Ahoj maminky. Mám dcerku které bude 13měsíců. Od jejích 5měsíců začala pérovat na kolínkách což bylo fajn do doby 7měsíců kdy začala pérovat v noci když jsme byli na dovolené.Pérovala několik hodin.Ted už v téhle době asi měsíc chodí. Ale po nocích se pořád budí a péruje. Péruje klidně hodinu a půl. Postýlka je už pomalu v rozkladu celá vrže za tu dobu. Už si nevíme rady. Nejenom že nespí dcera,ale ani my s manželem a už jsme vážně dost unavení oba. Nepomáhá nic ani chování,houpání prostě uspání nic. Celou dobu jen péruje a pak po nějaké době usne. Doktorka řekla,že to je normální.Já jsem to nikdy od nikoho neslyšela. A aby toho nebylo málo tak asi měsíc zpět začala k tomu pérování i hejkat nebo jak to nazvat. Nemáte někdo zkušenost a nebo nějakou radu co s tím? Děkuji
Ja mam 8 mesicniho syna a ten pred spanim taky peruje... sice ne 2 hodiny ale treba 15 minut pak lehne a je tuhy 😄 tak dlouho to jefakt extrem...
Jo, naše to dělala taky a klidně vydržela i tři hodiny...i se zvukovými efekty...nikdy jsem nepřečetla tolik knih, jako po nocích v době, kdy malá "pérovala"....
Je to normalne, robi to vela deti... tie deti si proste vzdy vedia najst nieco, aby rodicia nemohli v noci spat :D
@miba10 i my nechavame protoze s tim nejde vazne nic udelat 😂 a myslite ze je to prejde?jinak mame asi stejne stare dcerky koukam 😊 nasi tedy bude 13mesicu ted 11.ledna.
@urtica a pomahalo to cteni? 🤔
@diewcatqoo tak to mate asi pravdu.jinak dekuji za uklidneni budeme to muset vydrzet 🤣
@veruuuuberuuuu7 Pomohlo mě - k většímu klidu a odvedení pozornosti - méně jsem vyšilovala z toho, že nemůžu spát...četla jsem převážně detektivky, takže jsem se na to občas i těšila, když jsem četbu přerušila v nějaké napínavé části...
@veruuuuberuuuu7 My jsme tomu rikali, ze hleda lanyze. Preslo to, ale uz si nevzpominam po jake dobe.
@veruuuuberuuuu7 naší bylo 13 měsíců 22.prosince 😍 jinak jestli To přejde nevím, jelikož to dělá už X měsíců. Já spíš řešila že se mi v noci vzbudila a dělala si 2 hodinovku na hraní. To byl jiný srumec. To do toho chtěla zapojit i nás. Ale to asi po 3-4 měsících přešlo. Tohle je teda pro mě pohodička. Jen mě spíš desilo, že u toho mlatila hlavičkou a čelo postýlky a to byly hrozný rány 🤦 ale usila jsem mantinel a je klid 😈
@miba10 jeee tak to je hezky.tak to jsoi skoro vazne na stejno princezny.noo ta nase taky obcas bouchala hlavickou o postylku a nepomohl ani mantynel tedy. Vazne si chtela takhle v noci hrat ju? No ty brdo tak to nas doufam neceka takhle v noci 😂
@veruuuuberuuuu7 no nám to noční hraní dělala cca od 9 měsíců do roka. Teď už je teda klid. Ale začaly růst stoličky, takže je to něco za něco.
Jj, malá je narozená cca o 14 dnů dřív 😁 ale všechno krásně dohnala
@miba10 nas taky zlobi zuby.taky obcas peklicko 😎 jee nase mala je narozena o tyden drive 😀 to je husty tedy.mame to nejake podobne koukam😃
Maminky ted me jeste tak napadlo, nevite nektera proc to ty deti takhle delaji?To perovani?
@veruuuuberuuuu7 myslim, ze deti si trenuju to, co sa naucili. Nas ked sa vedel pretocit na brusko, stale sa potom v noci pretacal v spanku.. nechcel byt na brusku, hneval sa, nevedel sa otocit naspat, tak plakal. Aj 20x som ho v noci musela pretacat naspat. Potom, ked sa naucil sediet, parkrat som ho v noci musela dat zo sedu naspat do lahu, lebo si asi nacvicoval ten sed alebo co. Tak isto, ked sa naucil stat, tak v noci som ho x krat davala zas lahnut. Teraz sa naucil svoje meno a v noci stale vykrikuje "adyyy" :D Je pravda, ze to perovanie na kolienkach mu trvalo asi najdlhsie zo vsetkych nocnych aktivit 🙂 asi nejake 3-4 mesiace. Ako samo to prislo, tak to samo odislo. No a potom zas prisla ina aktivita, aby sme sa nenudili :D
@veruuuuberuuuu7 u nás je to taky. Vydržela to i 2 hodiny. Ale neřešíme to. Prostě jí necháváme. Zkoušela jsem taky houpat atd., aby zase usnula, ale to byl akorát řev. Když si tam u toho brepta nebo vydává různé zvuky, tak ji nechávám. Když začne plakat nebo se rozčiluje, tak teprve kouknu co se děje. Teď se dopracovala k tomu, že usne zadeckem nahoru 😂 jinak naší malé je 13 měsíců