Potřebuji radu od zkušenějších nosiček, zda si pořídit nosící bundu s nošením vepředu i vzadu, nebo je lepší nosící kapsa? Jaké jsou výhody a nevýhody kapsy? Musí být moje bunda pak rozepnutá?
@marticcelli Zvažovala jsem kapsu, ale nebyla mi doporučena, jde i nechat ušít vsadka do bundy, nakonec jsem sehnala z druhé ruky Angel Wings a zimní od kamarádky velká pánská černá HM. Mrkněte na takové i do sekáčů
Za sebe doporucuji jednoznacne nosici bundu. Mam jiz druhou od Angel Wings (konkretne zimni kabat, tentokrat v jine barve) a je uzasna. Navic kdyz vychytas akci, dost usetris a muzes pak prodat. Svuj prvni kabat jsem koupila asi za 4000 a po dvou zimach uzivani (rijen-duben) jsem ho prodala za cca 3100 (chovam se k vecem slusne,vypadal stale skvele). Tentokrat se mi na jare povedlo koupit novy za 3400 i s tehu vsadkou 😎 k tomu mam jeste nosici mikcu od Shara a je taky uzasna. Proste ten komfort proti kapsam je nesrovnatelny. Takze pokud si to muzes dovolit, volba je za me jasna.
Prodavaji se i levnejsi alternativy (Lidl a Bonprix), ale zkusila jsem a penize bych do toho nedala. Neni to rak promakane a kvalitni
@marticcelli mám v plánu alespoň než mimčo povyroste, bundu, ať se o mě může hřát...
@martiniquest já první dítě odnosila pod kapsou, na druhé pořídila softku od Jožánka, nemám teda srovnání, ale jako ne úplně drahá varianta mi vyhovuje
@jipe Pokud ti nevadi softshell...ja se v nem treba otresne potim. Bezne prodavane softshell veci maji velmi spatne parametry 8/2 nebo v lepsim pripade 10/3 (parametry vodeodolnosti a paropropustnosti). Dobry softshell ma paramestry alespon 30/15. To uz si musi kazdy zvazit, zda chce investovat do neceho takoveho a riskovat.
@jipe diky, to jsem si prave rikala, jestli se dite zahreje na te bunde.
@martiniquest diky, vim,ze je to investice, snad se mi podari chytit nejakou akci. Jen ty barvy softshelek a.w. mi moc nesedi.
@martiniquest daji se z takoveho softhellu sehnat nosici bundy?
@marticcelli Nedaji, leda by sis ji nechala usit. Osobne bych softshell nekoupila. Ten jejich zimni kabat je ovsem bozsky. Je tusim z outlastu a fakt se mi nestalo, ze bych se pod nim zpotila a nebo by mi byla zima. Nosila jsem jej dve zimy denne rijen-duben (ted uz nosim zase, zatim s tehu vsadkou). Ze zacatku s kratkym rukavem, pak dlouhym a v nejvetsich mrazech bavlnene tilko a tenky bavlneny svetrik. Pro prcka v mrazech fleecova kombineza z lidlu, jinak jen teplaky a mikca. A samozrejme dobre capaky (mam moc rada Lodger) a merino kukla (skvele ma Manymonths a Crawler). Je super, ze jen popadnes dite, nasadis kuklu, capaky a jdes. Zadne slozite oblikani, to je k nezaplaceni.
Já první dvě děti odnosila v kapse a bylo to fajn. Kapsa, pak vlněný šál, pak kabát a sepnout páskem. Ve třetím těhotenství jsem si pořídila nosicí softshellový kabát a litovala, že jsem do něj nezainvestovala hned, je to opravdu velký komfort, je v něm pohoda i v dešti, v libovolném nečase. S pocením problém nemám, stejně nosím vlněné triko, abych se nepotila pod malou. Mám ale jen pro nošení na břiše, pro nošení na zádech jsem nechtěla.
Mám kapsu i bundu a za mě rozhodně bunda! Mám softshellovou od Shary a jsem s ní moc spokojená.
@martiniquest Nevadí, já se obecně naštěstí potím dost málo, ale máš pravdu, ten Jožánek je 10/3
@martiniquest tento kabat myslis? https://angel-wings.cz/pro-maminky/kabaty/zimni...
@marticcelli za me taky bunda, pořídila jsem si ji teď a nemuzu si to vynachválit 🙂
@martiniquest adelay ma nosici bundy ze softshellu 30/15
@marticcelli to je on
@darkwitch aha, to jsem nevedela. Jejich obleceni se mi nelibi, tak jsem to ani bliz nezkoumala. Diky za info
@mafulin ted koukam na bundy shara a jsou mooc krasne, pecka 🙂 asi jsem se uz rozhodla 🙂 navic mi usiji,jakou budu chtit a ty doplnky 😊
@marticcelli že? Já jsem zastavila jednu nosici maminku, abych se jí zeptala, co to má za krásnou bundu 😃 tu jsem musela mít!
Máme nosící bundu. Ušila jsem jí dceři, aby mohla nosit vnučku. A protože máme stejnou velikost, můžu nosit i já.
@marticcelli výhoda kapsy: cena, může ji nosit i tatínek, babička,..., nevýhody kapsy: krytí není dokonalé, je lepší nosit s nosítkem pod bundou a bundou rozepnutou, což není značka ideal do mrazu a větru (na bundu se šátek nebo nosítko dá dát taky, ale klouže to a dítě se nehřeje o nosiče)