Ahoj maminky jak prosim u vas probiha nocni krmeni?mam 5 mesicni synka a probiha to u nas tak ze kdyz se vzbudi,koula povida si...ja pripravim mlicko(je na UM) potom ho prebalim v me velke posteli nakrmim,dam odkrknout a zase ukladam...Problem mam s tim,ze tenhle manevr syna ka tak probere ze prekypuje energii a trva treba hodinu nekdy 1.5 hodiny nez zase usne...😞jenze tu celou dobu si povida,brouka,vyplivava dudana,hraje a pomalu prechszi ke fnukani..Me napadlo ze bych se treba na prebalovani vynechala to vydrzi nikdy neni tak procuranej a krmila ho v postylce...Vubec bych ho nevyndavala..jenze kdyz ho nedam odkrknout bojim se ze bude rvat bolesti briska...do kolika mesici jste davali odkrkavat?dekuji za tipy jak to delate v noci vy...ja uz nejak nemam energii tvarit hodinu a pul hranim uprostred noci...
@nagojka ja bych zkusila neprebalovat jen..podle me to ho vzbudi nejvic…
Malý mi v noci jak při přebalování tak krmení lahvičkou napůl spinká ale jak dám odrihnout tak se nejvíc vzbudí ale j ahoj zabalím do dečky a pustím mu šum a zase usne. Jinak mamka mě říkala že když jsem byla malá já tak jsem se jí vždy po odrihnuti vzbudila tak mě pak říhat nedávala. Dej mimco na bok a kdyby si náhodou ubliknul aby to nevzdechnul. Někdy to taky tak dělám když vidím že hodně spí tak ho dám na bok a spinká dál a občas si brkne i na tom boku a spinká dál. Jsou děti které si třeba neříhaji vůbec,nebála bych se toho a zkusila bych to popřípadě o to přebalování nechat n a později nebo prebalit v postýlce
@nagojka myslím, že v tomhle věku jsem už malou v noci nepřebalovala pokud nebylo vysloveně hodně pročurděná 🤔 každopádně zkus nepřebalovat, ale odkrknout dej a uvidíš jestli ho probudí nebo ne 😉 pokud ano, tak zkus nedávat odkrknout a uvidíš, co bude 🤷♀️ myslím, že v tomhle věku už by to nemuselo dělat problémy a bříškem 😉
Diky za podporu...no on si obcas taky nekrkne vubec tak kdyz to neudela do 20minut tak pokladam...to prebalovani urcite vynecham...cistou plinku dostane po koupani kolem pul sedme a budi se vetsinou ve tri..nacurano ma ale neni to asi uplna katastrofa urcite to do pul sedme kdy vstava vydrzi...Ja se bala ho neprebalovat aby nebyl moc opruzenej...kdyz ho krmim v me posteli tak si zmoula ocicka vypada ze se mu chce spinkat ale proste pokazdy kdyz ho zvednu tak ma takovou radost ze hrozne procitne..Dneska to vyzkousim nejdriv bez prebalovani a pak popripade uvidim co to odrihnuti...moc dekuju za vase nazory a reakce ja sem asi potrebovala aby mi to nekdo schvalil
Já přebalovala v noci do 3 měsíců. Nejdřív čistá plenka, pak UM po tmě, u toho usnula a většinou ani neodříhla. Později už jen podle potřeby a většinou ve spánku. Mléko připravuju v noci u postele. Jen naliju vodu, nasypu z dávkovače porci mléka, netrvá to ani 20 vteřin takže se nestihne v postýlce ani pořádně probrat.
@michaela666 taky mam pripraveno vse dopredu ze jen smicham ale me ten rarach vzbudi az kdyz se opravdu probere😂spinka sam v postylce a ja na druhom konci pokoje na posteli takze musim vstat...ale to je to nejmensi...kdyz pripravuju mlicko tak lezi v klidu a ceka ale jakmile natahnu ruce ze ho vyndam zacne kopat nohama machat rukama usmev od ucha k uchu..pri krmeni se uklidni mzoura ocicka,usina ale jakmile ho zase zvednu na odrihnuti jedem na novo a to uz trva hodinu treba...driv sem ho polozila a do 10minut byl tuhej..ted posledni dobou je to teda hruza...peklo je i ten dudlik🤦🤦🤦1000x ho vyplivme nebo si ho vynda schvalne ci omylem vyrazi zacne knourat...to mi byl cert dluznej...no jo no ale jaky si to udelas takovy to mas ze😂😂😂🤷🤷🍀🍀
@michaela666 ale kdybych si to mliko prendala k posteli, tak treba bych to zvladla i po uplne tme vsechno a nemusela by h svitit...i kdyz mam jen lehke tlumene svetlo prikryte polstarem..
