Maminky novorozenat (dejme tomu do pul roku veku.. ). Jak sveho milacka presouvate po byte? Postylku chci mit jen jednu v loznici jen na nocni spanek. Pres den chci aby byl se mnou a nedelat mu umele absolutni ticho ab spal i pri beznem domacim provozu. Takze napr. Kdyz budu varit chci ho mit v kuchyni . Cetla sem ze do tech ruznych houpacek apod.by se moc davat nemel. Je hodne blby napad si ho dat na zem? Ze zeme nespadne. Kuchyn mam velkou nehrozi ze bych mu ublizila. Samozrejme podlpzit dekama +podlaha je vyhrivana. Nebo je to hlupost? Prosim poradte popr.vyfotte jak to delate vy... nechci hp izolovat a chci ho mit na dohled! V obyvaku kdyztak na koberecek ci sedacku (je siroka). Dekuji za tipy i na prenosne kolibky nebo ja nevim... ksem bezradna.
když byla úplně malá, tak do 2měsíců sem si vozila po bytě postýlku nebo byla chvíli po jídle v lehátku. Od cca 8 týdnů trávila většinu času na hrací dece na zemi a nebo na posteli (to sem u ní byla). Někde sem četla (mám pocit článek od nějaký rhb doktora), že je pro děti od 3měsíců nejvhodnější být na zemi, pevná rovná podložka, kuli vývoji. Takže je fakt většinu času na zemi, máme pod ní to pěnové puzzle a ještě pak deku a je ok. Ale dost často se mi stává, že na mě hodně lidí kouká, jak na exota, že máme takhle malý dítě na zemi 😎
Já mít v bytě někde druhou postýlku, tak jsme o ni byli věčně přeražení. Takže jsem dceru mívala porůznu, chvíli v lehátku, pak na zemi na dece, pak na gauči v kojicím polštáři. Prostě jsme to střídali, tak aby nebyla furt v jedné poloze na jednom povrchu. V kuchyni jsem ji teda nikdy neměla, bych ji tam asi zašlápla, to mi stačí bohatě teď, jak se mi motá pod nohama, ale máme malinkou kuchyň otevřenou do obýváku, takže jsem ji měla tam a umístěnou tak, že jsem na ni viděla i z kuchyně
@sonjuletka hodně používám autosedačku. Když vařim, malá vaři semnou. Když sedí v autosedačce (má na ní připevněné i hračky) můžu si s ní povídat a může si osahávat různě kuchyňské náčiní. V obýváku když žehlím, je v autosedačce, jinak častěji na zemi na puclíkách kde si hraje nebo tam i usne, v ložnici na naší velké posteli a v pokojíčku postýlka nebo puclíky s hrazdičkou. Do kuchyně budeme ale teď pořizovat ohrádku, už začíná být malá pohyblivá a v autosedačce se jí už nelíbí...
Ja mam maleho v satku.. Od dvou tydnu nosim. Vetsinu casu jsme stejne travili v posteli u kojeni. A u praci atd byl u me v satku. Ted jsou mu tri mesice. Obcas nosim i doma, stale co dve hodiny kojim, a prcek si pak jeste treba pul hodinky dudla a vydrzi si i sam hrat na posteli s hrazdickou. I pres pul hodinky..
Malá byla v košíku nebo v lehátku a podle potřeby jsem převážela nebo přenášela, spala normálně při mých denních činnostech
@sonjuletka a co takhle mít miminko v šátku na těle? 🙂 Dcerku jsem mívala v lehátku, teď jsme nastěhovaní ve velkém bytě, kde budou postýlky dvě, ale když budu chtít mít miminko u sebe, tak jedině do šátku 😉
měli jsme 2+1, na spaní šel syn do ložnice a jinak byl se mnou-v kuchyni v lehátku, v obyváku bud v košíku (cca do3)měsíců, na sedačce-taky cca do těch 3měsíců pak jsem se už bála ho tam nechávat nebo na zemi-měla jsme tam pěnové puzzle, na tom hrací deku
@sonjuletka My jsme měli od známých půjčenou kolíbku na kolečkách a super věc. Převezla jsem si ho, kam jsem potřebovala. 😉
my jsme popojížděli po bytě s postýlkou, většinu dne stejně prospal, později jsem ho dávala třeba i do lehátka na chvíli do úplného lehu, pak na hrací deku, gauč a tak různě no 🙂
My to mame naplanovany takto....v loznici postylka na spani v noci a v obyvaku cestovni postylka (s normalni madrackou)....na zemi pucliky s hraci dekou a houpatko.....
Ale to jste meli videt ty ksichty v rodine kdyz jsme rekli ze bude lezet na zemi na puclikach a dece..... "jezisi oni ju chudinu budou valet po zemi" 🙂
Ahoj, co vim od rehabky, tak rozhodne nedavat na delsi dobu do lehatka nebo autosedacky. Je to spatne pro jeho vyvoj. Ja mela dite na zemi nebo v kocarku. Kdyz jsem treba varila, privezla jsem si ho vedle sebe, on se koukal a byl spokojeny. Furt lepsi nechat na zemi nez rvat do nejakych blbych lehatek, jen abych mela klid.
