Noční pláč, buzení - co s tím?

pavlinakm
28. dub 2017

Milé maminky, prosím o radu...
Mám 5.měsíční miminko a v poslední době se mi začala v noci malá budit s pláčem. Pláče jako když by se vztekala, přijde mi že je naštvaná že se vzbudila a nemůže usnout. Noční děsy to taky nejsou, prostě je naštvaná.. Bříško to není, to poznám. Zoubky si myslím že taky ne, podněty přes den má normální (nebyli jsme na návštěvě, výletě, apod). Prvně zkouším prso - nechce, otočím na bříško - nechce, vezmu do náruče - nechce, zavinu - nechce... jediné, co ji sklidní je vstát z postele a chodit s ní po místnosti. Usne jak kdy, někdy za 15 minut a někdy až za hodinu. Toto se opakuje asi 2x za noc.
Co by to mohlo být? Přejde to? Máte nějaké tipy na klidnější spaní?
Jinak je malé plně kojena + jsme začali dávat v poledne zeleninu (tu zatím spíš bojkotuje), kaše na večer neměla úspěch (byla víc vzhůru). Spí se mnou v posteli, dnes jsem ji zkoušela dávat spát do postýlky, ale bez úspěchu (víc se mlela, musela jsem ji dávat dudlík... takže po půlnoci byla zase se mnou v posteli).
Jestli to bude takhle pokračovat dál tak asi brzo padnu na "hubu", jsem nevyspalá, záda mě bolí ...

kacireksro
28. dub 2017

A nejsou to opravdu zuby?nasi male rostly zuby a taky tomu nic nenasvedcovalo,a taky byla protivna.stim bohuzel nic neudelas pokud to jsou opravdu ony,jedine zklidnovat nejaky gelem na prorezavani.

pavlinakm
autor
28. dub 2017

@kacireksro no doufam ze to nejsou zuby, zatim nic neni videt. to by se mi asi budila do te doby nez by vylezli, co?jak dlouho vamto trvalo?

kacireksro
28. dub 2017

nez se prorezaly tak neco pres tyden to trvalo,ale potirala jsem ty dasinka calgelem,a po nem teda spala podstatne lip,kdyz se v noci vzbudila,potrela jsem ji ty dasinka a za chvilku usla

makronka222
28. dub 2017

Zkus vazne calgel, mala tohle dela taky, sice je starsi, dasne nalita az po 2 tydnech, vidim tam ty stolicky ale jeste nevylezly... je to mesic, jde to pomalu ale po tom gelu za 15min chrni

swetlusska
4. kvě 2017

nám zabralo už přidat sunar - měl prostě a jasně hlad! nestačilo mu už mateřský mlíko. Jinak další vztekání bylo, že si znovu a znovu chtěl odříhnout....Jinak nevím no...

mamitom
4. kvě 2017

Klidně by to mohly být zoubky, řezáky než se prořízly, tak to ten měsíc u nás trvalo, teď se malému klubaly stoličky a trvalo to 2,5 měs. Ale jsme asi extrém. Navíc nám nezabírá ani gel a ani nurofen sirup... Calgel nám nezabral vůbec, ale celkem si kamarádky chválily mundisal, tak zkus tohle. Nám zabírala nachlazená kovová lžíce 😝

pavlinakm
autor
4. kvě 2017

No my ted zkousime jestli to nema z prikrmu, protoze to tak trva asi tyden po zavedeni zeleniny. Jednu noc uz mi spala v pohode a druhou noc opet2x buzeni s placem. Tak ja nevim... jeste jsem vyradila ryzovou kasi na noc a koupila jsem ji kukuricnou misto toho. Treba z te ryzove mela boleni briska