Syn asi od 10m pil mlíko jen večer před spaním a nad ránem (5-6 hod, do 7 hod spánek). Poslední měsíc se začal budit i v noci kolem druhé hodiny a chtěl mlíko. Nejdřív jsem si říkala, že dohání denní hladovění. Měl dny, kdy si vzal od každého jídla pár soust, ale to se srovnalo a mlíko stejně vyžadoval. Dnes v noci opět mlíko před spaním, pak kolem druhé hod, ale ve čtyři se opět vzbudil a chtěl další. To už mi bylo divné a mlíko jsem nedala. Zkusila jsem uspat, tak začal plakat, že nejdeme pro mlíko. Zkusila jsem přebalit, to byl řev. Tak chvilku nosit. Manžel zrovna šramotil v kuchyni, protože vstával do práce, tak syna budil. Ale po půl hodině syn usnul a teď mi spí na rameni. Mám strach ho položit dokud manžel neodejde a nebude tu ticho. Máte někdo podobnou zkušenost, že dítě chtělo víc a víc porcí mlíka v noci a čím to bylo? Dávat pokaždé nebo ne? Ještě doplním, že od roka dostává Nutrilon a teď mu dělám i větší porce o jednu odměrku, takže 200 ml místo 160 ml dle návodu.
@mamora Třeba je to pro něj málo a nebo má žízeň. Nabídla bych čaj/vodu. Mohou ho trápit zoubky, viróza atd... My tedy dávaly Neocate Syneo a v roce měl dostávat 240ml.Teď mu je skoro 20m., nemá tedy už Neocate, ale stále dostává 240ml. Když dostal 210, co píší, měl hlad a ani čaj nepomohl. Kaše, té nesní ani 210, protože má k tomu čaj. Když byl naopak nemosný, vypil i třeba jen 30ml mléčka.
@mamora dala bych pokaždé kdy by měl hlad, nebo jak psali holky zkusila bych nabídnout pití napokid by to nechtěl dala bych mlíčko. Proč ne do dvou let bych to vůbec neřešila
Je fakt rozdíl, jestli ma nebo nemá hlad. Spanek deti se prostě mění. To, že je zvyklý v noci dostat mliko ještě nemusí znamenat, že se budí hladem. Třeba se jen prostě vzbudi a je zvyklý, že chce mliko,a ne proto, že by měl hlad, prostě ze zvyku. Ale ty si mama a musíš vědět, jestli je to fakt hlad, nebo zvyk. V tomhle věku se děti budu přes noc.
Čaj jsem zkoušela, nechtěl. Zkusila jsem i vodu ze stejné flašky jako dostává mléko, ale to doslova vyplivl.
Na obalu Nutrilonu píšou, že jiné dávkování konzultovat s pediatrem, tak jsem se šla zeptat nejdřív sem. Jestli o tolik víc může nějak uškodit.
Už přes pět měsíců se v noci nebudí, tak mi to přišlo jako krok zpět. Že znovu potřebuje jíst uprostřed noci. Právě že mě napadlo, že je to jen o zvyku. Že se probudí a chce mlíko, ale hlad nemá.
U nás taky bylo takove období. I jsem sem zoufalá psala. Budil se i pětkrát za noc, vypil pokaždé kolem 200 ml um. Nic jiného nechtěl, zkoušela jsem. Ty stare gardy radili nedat, že je to jen zlozvyk. Ale to by se urval, i tak měl problém občas usnout a to už bylo fakt hodně náročné. Bylo to kolem jeho roku, nakonec to přesto samo. Budil se min a min. Přitom tedy přes den jedl krásne a večer jsem dávala taky um ještě k večeři.
A tobě se nikdy nestalo, žes měla v noci žízeň/hlad /chtělo se ti čůrat, nebo cokoliv, co se běžně neděje?! 🤷 Z jedné noci nelze dělat závěry...
Normálně bych mu dala. Vždyť je to prcek.
Taky bych mu klidně mlíčko dávala a nebrala bych to jako krok zpět.
@mamora Může mít i žízeň, co zkusit nabídnout pití?