Mám 8 měsíčního syna a jelikož ještě neleze a nudí se, tak chce pořád nosit aby viděl co se kde děje. Kamarádka mi říkala, že si tím ničím záda. Jak jste to řešily vy? Chápu, že nejlepší je nenosit, ale poslouchat ten pláč nevydržím a vemu ho.
Děkuji za radu
Když se nosí správně a člověk na zdraví svých zad pracuje, jde to. Já mám se zády problém celý život, po třech těhotenstvích i velkou diastázu, chodím na fyzioterapii, snažím se cvičit a opravovat chybné pohybové vzorce a v nosítku nosím, když je třeba, a záda to dávají.
Nos ho dobře a žádá budou v pohodě. Nosila jsem na rukách, šátku, nosítku všechny tři děti hodně a mám záda úplně v pohodě.
Kup si šátek nebo nositko, já nosím 15 měsíční dceru a je to v pohodě a to mám problémy se zády od dětství, ale když se nosí správně, tak ti to nic neudělá.
Šátek nebo nosítko🙂 pokud si o tom něco zjistíš a budeš nosit správně, na záda je to stokrát lepší, než vláčet dítě v ruce. Na fb skupina nosíme děti👍 tam případně dobře poradí, je tam i plno fyzio🙂
A poznámku, že nejlepší je nenosit nechápu - kde jinde má mimčo být, než u maminky? S tím uplně nesouzním.
To jsou takové obecné kecy, co bys asi měla podle kamarádky dělat? 🙄 I když lézt a chodit bude, stejně ho velice často budeš někam přemísťovat a nosit dál. Na takové to poponášení doma, abys něco udělala a neřval mi nosítko připadalo vždycky hloupé - než se do toho dítě napasuje, stejně řve a chce něco jiného. Na ven na procházku samozřejmě ano - kvalitní nosítko nebo šátek, možná už i uvázat na záda - víc uvidí. Ale doma, to se musí přežít. Záda se ničí kde čím, že bys z toho byla invalida, to by byla každá, to je přece nesmysl. 😀
Syn od miminka nebyl nosící, nějak mu to nevyhovovalo. Rád koukal, ale chtěl kolem sebe prostor. Takže v osmi měsících byl na zemi na podložce a koukal. Teď má dva a čtvrt a najednou by se nosil. 🙈😂 To už na moje záda není, s ním na rukou už nic moc neudělám. Ale pokud tobě a tvému dítěti nošení vyhovuje, poděkuj kamarádce za názor a dělej si to po svém (základ je kvalitní šátek nebo nosítko) 😉
V 8 měsících už by mohl při nošení vepředu “překážet”, můžeš ho zkusit navázat v šátku vysoko na záda, aby viděl přes rameno. Nebo nosítko, celkem vysoko mi to šlo v Kavce multiage, ale je dobré nejdřív vyzkoušet, které sedne. Jsou půjčovny 😉 Případně ringsling a nosit naboku, ale pozor na přetížení jedné strany. Taky je dobré posilovat hlavně střed těla.
Když nosíš od malička, tělo si postupně zvyká. A neboj, až dozraje, odpadne. Teď vybírám nosítko na slona, pořád se občas ráda ponosí (hlavně na výletech bolí nožičky) 🤣
Na FB jsou skupiny, kde poradí, např. Nosicí Česko-Slovensko, regionální podle místa bydliště,…
@snahnah chválím
Já nosila obě děti, mám dokonce 4 šátky a nosítko a nošení si užívám já i děti. Kamarádku bych poslala někam nebo spíš do minulého století. Tohle jsou názory našich babiček, že se tím děti rozmazlují a maminka si ničí záda. 😉 V kvalitním šátku nebo nosítku je váha miminka rozložená a je to zdravější jak pro dítě, tak pro nosícího. A všechny děti jsou zvědavé a zajímá je, co tam maminka dělá. Zaroveň jí chtějí být, co nejblíž, stejně jako všechny savčí mláďata. Je to přirozený pud, naopak nepřirozené je, nechat dítě řvát, aby si nezvykalo na nošení 🤦🏼♀️
Moc vám děkuju za radu i názory. Mrknu se a koupím
Ať si to kamarádka dělá jak chce. Pořiď si kvalitní nosítko.