Noční buzení každou hodinu

lendy1
4. zář 2018

Holky, potřebovala bych radu. Malé je 8m, kojená, cca 2m sem tam něco sní i jiného (troška ovoce, troška maso-zel na oběd, někdy troška kaše k večeru). Malá je na mě dost fixovaná, prostě je jen se mnou, nemám žádné hlídání, rodina nefunguje, takže zná jen mě. V noci spí v postýlce vedle v místnosti, někdy si ji beru k sobě do postele v druhé půlce noci. Malá spala krásně, když byla miminko (budila se 1x, 2x za noc), čím je starší, je to horší a horší a posledních několik měsíců se opravdu budí každou hodinu a vyžaduje prso. Zkoušela jsem ji nevyndávat z postýlky, ale dát dudlík, pohladit, držet za ruku (to vždy vyžaduje u usínání) a úspěšnost byla tak 10% a trvalo to třeba 20min, než zase usnula (u prsou ji stačí pár minut, pak zpět do postýlky, dudlík, kolotoč a spí zase na další hodinu).
Vždy jsem to po pár pokusech vzdala, protože začala pak plakat a nemám tu sílu ji nechat vybrečet. Je jedno, jestli je u mě v posteli nebo u sebe v postýlce, pořád se budí po hodině, potřebuje ujištění, že tam jsem. Ale ráda bych to změnila a vyspala se někdy také dále než jen slabou hodinu.
Nějaké tipy jak na to? Moc díky

alena2109
4. zář 2018

Nevím jestli to chceš slyšet, ale syn to takhle měl do cca 14 měsíců. Ukončili jsme to tím, že jsem ho v noci prostě přestala kojit, ze dne na den, ale přes den jsme pokračovali. Trvalo asi jednu dvě noci a bylo to o 100% lepší, vzbudil se třeba jen dvakrát, třikrát... Jinak spal vedle mě v postýlce bez bočnice, nedokážu si představit ještě kvůli kojení vstávat, je to náročné i tak. Vím přesně o čem mluvíš...je to extrémně náročné :( přeji ať je brzy v pohodě. Teď budou malému dva a usíná kolem osmé a vstává kolem osmé, takže jednou to přijde 🙂

codal
4. zář 2018

@lendy1 dcera měla v tomto období to samé,asi do roka. Prostě se budila co hodinu, párkrát cucla a spala dál a já byla jak chodící zombie. Jak to odbourat netuším, u nás se to po roce pomalu srovnalo samo. Jediné, co mi trochu pomohlo bylo přestat sledovat v noci hodiny. Prestala jsem řešit, jestli je to co hodinu nebo dve. Nevěděla jsem, kolikrát jsem kojila, vždycky jsem jen vyndala prso, malá cucla a spala jsem dal a já se snažila to v podstatě zaspat. Přestalo mě tolik stresovat, únava byla,ale cítila jsem se prostě líp...

nugetka20
24. zář 2018

V 8 měsících přichází separační úzkost. Proč musí spát sama v pokoji? Dejte si jí zpět na chvíli do ložnice. Mě dost pomohlo, když syn, jak se vzbudil, slyšel můj dech - byl klidnější.
Jinak k tomu kojení - s 1 dítětem asi nejsem z nejzkušenějších. Ale můj syn chtěl kolem toho půlroku prso co 2 hodiny, pak začal zkracovat a já byla fakt hotová. Takže jsem si vzala mobil, abych věděla, kolik je hodin a striktně začala dávat prso jen po 2 hodinách, ne dřív (ono cca 45 minut až hodinu trvá jeden spánkový cyklus). Malej se nacucal večer, dala jsem spát (kolem 20:00) a prostě nedostal dřív, jak po 2 hodinách. Když se vzbudil za hodinu, tak jsem ho nechala v postýlce, řekla, že prsíčko není a ať spinká, že maminka je tady. První noci byl řev - ale většinou jen chvilku. Pak usnul. Příště pak dostal. Za pár dní jsem kolikrát v noci slyšela, jak se vzbudil, slyšel mě (začala jsem víc funět), otočil se a s plným břichem spal dál. Po nějaké době jsem mu začala ty pauzy protahovat (kolem roku), dostal mlíko po 3 hodinách, po 4 .... a pak najednou už se v noci budil jen jednou. Po tom roce už prý to je jen zvyk, který je potřeba pomalu odbourat (nic nedělám jen tak ze dne na den, sama to nemám ráda). Postupně už jsem od toho roku a půl dávala prso jen ráno, po obědě před spaním a večer, před spaním.

