Novorozenec a pes - můžeme mít jorkšíra s miminkem?

koulenka
13. kvě 2019

Dobrý den, chtěla bych znát váš názor na to, když je v bytě novorozenec a pes. Máme s manželem hádku o hlídání psa u mé mamky až porodím. Mamka odjíždí na dovolenou a potřebuje abych u ní hlídala psa- starý jorkšír. Já v tom nevidím problém, manžel vyšiluje kvůli parazitům a chlupům a špíně a pod. Prý chudák miminko něco chytí....Je pravda, že jak je pes starý občas udělá loužičku, ale to se uklidí a hotovo. Nemusela bych ho ani muset moc venčit, jen pustit na dvorek přinejhorším. Asi nás rozsoudí jen doktorka, které se asi vážně zeptám na názor, protože takovou hádku nepamatuju...☹

zuzaves
13. kvě 2019

@koulenka Jestli s tím manžel nesouhlasí, tak bych ho do toho netlačila. Jinak ale se psem v domácnosti, kde je novorozenec, nevidím problém. Obě moje děti to přežili 😎

koulenka
autor
13. kvě 2019

No on je spíš problém, že není kam jinam psa dát, je hluchý a špatně vidí a do Francie ho mamka tahat nemůže ☹️

badyr
13. kvě 2019

@koulenka porodila jsem předčasně, moji rodiče nám hlídali psa skoro měsíc, než nás pustili z nemocnice domů, hned druhý den ho přivezli a vše v pohodě. Co jsem se ptala na veterině, tak mi doktorka říkala, že ze startu je dobré odčervovat co 6 týdnů. Odčervujeme co 3 měsíce a malý neměl problém a pes taky ne 😉....jinak máme také staršího pána, bude mu 14 let

aithne
13. kvě 2019

Bratránkova manželka má CHS německých ovčáků.. Do toho jim před 3 roky přibyly dvojčata a vloni ještě třetí capart, všichni žijou (dokonce fena vrhla, když byly dvojčate ještě malé) 🙂 Sestřenka má 2 děcka a psa, další bratránek prcka jednoho, psa k tomu... Sestra má děti 3, psa i kočku, často jezdí i k mamce, kde jsou dva absolutní gaučáci.. Zjednodušeně řečeno, famílii máme dost velkou, krom jediné sestřenky už všichni potomky mají a většina z nich má i toho psa. Někteří psi venku, jiní doma... A dokonce jeden bratranec má děcek 6 a kravín, oproti tomu jeden pidi-pes je jak nic 🙂 Každopádně žijou všichni a nevím o tom, že by byly nějaké problémy, alergie nejsou a trocha chlupů a špíny na imunitu myslím neuškodí :D (já vyrůstala se psem taky, lezla jsem mu pravidelně do boudy, válela se s ním a občas i koštovala granule :D )

darinka84
13. kvě 2019

@koulenka máme dva psy. Naockovani a odčervení a nenapadlo mě že by mělo naše miminko něco chytit. Jako co konkrétně? My tohle neřešíme občas se stane že když jde pes kolem olizne dítě. Já se teda jako malá pořád s naším psem pusinkovala. Jsem hold kontaktní typ 🙉😆😆

koulenka
autor
13. kvě 2019

Já to mám právě úplně stejně, v rodině psi a ja od mala s nima, ale manžel jako by mě neslyšel si pořád mele svoje... Nevim co mu kdo řekl, včera mi to odkyval a dnes otočil... Pry jestli chci vystavit malého takovému riziku... Ale jakému neřekne... Čím víc je proti, tím víc jsem ja pro... Stejně se malej ke psovi ani nedostane, ten skoro pořád spí... Manža chce asi mit sterilní prostředí...

gracinka7
13. kvě 2019

@koulenka zvířata doma jsou náhodou úplně super na budování imunity.

