Noční běsy u syna

tertery
8. čer 2017

Zdravím maminky a prosím o radu. Syn skoro let trpí poslední dobou nočními běsy - hodinu až dvě po usnutí šílené záchvaty brekotu, vztekání, je mimo....moc se nám nedaří ho kolikrát probudit....padají tak hesla všeho co prožil, co se mu honí v hlavě. Je to prima kluk, ale citlivější teda rozhodně. Doma bych řekla idylické prostředí - před spaním čteme, usínáme všichni spolu, nekoukáme na TV či tablet před spaním. Někdy už jsem z toho docela zoufalá....moc se mi nechce lítat někde po doktorech. Jaké máte zkušenosti, co vám pomohlo? Moc děkuji za reakce.

pecora
8. čer 2017

Nevim kolik je synovi let. Memu 2r a taky na to trpi. Radu bohuzel nemam a jsem zvedava kdo co napise. U nas trosku pomohlo ze spi se mnou.

tertery
autor
8. čer 2017

@pecora 5 let...

anazuzzuzana
8. čer 2017

háčkuju se... syn 2,5r to samé... už od narození... zpracovává zážitky ze dne... zkoušela jsem homeo (několika hodinové konzultace s homeopatikem) a nic z toho... teď jsme u babičky na venkově, tak že se najednou vzbudí a jede: mami, babi, dědo, bůůů, bééé, haf haf, bim bam...a dokola...je úlně mimo, i když ležím vedle něj, objímám a jinak konejším, moc to nepomáhá...jediné, co vždycky zabere je flaška s mlíkem, nechci mu jí už v noci dávat, ale když se mi po pár minutách nepodaři utišit, tak mu jí dám, aby se netrápil

adulta
8. čer 2017

U nas taky tak. Hodinu po usnuti to same co popisujete. Trva to chvíli par min...nejdele snad kdy tak 10min. Vzdycky se posadi a zacne hroznebrečet...je mimo...vezmu.ho do naruce a mluvim na nej, rozsvitim lampicku....treba vstanu a chodim s nim. Vzdycky se uklidni.u me nebo manzela chovanim v naruci a pak si lehne a spi dal. Pak spi krasne a klidne celou noc

adulta
8. čer 2017

Jen dodam ze to zaclo ve 2 letech a trva rok...

adeden
8. čer 2017

má kolegyně měla s dcerou ohledně nočních děsů ohromné problémy. Proplakala mnohdy celé noci. Navštívili už i léčitele. Nakonec jsou velkým pomocníkem bylinky.
Jde o směs bylin, které se dají koupit v lékárně. Ale bohužel jsou pro děti starší..
Hodně moc jim to pomohlo. Zkusit bych vyhledat bylinkáře a nebo se poptat v lékárně, zda je něco i pro takto maličkaté dětičky ...

lv
9. čer 2017

Dcerce pomáhala Sedalia, od 6let pak Sedatif PC (to už na doporučení neurologa, chodili jsme 6-9let 2x ročně, klasickou medikaci neměla). Pomáhalo ji dovést na wc a nechat vyčůrat, ta "fyzická" činnost ji z toho probrala, začala zívat a bylo po něm. Byly jich stovky, od mala, teď už jen po extra velkém zážitku a v mírné formě.

bachovy_esence_poradna
9. čer 2017

nocni besy nemusi mit nutne souvislost s tim co se deje behem dne....i kdyz samozrejme stres, nepravidelny rezim, ockovani, nemoci atd. k tomu prispivaji...

nekdy staci hodne dojmu za den, citlivejsi nervova soustava...nebo jde o urcitou fazi, ta ale muze trvat rok i dele...

lepe nez Sedalia nebo bylinky zabiraji Bachovy esence, nejlepe pripravene na miru...dokazi odstranit sok nebo strach, posilit klid, neprerusovany spanek a vubec schopnost uvolnit se a odpocivat, regenerovat...
navic nejsou navykove...nocni besy ustupuji velmi rychle, esence se uzivaji vetsinou 1-2 mesice a je klid 🙂

tertery
autor
9. čer 2017

@bachovy_esence_poradna kde je možné je zakoupit a poradit? Je to teda pouze na bázi bylin?

bachovy_esence_poradna
9. čer 2017

@tertery připravuji na míru... viz blog

nejde o fytoterapii (výtažky z bylin), ani o homeopatika...
Bachovy esence jsou samostatná kategorie

výhoda je, že je tak můžou užívat i alergici, těhotné ženy, děti už od narození...
a také se mohou kombinovat s klasickými léky pokud je to nutné