Nevím, jestli Vám to pomůže, jak moc fixované máte miminko. Můj syn byl prsomil, kojila jsem po hodině. Jak začal jíst pevnou stravu, tak už bylo prso nepodstatné, šlo to skoro samo. Odstavila jsem naprosto v klidu ve 2 letech, postupně, syn si na prso ani nevzpomene 🙂

Jinak tedy v noci k němu stejně vstávám, protože se odkopává, shodí si z postýlky usínáčka, protože má ošklivé sny, ..... ono to třeba někdy skončí :D

martina0888
24. zář 2018

U nás to také tak probíhalo, syn se od 5 měsíců často budil. Skončilo to až v 18 měsících, po ukončení kojení. Od té doby spí celou noc. Takže vydržet!

terez07
24. zář 2018

My sme to mali tiež tak v 8mes.potom sa to zlepšilo a budila sa mi čo 3hod. Ale spí v miestnosti so mnou a nad ránom byva pri mne.

kittyy17
24. zář 2018

A jak spí přes den? Taky jsme měli takové horší období, mohly za to zuby. I když se neprořežou, vyrostou v dásni o kousíček a to bolí.... Spravil to Nurofen před spaním. Já si taky dám Ibalgin když mě bolí zub...

lendy1
autor
24. zář 2018

@kittyy17 od malinka max. půl hodiny, tak 2x, max. 3x za den, víc prostě ne. Zuby má už venku, teď ji roste další, ale stav je pořád stejný.

Zkoušela jsem, aby spala se mnou a to bylo ještě horší, nevyspala jsem se vůbec, ona věčně nalepená na mě, kopala mě, "skákala po hlavě", věčně přicuclá k prsu, věděla, že jsem tam, takže dudlík ani za boha a jen prso. Ze zoufalství ji dávám už UM, ale opět bez úspěchu a budíčky jsou pořád každou hodinu, někdy i po půl hodině. Teď teda některé probuzení vyřeší rychle dudlík nebo pohoupání a jídlo dostává v pravidelných časech, ale nad ránem je to opravdu opruz a každou půl hodinu je vzhůru. Vstává tak v 5:30 až v 6hod.

daasha1
24. zář 2018

@lendy1 Ahoj, u nas je to uplne stejny. Ze zacatku spal krasne a pak se mu to zacalo postupne zhorsovat, az jsme skoncili na buzeni kazdou hodinu, nekdy rve uz po pul hodine :-/ Ted v zari uz je to rok, co nespal v noci dyl jak hodinu v kuse, synovi je 16m. Pokazde vyzaduje prso, parkrat si cucne, poduda a spi dal. Je to priserny, ale telo si na to uz tak nejak zvyklo, nejhorsi byly fakt ty zacatky, to jsem kolikrat v noci brecela unavou. Radu pro tebe/nas bohuzel nemam, nektery deti to tak proste maji. Mne pomohlo nesledovat v noci cas a smirit se s tim, ze mame proste nespavce. Jo a spolecny spani, sice u kojeni spat neumim, ale aspon nemusim vstavat.
Jo a jinak, co se tyce toho denniho spanku, taky nam spaval jen po pul hodkach, clovek byl rad, ze si stihl vypit kafe a skocit na zachod. Jak ja vzdycky zavidela (a porad zavidim) maminkam, co jim ditko spinka treba 2,3 hodinky a ony si muzou v klidu uvarit/vegetit atd. Ale aspon tady te muzu potesit, ze od doby, co spi jen jednou denne, tak spi hodinu, nekdy i hodinu a pul, v kuse.
Drz se, vim, jak je to narocne. Ja doufam, ze s odstavem prijdou i prospane noci. Chci zkusit zrusit nocni kojeni v roce a pul, tak uvidime, jak nam to pujde.

kittyy17
24. zář 2018

@lendy1 asi Tě nepotesim, kamarádka má holčičku, která od narození nespala vůbec, ale fakt jako vůbec, v porodnici na ni koukali jako na mimozemšťana. Byla šťastná, když holka šla spát poo na 20 minut, večer usnula v deset, celou noc ji kojila, a ve čtyři budíček. Ale zatnula zuby a vydržela. Holčička je strašné šikovná, hodně napřed, teď má 21 měsíců a spaní se jí hodně zlepšilo, stále kojí, v noci už jen dvakrát...

kittyy17
24. zář 2018

@lendy1 sestřenice má holčičku, která usnula jedině v závěsné houpačce, nikde jinde, v kočáru rvala, jinak spaní celkově horor. Ve 13 měsících ji odstavila od kozy, a od té doby spí celou noc.
UM nechtěla..
Oba moji kluci nemohli spát se mnou v posteli, místo spaní po mně lezli a chtěli mazlit, spíš je to probudilo. Starší byl kojen částečně 14 dní, mladší pouze pokusy v porodníci, rovnou jsem to vzdala. Starší se budil 2-3 za noc na mlíko, bez toho neusnul, ve 2,5 letech chtěl flašku v jednu ráno, mladší spí cca od půl roku celou noc.
Každé dítě je originál, musíš si k němu najít cestu a zjistit, co potřebuje...

kacentou
27. říj 2020

Naše miminko má 8 měsíců. Budila se každou hodinu, k ránu každou půl hodinu, tzn. někdy i 10x. Usnula vždy a jen u prsa. Vyzkoušeli jsme metodu, kdy jsem se odstěhovala z ložnice. Odstrikala jsem mléko a připravili jsme meduňkovy čaj. Partner uspal a trvalo mu to 10 minut. Pak už se vzbudila pouze 3x. V noci kolem druhé ráno dal partner mléko, jinak si malá vystacila s čajem. Mohu jen doporučit. Dnes v tom budeme pokračovat..