papaya19
13. kvě 2019

My máme psa v bytě, starší jsou dva roky, občas vlezla psovi do granulí, sem tam jí olízne a nikdy ji nic nebylo. Mladší má 2 měsíce, občas to nehlídám a taky ji sem tam olízne.. No imunitu budou mít děcka pořádnou

aithne
13. kvě 2019

@koulenka Přitom sterilní prostředí je asi nejhorší věc, co se může udělat. Už jen proto mi právě přijde lepší tam toho psa mít, kor když to bude jen na pár dnů.. Však v Americe se takovým děckám už říká snowflakes, jaké jsou křehká... Sotva foukne, už mají pomalu angínu... Když to vezmu kolem a kolem, já měla od tatíka výchovu "co spadne na zem (pokud to není vysloveně do blata), stačí ofoukat a sněst" a kořínek mám pevný velmi (obvykle mě akorát chytne jednou do roka cosi, co je do tří dnů pryč)... A stejně tak synovci, sestra se kvůli úklidu nikdy kdovíjak nepřetrhla a kluci taky leccos vydrží..

ellias
13. kvě 2019

Máme doma už skoro 5 letého jorkšíra a k němu 15 měsíční dceru, jsou spolu od příchodu z porodnice pořád 😍 ona mu spí v pelechu, občas sezobne granuli a dává mu denně několik pusinek, je to její nejlepší kamarád a musim říct, že kromě teď aktuálně dva dny trvajícího kašle (nejspíš je to ale díky MMR jako NU) nebyla nikdy nemocná 💪🏻

hanka_333
13. kvě 2019

Taky bych v tom blízkosti psa a miminka neviděla problém z hlediska nemocí. Spíš možná je otázka, jak vám bude po porodu. Nevím, kdy se má přesně hlídat. Ale možná budete mít svých starostí nad hlavu a hodila by se vám spíše pomoc maminky s novorozencem než se ještě starat o jejího psa.

koulenka
autor
13. kvě 2019

@hanka_333 cca by mělo byt tou dobou malému 4 týdny, ale byla by se mnou doma ještě kamarádka, která by pomáhala... O psa neni starost žádná, pustit ven, dovnitř a dát najist...on stejně pořád spí nebo se mazlí...a je to vlastně napůl můj pes, ale když jsem se odstěhovala do paneláku, nechala jsem ho u mamky kde to zná...

megi89
13. kvě 2019

Já mám teda 2 fenky doma a skoro 14 měsíčního prcka a první rýmu a teplotu měl v roce. Je zdravý. Feny jsou odčervené, řádně očkované, spindiry to nejsou. Jedna z fenek se koupe co týden, takže já nevidím problém. Jo a milují se navzájem. 😗

lida9
13. kvě 2019

pes a mimino podle me neni problem... pokud manzel ho manzel vidi, takv ramci klidneho vztahu poptej psi hotel nekde v okoli🙂

sudylichozrout
13. kvě 2019

@koulenka ahoj, myslim, ze to tvuj manzel trochu prehani. Pokud je pes ockovany a odcerveny, tak bych se prenosu nemoci ci parazitu nebala. Spis bych se bala reakci psa na miminko, bala bych se mozneho utoku, takze bych k mrneti psa neporizovala, ale u stareho jorksira na hlidacku asi tohle taky nehrozi.

garfulka78
13. kvě 2019

@koulenka Mame doma taky psa a nevidim v tom zadnej problem. Nevim jakou mas detskou doktorku, ale ta nase je ze stare skoly a jeji heslo je, kazdej bacil = dobrej bacil a mimino nekde tu imunitu nasbirat musi. Navic cim vetsi prehnana pece, tim nemocnejsi deti do budoucna. Vidim to u kamaradky a u svagrove. Kamaradka je prisna bio matka, vse musi posoudit, jeji mala nemuze nic, doma maj desinfekci snad na vsechno a mala je nonstop nemocna a alergie ma snad na vsechno. Moje svagrova ma dve holcicky, nemocna neni ani jedna, od miminka lezou po psim pelechu, kdyz jim spadne rohlik, tak ho po ofoukani jedi dal a jsou to stastne, zdrave deti. Nasi male je 5,5 mesice a se psem je kazdy den a nevidim v tom zadny problem.

