Ahojte, potřebuju poradit ,pomoct se spankem od malého 6M. Než jsme odjeli na dovcu maly spal hezky v postýlce u mě postele. Někdy se vzbudil 1 někdy 3krat ale vždy to fungovalo tak, že jsem si ho vzala k sobě, nakojila a pote zpět presunula a maly spal.dal. V červenci jsme jeli na dovcu za rodinou na 1,5 M. Asi pp 2 týdnech se to zlomilo maly se začal pořád budit a vyžadovat prso a mě.. Jasne, nové prostředí, moc lidí chápala jsem a přizpůsobili se . Večer po uspani šel vždy do postýlky a pak když se vzbudil byl u mě a.spal se mnou a to i proto, že už prostě nešel.prenest, jelikož měl.spani strašně neklidne, furt se vrtel hledal.prso a tak to fungovalo půlku noci až do teď...jsme už měsíc doma a stále žádná změna. Jelikož už to celkově trvá pomalu 3 měsíce ,myslím že za tím stojí něco jineho. Myslela.ksem.spankova regrese ,ale.ta 3 měsíce netrva,, na prostředí už si zvykl. Je jedno v kolik se kde spát nebo jestli je den více aktivnějsi nebo nudnejsi. Prý bych měla.neco změnit z režimu, ale.co ?😔 maly je zatím jen na bříšku, kdy se jen točí a moc s nim.delat nejde tudíž toho nejde ani moc změnit. Ráda bych se už trochu vyspala a hlavně bych byla i řada, kdybych mohla malemu spanek zlepšit, pokud je to v tomto případě vůbec možné. Děkuji za jakoukoliv radu😊
@martinatd me pomohlo jedine. precist knihu Prosim spinkej, abych zjistila, ze to vse je normalni a je potreba jedine...vydrzet. nektere deti spi a nic je nevzbudi, jine potrebuji uspavat, kazde spi jinak casto a jinak dlouho. me se nepodarilo dceru naucit nic. vubec nic. vsechno si urcila a urcuje sama, spanek se casto meni, treba kazde 3 mesice ma jine potreby. nema cenu vymyslet konspiracni teorie, co zmenit, naucit, co udelat, aby spala 🤷🏼♀️
takze radu mam jedinou. delejte to tak, jak to vyhovuje vam a jak to prezijete a bude to vam prijemne. netreba resit jak by to melo byt, jak by dite melo spat nebo kolik.
nase treba vubec nechtelo spat s nami v posteli, i kdyz je to casta rada, rezim spatne -uspavala sem treba 2 hodiny a byla akorat nastavana. spi sama ve svem pokojiku, ted uz na sve matraci na zemi. budi se ruzne 1-treba kazdou hodinu, kdyz rostou zuby a ma 16 mesicu.
@martinatd Myslím že se mu začínají prořezávat zoubky, proto taková změna se spaním. Není to nic příjemného a bolí to. Proto spí tak neklidně. Ještě to nějakou dobu potrvá.
Ještě doplním že maly.pres den spí nekdy i 5 hodin , kouskovane ale někdy jen 3. Na internetu jsem četla ze v 6 měsících by měl.byt denní spanek 1 až 1,5 hodiny a ze se má mimco klidně vzbudit. To mi ale přijde jako blbost mimco budit...