Na první 3 měsíce malé jsem měla půjčenou takovou tu mimi postýlku na kolečkách, co jsou i v porodnicích. Pak jsem měla hrací deku (puzzle) v obýváku a v kuchyni taky malý koutek. Malá si hrála, koukala na mě a já pracovala. Do lehátka jsem dávala minimálně, spíše využíváme teď poslední půl rok, jako houpací křesílko. Taky jsem se řídila radou fyzioterapeutky
Mám ji na hrací dece na zemi, minimum času pak v lehátku. Pro správný rozvoj páteře je důležité mít miminko na pevné podložce, což postylka není.
Jako malinký býval se mnou v obýváku na sedačce. Na spaní byl většinou v postýlce (když jsem byli doma), ale spíš spal vždy v kočárku venku. Jinak jsem ho měla na hrací dece na zemi.
Já jsem jí často dávala do lehátka, vím, že to není moc dobré, ale měla hroznou koliku a jen v lehátku a na ruce se uklidnila. A mám velkou sedačku, takže tam měla deku, pak i hračky a tam jsme trávili skoro celý den.
Měla jsem v obýváku ohrádku, kde se dno dalo dát nahoru, takže byl tam na hrací dece a když chtěl spát, tak jsem ho tam měla v korbě od kočáru. Po čase jsem koupili pěnové puzzle, takže se na něm šmrdolil a spát šel do postýlky.
pozri ku mne na nase bejby veci a ked tak sa pytaj https://www.modrykonik.cz/blog/atinkaa/album/be...
super za mna je stolicka fresco Bloom loft bambulky mohli byt so mnou jak v kuchyni tak v kupelni a nie je to ziadne houpatko, deculo je tam v leze, pri vareni diegstor ako biely sum, ked sme nevarili spolu tak to prespinkali krasne.
inak ako mala som na zemi paplon novy a na nom jemnu hebucku deku velku a hracky.,...bol to dost velky priestor kym vedeli len lezat aby nikam dalej nespadli neotocili sa a pod.🙂
přes den se mnou byla v obýváku a spánek v ložnici v postýlce. do obýváku jsme dali kus koberce a na něm měla hrazdu a ostatní hračky plus já byla v klidu že nemůže spadnout. žádná lehátka apod jsem nepotřebovala.
Měli jsme v obýváku u první dcery do cca 5m. kolíbku, potom postýlku. V postýlce v obýváku byla i druhá dcera
U nás obě děti na spaní byly v ložnici v postýlce a jinak v obýváku na hrací dece či v kuchyni v lehátku.Máme takové polohovací,co jde dát do úplnýho lehu,takže se zády žádný problém 😉
Na gauč bych určitě nedávala bez dozoru.Já tak měla jednou dceru,když jí byly 3 měsíce a zničeho nic se přetočila a málem byla na zemi..Syna jsem dávala od toho 1.měsíce na hrací deku.Sice z toho neměl ještě rozum,ale postupně si začal všímat hraček nad sebou atd..
Já si malého dávám na zem na deku nebo pěnové puzzle, kde má hrazdičku s hračkama.....teď už nejsou moc efektní má 8 měsíců takže cestuje všude 🙂 A na vyhřívanou podlahu pozor, hrozí přehřátí miminka.
My máme postýlku v ložnici vyloženě jenom na noční spaní a moc se mi to osvědčilo. Prostě do ložnice se chodí na noc spát. Přes den byl prvních cca 6 týdnů v proutěném koši na kolečkách, takže ho šlo různě převážet. Pak se mu tam nelíbilo, protože neměl výhled atd. Dávala jsem ho i na deku na sedačku obloženého polštáři (máme jeden dost široký díl, takže to bylo bezpečné). Teď tráví nejvíc času na zemi - koberec, na tom pěnové puzzle a deka. Taky mi někteří říkali, jak je chudáček na zemi... BTW, na všech pěnových puzzlích, co jsem viděla, je napsané, že jsou nevhodné pro děti do 3 let. Všechny maminky, co znám, je používají právě jako izolační podložku pod miminka, když jsou malá...
Ja mela doma druhy starsi houpaci kocarek a byla jsem naprosto spokojena. Mohl byt na.balkone,v byte,houpal,takze uspvani.naprosto o.k. Kdyz mi z nej zacal prcek vylezat,naucil se usinat u prsa na letisti,kde ksem mu delala takovou barieru s perin,aby nespadl.
Ahoj, já to dělám různě. V pokojíčku má postýlku, ale zatím spinká s náma v košíku. Má představa byla, že si košík vždy popovezu a on bude pořád semnou, ale teď už se mu nelíbí, že na mě nevidí. Takže jsem to řešila lehátkem, chvíli na zemi....teď jsem si z pokojíčku dovezla tu postýlku a tam je to nejlepší. Netáhne na něj, vidí na mě a dle potřeby si s postýlkou popojedu aby byl pořád semnou. kamarádky to řešily i cestovní postýlkou....