Zkusila bych neprebalovat a nerihat, jen dat na bok. Syn nerihal vubec a potize nemel
@nagojka Dudlík si časem najde v postýlce sám i v polospánku. Vydrž bude líp. 🍀 Malá má taky dudlík. Dřív jsem vstávala i 5 krát za sebou. Teď už mě budí jen mlaskání, když ho ve spánku hledá ručkou kolem hlavičky. Dá si ho do pusy, otočí se na bok a spí dál.
Holky a jak to děláte s tím nepřebalováním 😮🙈 Já dávám poslední plenku cca v 19 hodin, nakrmim a jde spát... A kdybych v noci nevyměnila, když kolem 3 ráno jí, tak mi to nejspíš do půl 9 ráno nevydrží... Skoro 14 hodin 😮 To se Vám opravdu nepročůraj?
@majena39 S klasickou plenkou se pročůrá i když jí přebalím. Hodně se ve spánku vrtí, takže to vždycky někde uteklo. Od té doby co používám kalhotkové mám klid.
@elesse
@michaela666
Díky za tip! Kalhotkové jsem ještě vůbec nezkoušela 🙂
Trhame rekord...krmeni v pul ctvrty a jeste nespi...jako tohle moje nervy nezvladaji...fakt ne...nevim kde je chyba a co delam spatne te se mi takhle zmenil...i bez prebalovani...ale jako at frajer zapomene na to ze si s nim od pull ctvrty budu hrat to me ani nenapadne...i bez prebalovani je to k nicemu...ach jo...a to v sedum bude zase vstavat to uz definitivne...jde je to moje spave miminko...ja sem fakt uz zoufala ted nevim jestli brecim vzteky,litosti nebo cim..
@nagojka Je to vyčerpávající, ale nedělá to schválně. Nikde není chyba, prostě už je vnímavější a nerozlišuje den/ noc. Přes den si běž lehnout s ním nebo ho dej někomu do kočárku a jdi se dospat.
Na silvestra mi záviděli kamarádi, že mám zlaté dítě - od 19:30 do 7:15 spala, na mléko se vzbudila 1 a petardy vůbec nevnímala. Dneska byla noc peklo. Od půlnoci sice spala, ale neustále brečela že spaní, kopala mě a vrtěla se. Nepomohlo nic. Vypadám jak zombie, pod nohama mi leze vysmátá divoška a křičí ať si jdu s ní hrát. To bude den. 😃
@michaela666 no jako chosit s nim spat pred den je za trest clovek ho uspava jako jako kreten aby spal 45 minut.to ja nestihnu ani poradne zavrat a uz je vzhuru a ja sem akorat rozespala a nasrana😂takze kdyz uz tak si lehnu a cumim do mobilu jenze se mi po chvili zacne chtit spat a to in uz zase vstava..jinak se taky uz obcas podari ze spi celou noc treba do sesti to je potom v pohode...treba na toho silvestra taky usnul asi v pul osmy a vstaval sest a zadnej kraval ho nevzbudil.ale tohle je fakt strasny...😞no co nadelam holt budu to muset nejak vydrzet a doufam ze se to zase vratido normalu
Mám 3 a půl měsíce miminko a od doby, co v noci nekaká, neprebaluju a nedávám ani odkrknout, pokud vyloženě není potřeba. Někdy hned usne, někdy hladím a masiruju bříško, než usne a občas už neusne, ale nedělám žádný noční uspávací manévry
Jo a po nočním kojení si ji dám k sobě do postele v hnízdečku. A na co nedám dopustit je Babycalm, když je v noci vic vzhůru a rozlitana, háže rucickama, plive dudlík, tak jí to dám na lžičku, strčím dudlík a jak je to nasladly, tak si mlaská, uklidní se a většinou usne 🥰
Já teda kojím, ale u nás bylo to stejné. Nemožnost odložit po přebalení zpět, aniž bychom pak nebyli třeba i 3 hodiny vzhůru. Od cca 2, 3 měsíce nepřebaluju v noci (jen když mám pocit, že je opravdu plná plena) a nedávám odkrkávat. Přes den ano, ale v noci ne. A vždycky všechno naštěstí v pořádku. Když jsem teda měla pocit, že ho tam trápí vzduch, tak jsem ho zkusila zvednout, ať si uleví.