rickym
13. kvě 2019

Máme 12leteho joršírka důchodce, taky sem tam udělá loužičku, na noc musí mít “záchůdek-podložku” a dcera s ním vyrůstá. Má 2 roky a nemocná kromě rýmy nikdy nebyla. Navíc miminko s pejskem pořádně ani do styku nepříjde... po zemi ještě nepoleze... vůbec bych se toho nebála😉

rickym
13. kvě 2019

@garfulka78 vidím to úplně stejně😉 Naše už i zkoušela vodu z psí misky a dobrý😂

zavodnice
13. kvě 2019

Taky máme psa. Doktorka sice tvrdila, že mít psa je špatný, že bude mít dítě alergii, ale podle mě je to blbost. Taky si myslím, že pro budování imunity je to spis lepší.

kejt29
13. kvě 2019

Nase dcera se narodila do domacnosti se tremi psy a zadny problem nebyl. Oni ani nemeli o mimco zajem. A takovy jorksir je ideal, pac je malej a nepousti chlupy. Nemyslim si, ze si bude ditete vubec jakkoliv vsimat. Muzes ho casteji okoupat kvuli manzelovi, ale jinak fakt nevidim duvod na stres. Urcite by to pro me nebyl duvod rodicum nepomoct...

garfulka78
13. kvě 2019

@rickym No u nas uz to je moje deka = tvoje deka a pes krade male kukuricne tycky 😂 a mala nemela od narozeni jeste ani ucpanej nos.

saminomimino
13. kvě 2019

Bože,to je hysterie kvůli psovi,🤪všechny mé děti po příchodu z porodnice oblizala stafordka,ať žije imunita a zdrave děti i rozum

saminomimino
13. kvě 2019

Chudák pes,není vůbec důvod ho stěhovat a ještě se takto hnusné chovat ke starému slepému psu,fakt lidí ,rozmyslete si zda chcete děti či zvířata když trpíte paranoiou,děti a psi nejsou problém ale váš muž ano

izz76
13. kvě 2019

Manžel zbytečně dramatizuje, malý pejsek miminko nijak neohrožuje.. Mám doma kocoura, psa, dite, nejlépe všechno v jedné posteli 😄

jittkr
13. kvě 2019

My máme rovnou tři jorkšíry, dva ovčáky a dvě kočky - od prvního dne syna olizujou, mazlí se s ním a dokonce s ním i někdy spí v postýlce 😂 Syn má půl roku a dodnes nebyl nemocný - ani rýmu, nic.

koulenka
autor
14. kvě 2019

@saminomimino co si to dovolujete? Proč by byl pes chudák a kdo mluvil o stěhování? Asi neumíte pořádně číst o co vůbec jde

maruskakokoskova
14. kvě 2019

Já v tom nevidím problém. Pejsek má už sice roky a tudíž i nárok na nehodu, ale pokud dodržujes hygienu, jako mytí rukou a to samé partner tak nic nehrozí. Pejsek je jistě vakcinovany. Určitě to ještě proberte

astyna88
20. kvě 2019

Z hlediska nemoci moc nevim,co by melo miminko chytit. Pocitam,ze s ditetem nebude spat v postylce,ani mu olizovat tvar. Ja jsem mela spis problem v pozdejsim veku syna, pes ho kolem roku zacal zajimat, nedalo se ohlidat,aby na psa nesahal a no jednou ho zatahal za srst a pes (bisonek) ho kousl do tvare. Ne moc,ale stisk tam mel. Ale to se mimin netyka.

nita1984
20. kvě 2019

Já nevím, mám tři psy, bydlíme v garsonce a v září čekáme miminko 😀 Nikdy mě nenapadlo, že by s tím měl být jakýkoliv problém.

dofi86
20. kvě 2019

Odcervila bych tabletkou, ale jinak bych neresila. Naopak pes funguje jako dobre probiotikum 🙂 Sterilni prostredi je blbost 🙂 Uz u prirozeneho porodu neni sterilni prostredi a je to Tak spravne ;)
Navic pro takto stareho psa to bude stres jit pryc.
Ale pro manzela asi bude stres, kdyz tam pes bude, Tak nevim 😂😂 Nejaky kompromis ;)