Nosily jste novorozence v šátku po císařském řezu?

monilee
24. únor 2017

Ahoj maminky, nosily jste novorozence v šátku po císaři? A po jak dlouhé době od porodu je to možné? V květnu čekáme druhé mimčo a vypadá to na plánovaný CS, mezi dětma nejsou ani 2 roky. Nemůžeme mít sourozenecký kočár, protože máme v domě mini výtah, tak uvažuji o kombinaci sporťák pro starší+mladší v šátku nebo hluboká korba mladší+plošinka ke kočárku pro starší (ale obávám se, že starší mi tam nevydrží).

drzticka81
24. únor 2017

Mam deti o 25 mesicu od sebe, prvni akutni cs, druhy planovany - satek jsem pouzivala od zacatku -bydlime ve 4. patre a syn byl docela dost aktivni na hristi, takze z praktickych duvodu 🙂))) ted u tretiho bude pouzivat satek taky hnedka od zacatku 🙂))

drzticka81
24. únor 2017

ve 4. patre bez vytahu jsem zapomnela napsat 🙂))

mmmarkytka
24. únor 2017

Záleží i hodně na tom, jak Vám po císaři bude. Já teda měsíc a půl trpěla jak pes, takže pro mě nemyslitelné. Ale je fakt, že "malý" měl skoro pět kilo no 🙂

yerry
24. únor 2017

@monilee pokud budeš fit můžeš vázat co nejdříve. Mě se mala narodila o 3 týdny dříve akutním císařem a byla celkem malička (45 cm a 2490 g) vázala jsem ji poprvé když mela 13 dni... (vázala bych i dříve ale máme spatne kyčle, o tom ze je to na kyčle dobre jsem zprvu nevěděla 😉)
Ale záleží asi jak kdo... Já jsem byla celkem brzy fit jak po prvním plánovaném císaři tak i po druhém kterému předcházel docela dlouhý prirozeny porod. .. ale v okolí znám hodně maminek po císaři a ne všechny běhaly hned jako laňky 😕

mmmarkytka
24. únor 2017

@yerry Přesně tak. Já dvanáct hodin tlačila jak blázen, nakonec ustaly ozvy a z tridenniho maratonu se stal akutní císař. Kamarádka byla planovane a ta si dokázala lehnout i na břicho asi dva dny po zákroku, já teda až ve dvou měsících malého. Bude záležet spíš na stavu po zákroku, podle mě. 🙂

yerry
24. únor 2017

@mmmarkytka ja teda musím říct že po tom akutním jsem byla fit dříve než po plánovaném. ...ale to asi bylo způsobeno tim že jsem poprvé nabrala skoro 20 kg, nekojila jsem (teda jen castecne) a nebyla jsem moc psychicky v pohodě. .. napodruhé jen přibrala 13 kg a i když jsem byla unavená tim neuspesnym prirozenym porodem a bolava po císaři tak jsem byla hned ráno happy a 16 hodinách jsem už byla na nohou, po 3 dnech jsem si dokázala lehnout na bok .... Při prvním jsem byla dal bolava 😕

brokovich
24. únor 2017

Ja vazala hned po navratu z nemo. A vse v pohode. 😉

mmmarkytka
24. únor 2017

@yerry Tak pro mě to byl první porod, tak možná je to i tím. Já sebou první den sekla, malý se nechtěl prisat, prostě mu to nešlo, psychika teda na nic. Takže to bude fakt jedno s druhým. U mě je prcek vymodlene dítě, další už asi nebude, s tím jsem šla i rodit, takže fakt pohoda žádná. A já nabrala 35 kilo, takže hooodne i přesto že jsem se celé těhotenství hybala. Asi geny 🙄

yerry
24. únor 2017

@mmmarkytka psychika dela fakt hodně a ja jsem si to na svých vou dětech vyzkoušela
S první jsem byla psychicky fakt na tom nedobre. Měla jsem problémy se svou mamou a k tomu i s bývalém zaměstnavatelem a všechno co jsem s malou dělala mi prostě nějak nešlo a nedařilo se a teď jsem na tom byla uplne jinak a noseni v šátku se mi moc líbí a ten pocit jak je mala porad tak blízko. ... je mi lito z s první jsem toto nezazila 😕 teď si to uzivam mnohem více

mmmarkytka
24. únor 2017

@yerry Tak já malého měla v posteli u sebe. Ale přišla jsem si jako neschopná matka, bylo mi zle, všechno mě bolelo, doma mi přišlo že máme bordel, vařit jsem nemohla... Takže jsem ležela a řvala jak želva. No strašný. Teď si malého už užívám, jen není tak klidný, abych ho mohla mazlit. To mě mrzí. Ale je to fakt psychika, jak se to blbě sejde, tak s tím člověk nic nenadela...

brouzdalka
24. únor 2017

Používala jsem pár dní po návratu z porodnice, zprvu jen na kojení, protože mrňous byl pořád u prsa a já bych si ani nenamazala chleba, ke konci šestinedělí už jsem nosila normálně i venku.
Když se mi narodil druhý syn, nosila jsem mladšího v šátku skoro 3/4 roku a starší byl ve sporťáku (je mezi nimi 1,5 roku rozdíl), pak šel mladší do sporťáku a starší na skejtík ☺️

jitka_zowie
26. únor 2017

Ja bych asi spis pockala na to, jestli to nove narozeny mimco v tom satku vubec bude chtit byt. Jak ja si planovala, ze budu satkovat....a ono prd!

berblin
26. únor 2017

Mezi dětmi mám 16 měsíců, po císaři jsem miminko nosila okamžitě v šátku, a to vážila 3,5 kg, k tomu jsem nosila i tu starší (12kg), přežila jsem.

alusal
27. srp 2017

Poradily byste prosim jaky satek pouzit po akutnim cisari a vaze novorozence 4 kg?