Noha v sádře a 11m. dítě. Dá se to zvládnout?

1. dub 2021

Ahojky. Chci se zeptat.. mám nohu v sádře na 6 týdnů a 11 měs. dítě. Doma jsem sama, dá se to zvládnout?

nazka
1. dub 2021

Dá, musí.. Jiná možnost ani není. ☺️Máš třeba nějakou babičku?

autor
1. dub 2021

@nazka moje mamina je v nemocnici

nazka
1. dub 2021

A kde bydlíte, v baráku nebo v bytě? Máte zahradu? Máš (ne) chodící sádru? Jak je čilé dítě? První mi v tomto věku jen seděla, druhá už měsíc běhala.. Napsala jsi toho málo. Ale my ženy zvládneme víc, než je možné 🙂

autor
1. dub 2021

@nazka v baráku v horním patře. Se zahradou. Malej chvíli nevydrží na jednom místě. Chodit ještě neumí, ale všude leze a potřebuje kolikrát až přes příliš pozornosti. Nesmím na nohu 3 týdny vůbec šlapat.

nazka
1. dub 2021

Není to lehká situace.. Vydrží sedět u televize? V tomto případě bych holt střídala knížky, televizí, hry a zkusila se někoho spolehlivého zeptat, jestli by aspon má chvíli nevzal prcka ven. Někdo by v tomto případě mohl dostat na Tebe oseteovacku

theolik
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
1. dub 2021

@nazka nikoho takového nemám. Nevydrží celej den sedět. A já s dítětem skákat po jedny noze opravdu riskovat nebudu. Takže je to bohužel situace úplně na bobek

zuzkasim
1. dub 2021

Minimálně na první dny bych nechala muže si vyřídit OČR na tebe. Uviděla bys, jak to jde, udělali byste si nějaký režim, vyzkoušeli, co je možným a co ne. Nevím, jaké máte možnosti, jestli by pak třeba teoreticky nemohla dojet tchýně, sestra, teta nebo kdokoliv, střídat se u vás kamarádky...

autor
1. dub 2021

@zuzkasim říkám, že nikoho kdo by si na mě mohl vzít očr nemám. Prostě nemám.

zuzkasim
1. dub 2021

To dítě nemá otce? Pokud ne OČR, tak každodenní návštěvy nějaké kamarádky, sestřenice atd. S nechodící sádrou a miminem si to teda představit úplně neumím.

nazka
1. dub 2021

A kdo bydlí pod vámi? Kdybys byla moje sousedka, tak bych si dítě prostě půjčila a nosila Ti obědy..

autor
1. dub 2021

@zuzkasim říkám, že prostě nemám koho. Pod námi je babi, která se sama nemůže hnout.

autor
1. dub 2021

@nazka nehledě na to, že jsem tam krátce a nikoho tam neznám.

sayast
1. dub 2021

Je tam nějaké rodinné centrum? Zkus tam zavolat a zeptat se jestli by tam neměli nějakého dobrovolníka na vozeni kočárku, třeba by se tam někdo za symbolickou částku našel. Takhle chodí občas vozit paní mně. A nebo přes sociální síť nějaká studentka-pani v důchodu. Pokud nemáš opravdu nikoho (kamarádka, rodina)

konidana
1. dub 2021

Berle a chodit na zahradu. Nakupy objednavat. To zvladnes😉. Moje mama zvladla s vysokou nechodici sadrou nosit vyprane pradlo z patra po schodech( z casti tocitych) veset na snury na zahradu. Nechapu jak, ale delala to tak minimalne pul roku ... sadru mela po tristive zlomenine skoro rok. (Bylo mi 6 let)

j.a.n.i
1. dub 2021

No, tak když nemas, tak nechapu proc zakladas diskuzi, prosze to budes muset zvkadnouz sama.

autor
1. dub 2021

@konidana já neslezu ze schodů ani sama pomalu natož s dítětem

lv
1. dub 2021

Zkus to i přes OSPOD, nekoho určitě mají, dej inzeráty na mistni skupinky fb, popros o pomoc, obvolej okolni rodinna centra, zkus mozna i okolni střední školy.

nekiaxy
1. dub 2021

Nejprve se zkus trosku uklidnit. Fajn, nikoho nemas, mas to tezsi, ale zvladnes to. 11m dite sleze po schodech samo, nebo i do nich. Neumi to? Mame schody v byte a obe deti to zvladaly bez potizi, jen to trvalo dlouho.
Co se treba pres den nastehovat k babicce? Na jidlo, zachod, bezny den. A nahoru chodit jen na noc, to by neslo?
Kdyz nebudes zvladat, kontaktuj materska centra, oblastni charitu. Muzou ti treba prijit pomoct vzit dite ven nebo snest ze schodu/do schodu atd.
Ver, ze nakonec to nebude tak strasne, jak to ted vypada, zvladnete to.

nazka
1. dub 2021

Zrovna tuhle jsem tu koukala na inzeráty, kde paní nabízely hlídání, úklidy a bylo to, že dojedou domu a ne nijak dráze. Nechceš zkusit to? Pohledala bych, kde jsem to viděla.

berenika39
1. dub 2021

Určitě jde. Mám zkušenost🙂. Zlomila jsem si kotník na salát a rovnou nemocnice, současně sekce a sádrování, po týdnu (v šestinedělí - neradi dělají) osteosyntéza a šrouby. Byli jsme s prckem v porodnici docela dlouho, domů jsme se vrátili a já měla sádru ještě týdny..pak další operace na vyndání výztuh a šroubů .
https://www.modrykonik.cz/blog/berenika39/article/skoro-tri-roky-mi-trvalo-nez/

fyii
1. dub 2021

Ahoj odkud jsi? Pomohla bych ti. Mam dva prcky 4,5 a skoro 3. Zazila jsem to taky, nohu na dvakrat zlomenou.3/4 roku jsem si na ni nesmela stoupnout a to teprve byli peklicko... rekonvalescence trvala 2 dlouhe roky. Takze 6 tydnu vypada ted hrozne, ale podda se to. Po schodech nechod, pokud se na to necitis a prcek ti je nesleze. Zustan byte a tam to date. Nakup ti priveze az ke dverim treba kosik.cz nebo i jine. Nech dite batolit kolem sebe v jedny mistnosti at ho mas pod dozorem. Za par dni se naucis chodit i berlich, i kdyz je to priskokama. Ja kdyz potrebovala neco prinest davala jsem si batuzek na zada, abych mela volne ruce pro berle...ditko opatruj v sede, ono k tobe doleze... drzim palce utece to rychle, u kdyz ted to nevypada. Kdyz by to fakt neslo, zavolej obvodacce, jsou ruzne neplacene sluzby jako domaci pece atd. Kde by ti prisli s tim nejnutnejsim pomoci, sice jen treba na hodku, ale lepsi nez nic a nebo my tady mame na mestskem urade nekoho, kdo prinese treba nakuo, leky atd. zkus se poprat, jenze ted to pujde az v utery asi