Přeji hezký večer,
Mam druhou holčičku a ta je kojena. Usíná u prsa ale problém nastává v přesunutí do postýlky - vzbudí se a začne plakat než zase usne u prsa. Přes den se dá uspat i jinak ale přiznám se, že v noci nemám moc energie s ní chodit, zpívat nebo houpat.
Starší dcera byla na UM takže ta v postýlce už usínala a spí v ní krásně do teď. Od roka spí ve svém pokojíčku.
Je nějaký trik na to spaní v postýlce nebo to chce prostě čas a pak to třeba nějaká půjde..? Nebo jste pak měli děti v posteli i vas pořád?
Děkuji 🙂
@sirinfirst tak to praktikuji taky, ale představa volného polštáře mě láká stále více 😁
@palja dudlika nemáme, takže jakmile ji dám do postýlky tak začne plakat a vzbudí tu starší.. Takže Bch a ji musela chodit - ale to mi přijde horší(naučit ji usínat v náručí) než ta postel. Je ještě malá, takže si noc mox nedrží nebo nemá ještě nic, co by ji uklidnovalo když to má u sebe...
Starší k nám taky právě občas přijde a normálně bych ji vzala zpět do pokoje a uspala tam ale s tím, jak tahle prostě potřebuje prso to nejde, takže pak spi a námi i ta starší
Prendala jsem, dala dudlik a spal dal. Nastesti, taky mam svuj polstar rada a kdyz mi spu v posteli treba pri nemoci, tak se moc nevyspim
@palja to jsem taky zkoušela. Ale jen se budí po půl hodiny když není u mě. Upřímně mám pocit, že jsem zkusila tak nějak vše ale nic zatím nefungovalo... Třeba to chce ještě čas....?
Starší (rok a tři měsíce) je už tak nějak zvyklá, ale je malá, takže je pořád taková neohrabaná, takže je to samozřejmě náročné to spaní s oběma ale i to se dá. Jen ta malá ( tři měsíce) je prostě v noci neodlozitelna... Ale říkám si, že je prostě malá a chce být s mámou...
@misa250 může to být jen období... dcera mi to taky dělala, nešla přehodit zpátky a do postele jsem ji taky ještě nechtěla. Pak se to zlepšilo, šla přehodit docela v pohodě. Teď je dceři 17m a asi před měsícem to přestalo fungovat, ale už je větší a nebojím se ji vzít k nám do postele. Jen to znamenalo to, že starší k nám musel přestat chodit, protože ve čtyřech lidech se na tu postel už fakt pohodlně nevejdeme. To mi bylo a je líto, on je hodně citlivej a i v 5 letech se v noci rád přitulí. Takže vydržet, snad se to zlepší. Bez toho dudlíku je to všechno složitější, znám to, dcera ho též nemá, bohužel.
Potom co jsem nekolik mesicu s prvorozenym prochodila cele noci, protoze se mi po prelozeni do postylky budil, pro druhe postylku rusim uplne a bude spat s nami 😉
Oddělit čelo postylky a prirazit k posteli, nám krásně vychází, že máme matrace v úrovni matrace postýlky, takže když se za noc milionkrát probudí posunu se pouze blíž postýlce, dám prso a nehybu s ní a je to jako by spala se mnou
Proto mám stahovací bočnici postele, postýlku přiraženou k naší, po nalomení zůstala u mě, ale tak nějak jsem ji v průběhu noci přesouvala vedle, ona se hodně hýbe a i sama se tam někdy odsunula. Nejlepší možné řešení, taky nejsem happy z toho, že se s ní dělím o postel. Ale zatím to jinak nejde, je to lepší, než k ní vstávat několikrát za noc.
A zkoušela jste dát miminku do postýlky něco co voní po vás? Triko, co jste přes den nosila, nebo plyšáka, kterého byste nosila nějakou dobu na těle? U nás to fungovalo.
@misa250 Syn taky nešel přesunout, ani do postýlky se stahovací bočnicí. Spal u nás v posteli, jinak by nespal vůbec. Po roce se přestal kojit a v tu chvíli už šel dát do postýlky, teď tam dokonce usíná sám.
Všichni tři byli se mnou v posteli. Nejkratší dobu ten nejstarší, protože neusinal při kojení tak od 8 měsíců byl v postýlce. Prostředního jsem měla v posteli do 3 let ( kojený byl jen 15 měsíců) a nejmladší je tam pořád,ale už taky budeme zkoušet do vlastní, byly mu 3 v lednu. Jako kojena miminka jsem je měla v posteli všechny a postýlka byla jen na hraní, odložení pro bezpečnost a pak odkládací prostor. Na to blbnutí s prendavanim jsem neměla nervy. Takhle jsme spali slušně oba. Minimální manipulace, přesuny, vzbuzení..
@misa250 Malý je se mnou v posteli. Dceru jsem prendavala, ale u syna už nebyla energie dělat tyhle caviky a nevyspat se. 😄 Takže spí se mnou a moc to pomohlo. Ted jsme cca před mesicem odstavili a až přijde nova postel, zkusime ho vrznout k sestřičce. Syn bude mit v cervnu 2 roky, tak doufam, že do 3 let to nejak dopadne. 😄
@misa250 Dieťa sa to naučí, jasne že by každé chcelo byť do 18r.u cecku a zaspávať v náruči;)
Dajte po kojení dudlik, keď si trochu poplače to nikomu neublíži.
Nášho malého sme tak “vytrenovali”, trošku plakal, kolotoč mu svietil hral a potom zaspal, pár noci to dáte;)
Od roku spal sám vedľa v pokojíčku, myslim, že sa oplatí trošku vzdorovať dieťaťu;)
@misa250 každé dítě je jiné. Já už jsem se odnaučila něco předpokládat. Např ani jeden nechtěl dudlík. Myslím, že člověk vycítí hodně. Já jsem měla v plánu prcka odstavit už od 18 měsíců..ale pořád mi přišlo,že není vhodná doba,tak se to odsouvalo. Až to nastalo a byla jsem si jistá, proběhlo to úplně v pohodě. Museli jsme si počkat,ale podle mě to stálo za to no. Opravdu do 18 let se žádné dítě kojit ani spát s rodičem nebude.
@martiniii dudlík jsme měli na začátku ale pak ho prostě přestala chtít a už si ho nevezme.
Já bych trochu pláče vydržela ale pokud bych to praktikovala pár noci za sebou tak mi vzbudí tu starší....
Se starší jsem toto neřešila, ale ta nebyla kojena a hlavně byla první takže neměla koho budit.
@eithelwing energie je přesto to, co mi na to chybí 😁😁
Jediný trik který funguje je spát s dítětem, které se samo obslouží. Jedine takhle spime oba celou noc ❤️
@pernicek1 taky tak 👍
Já tedy také měla dítko v posteli, ale v jednom časopisu byl pěkný článek jak na přesun do postýlky a těch tipů tam bylo asi 20. Vybavuji si, že jeden byl právě mít tam třeba trčko s maminčinou vůní, a pak ještě dát do postýlky ohřívací lahev, aby byla teplá a ne studená, aby ten přesun do chladné postýlky nebyl pro dítě takový šok. Jednou jsem to psala v nějaké diskusi, co tam bylo dál, tuším na Emiminu, zkusím to dohledat ;).
V posteli a nehýbu s ní 😀