Noční kojení. Může mít společné spaní i negativní vliv na spánek miminka?

martinatd
14. říj 2021

Ahojte, myslíte že společné spaní může mít i negativní vliv na spanek miminka ? Spím se synem 7m už nějakou dobu jelikož vyžadoval pořád víc a víc prso během noci. Už jsem si i zvykla ,ale často se děje, že chce prso v noci nonstop a někdy když hledá tak orso schovám a on nakonec přestane a spí dal bez něj..tak si říkám ,jestli mu ty prsa třeba spanek vlastně nenarušuji. Nevim jestli se dá pochopit co tím myslím, takhle 🙈😅automaticky jak je cítí chce hned sát, kdyby je třeba celou noc neměl u hlavy ,možná by se nemusel tolik budit nebo-li tak často 🙈😅zní to asi hloupe ja vím 😅🙈

me_druhe_ja
14. říj 2021

@martinatd určitě ano. I když dneska se ti všichni snaží tlouct do hlavy, že musíš spát s dítětem v posteli a kojit non-stop, jinak jsi špatná matka, tak jsou prostě děti, který lépe spí sami v postýlce a i sami v pokoji. Prostě potřebujou svůj klid a prostor od začátku. Starší syn je přesně takovej - on u mě v posteli usnul snad jednou, když měl teplotu. Jinak spí dobře sám v postýlce a ve svém pokoji. Dcera se naopak v postýlce budí často a líp spí u mě. 🙂 Každý dítě je jiné... stejně jako my dospělí.

martinatd
autor
14. říj 2021

@me_druhe_ja no jenže maly nechce být ano v te postýlce 🤦‍♀️po usnuti ho dávám do postýlky, po 2 hodinách se budi a to v lepším případě někdy vydrží jen hodinu a pak si ho beru k sobě. Upřímně, čekat hodinu zase než poradne zabere abych ho mohla přenést s rizikem že se to nemusím pověst a budu čekat déle se mi nechce , tak ho nechávám u sebe ... nevjm jestli to tak nechat nebi řešit 😏přes den ležím s nim usina u prsa a odejít nesmim je pak hned vzhůru

michaelarousova
14. říj 2021

@martinatd muze..muj syn z toho duvodu sel spat asi v 7.mesicich do vlastniho pokoje protoze jsme mu ten spanek narusovali..od te doby spi krasne☺️ Kazde dite je jine proste☺️

martinatd
autor
14. říj 2021

@michaelarousova a když spa s vámi,spal v postýlce nebo u vás v posteli. A když spal v postýlce jaké měl spaní?

zrzinda
14. říj 2021

Hezky den, doporucuju stránku na instagramu Spánek miminek. V 7 měsících je normální, ze se dite přes noc budí víc. Prý je to z toho důvodu, ze miminko se přes den učí nové a nové věci, díky kterým “se zapomíná kojit,” proto v noci ztráty dohání. Je to normální úplně 😊

martinatd
autor
14. říj 2021

@zrzinda sleduji, ale na tohle jsem nenarazila. Je těžké poznat proč ten spanek je takový jaký je...asi nezbývá než zkoušet no. Nejde o mě, i přesto že mám někdy pocit, že nejsem nespala vkuse déle jak 20 minut jsem.docela fit, ale ráda bych aby se maly dobře vyspinkal. Tak třeba to opravdu bude jen období

michaelarousova
14. říj 2021

@martinatd v postylce..ale jeho proste vzbudilo inkdyz jsem se jenom pretocila v posteli😂 ale jak se pise ..ten spanek proste je u tech miminek slozitej..ted i rostou zoubky ,ucinse dost novych veci..