Nosící bunda nebo zateplená kapsa. Co je lepší?

marticcelli
18. lis 2019

Potřebuji radu od zkušenějších nosiček, zda si pořídit nosící bundu s nošením vepředu i vzadu, nebo je lepší nosící kapsa? Jaké jsou výhody a nevýhody kapsy? Musí být moje bunda pak rozepnutá?

jipe
18. lis 2019

@marticcelli výhoda kapsy: cena, může ji nosit i tatínek, babička,..., nevýhody kapsy: krytí není dokonalé, je lepší nosit s nosítkem pod bundou a bundou rozepnutou, což není značka ideal do mrazu a větru (na bundu se šátek nebo nosítko dá dát taky, ale klouže to a dítě se nehřeje o nosiče)

lennus
18. lis 2019

@marticcelli Zvažovala jsem kapsu, ale nebyla mi doporučena, jde i nechat ušít vsadka do bundy, nakonec jsem sehnala z druhé ruky Angel Wings a zimní od kamarádky velká pánská černá HM. Mrkněte na takové i do sekáčů

martiniquest
18. lis 2019

Za sebe doporucuji jednoznacne nosici bundu. Mam jiz druhou od Angel Wings (konkretne zimni kabat, tentokrat v jine barve) a je uzasna. Navic kdyz vychytas akci, dost usetris a muzes pak prodat. Svuj prvni kabat jsem koupila asi za 4000 a po dvou zimach uzivani (rijen-duben) jsem ho prodala za cca 3100 (chovam se k vecem slusne,vypadal stale skvele). Tentokrat se mi na jare povedlo koupit novy za 3400 i s tehu vsadkou 😎 k tomu mam jeste nosici mikcu od Shara a je taky uzasna. Proste ten komfort proti kapsam je nesrovnatelny. Takze pokud si to muzes dovolit, volba je za me jasna.
Prodavaji se i levnejsi alternativy (Lidl a Bonprix), ale zkusila jsem a penize bych do toho nedala. Neni to rak promakane a kvalitni

lenka_tom
18. lis 2019

@marticcelli mám v plánu alespoň než mimčo povyroste, bundu, ať se o mě může hřát...

jipe
18. lis 2019

@martiniquest já první dítě odnosila pod kapsou, na druhé pořídila softku od Jožánka, nemám teda srovnání, ale jako ne úplně drahá varianta mi vyhovuje

martiniquest
18. lis 2019

@jipe Pokud ti nevadi softshell...ja se v nem treba otresne potim. Bezne prodavane softshell veci maji velmi spatne parametry 8/2 nebo v lepsim pripade 10/3 (parametry vodeodolnosti a paropropustnosti). Dobry softshell ma paramestry alespon 30/15. To uz si musi kazdy zvazit, zda chce investovat do neceho takoveho a riskovat.

marticcelli
autor
18. lis 2019

@jipe diky, to jsem si prave rikala, jestli se dite zahreje na te bunde.

marticcelli
autor
18. lis 2019

@martiniquest diky, vim,ze je to investice, snad se mi podari chytit nejakou akci. Jen ty barvy softshelek a.w. mi moc nesedi.

marticcelli
autor
18. lis 2019

@martiniquest daji se z takoveho softhellu sehnat nosici bundy?

martiniquest
18. lis 2019

@marticcelli Nedaji, leda by sis ji nechala usit. Osobne bych softshell nekoupila. Ten jejich zimni kabat je ovsem bozsky. Je tusim z outlastu a fakt se mi nestalo, ze bych se pod nim zpotila a nebo by mi byla zima. Nosila jsem jej dve zimy denne rijen-duben (ted uz nosim zase, zatim s tehu vsadkou). Ze zacatku s kratkym rukavem, pak dlouhym a v nejvetsich mrazech bavlnene tilko a tenky bavlneny svetrik. Pro prcka v mrazech fleecova kombineza z lidlu, jinak jen teplaky a mikca. A samozrejme dobre capaky (mam moc rada Lodger) a merino kukla (skvele ma Manymonths a Crawler). Je super, ze jen popadnes dite, nasadis kuklu, capaky a jdes. Zadne slozite oblikani, to je k nezaplaceni.

rebe
18. lis 2019

Já první dvě děti odnosila v kapse a bylo to fajn. Kapsa, pak vlněný šál, pak kabát a sepnout páskem. Ve třetím těhotenství jsem si pořídila nosicí softshellový kabát a litovala, že jsem do něj nezainvestovala hned, je to opravdu velký komfort, je v něm pohoda i v dešti, v libovolném nečase. S pocením problém nemám, stejně nosím vlněné triko, abych se nepotila pod malou. Mám ale jen pro nošení na břiše, pro nošení na zádech jsem nechtěla.

mafulin
18. lis 2019

Mám kapsu i bundu a za mě rozhodně bunda! Mám softshellovou od Shary a jsem s ní moc spokojená.

jipe
18. lis 2019

@martiniquest Nevadí, já se obecně naštěstí potím dost málo, ale máš pravdu, ten Jožánek je 10/3

darkwitch
18. lis 2019

@marticcelli za me taky bunda, pořídila jsem si ji teď a nemuzu si to vynachválit 🙂
@martiniquest adelay ma nosici bundy ze softshellu 30/15

martiniquest
19. lis 2019

@marticcelli to je on

martiniquest
19. lis 2019

@darkwitch aha, to jsem nevedela. Jejich obleceni se mi nelibi, tak jsem to ani bliz nezkoumala. Diky za info

marticcelli
autor
19. lis 2019

@mafulin ted koukam na bundy shara a jsou mooc krasne, pecka 🙂 asi jsem se uz rozhodla 🙂 navic mi usiji,jakou budu chtit a ty doplnky 😊

mafulin
19. lis 2019

@marticcelli že? Já jsem zastavila jednu nosici maminku, abych se jí zeptala, co to má za krásnou bundu 😃 tu jsem musela mít!

babanci
19. lis 2019

Máme nosící bundu. Ušila jsem jí dceři, aby mohla nosit vnučku. A protože máme stejnou velikost, můžu nosit i já.