvuky, toho bych se nelekala.

maaaadlaaaaa
9. říj 2021

Určitě co 3h budit, když u toho usíná, tak zkus kojit ve stoje a hýbat se, vysvlect ji a udělat ji větší nekomfort. Jinak se držet 6-8 počůranych plen za den a pokud vydává divný zvuky, tak se ji může vracet mlíčko nahoru. U mě to vyřešil klín do postýlky nebo stačí podložit na jedné straně nohy postele, aby měla hlavu výš. Malá mi neefektivně sála , tak sem s ni prolezela šestinedělí v posteli a trénovaly jsme samoprisati jak probíhá po porodu (savčí poloha). Jestli chceš být opravdu v klidu, tak bych si zavolala laktacni poradkyni. Proplaci je většinou pojišťovna a opravdu tě to dá do pohody. Ja s malou bojovala neustále a po kojení jsem odsavala, protože mi jinak klesala laktace a chtěla jsem mít jistotu, že ma dost.

autor
9. říj 2021

Dr řekla že mám pevné prsa a bradavky spíše do vnitr..K prsů přikládám.Co nejvíce to jde.O poradkyni jsem uvažovala a zkusím si nějakou najít.. A uvidím.
Jen by mi zajímalo když UM se dává v nějakých dávkách jak poznám že malá má dost ? U UM vidím kolik vypila ale u mléka to nepoznám jestli dost aby vydržela nějakou tu dobu 🤔

pampeliska1313
9. říj 2021

Mně třeba malej hodně spal, protože byl zesláblej ze žloutenky a ještě jsem měla málo mlíka a ubíral, prostě byl vysílenej, musel se pořád budit, usínal u kojení apod.. doktorka mi poradila nejdřív deset min kojit z každýho prsa, že se buď napije a vezme si co potřebuje, nebo bude jen cumlat a pak dát um, aby nabral a neměl hlad..ale být Vámi zkusím tu poradkyni, mně pak prso začal úplně odmítat a mlíko už nebylo.

zrzeckas
10. říj 2021

Zkusila bych kloboucky.... Casem se ty bradavky diky klobouckum muzou upravit a nemusela bys je potrebovat. Mala muze met malo sily, tak bych i odsavala, pokud to pujde, at ji nemusis davat UM, ale MM mleko. Muzes vypujcit v porodnici novorozeneckou vahu nebo prodavaji i v bazarech at vis, kolik vypije a jak ti pribira. Jestli se rozjela zloutenka nejak, tak spat bude i po ni, ale i kdyby, tak to snad nebude nejak hrozne. (Jinak znanou pustili domu i se zloutenkou, na mimcu bylo vylozene videt, ze je zluty).