Nitky krve ve stolici. Nemáte s tím zkušenost?

17. únor 2021

Ahoj maminky, předem se omlouvám za doslova diskuzi o "ho*ne", ale ráda bych znala vaše zkušenosti a názory. Syn 5 měsíců, plně kojen, má již 3 dny velmi zvláštní kousky ve stolici, které jsou obaleny nitkami krve (viz fotky). U doktorky jsme samozrejme byli, poslala nás na UZ břicha ale dle UZ je vše v pořádku. To mě lehce uklidnilo, ale stejně mi přijde zvláštní, že stolice přetrvá. Nemáte s tím některá zkušenosti? Popřípadě jak jste řešili či co to bylo? Předem díky za odpovědi 🙂

andrea93133
17. únor 2021

Nitky ve stolici bývají nejčastější příznak alergie na kravskou bílkovinu. Nebolí ho bříško nebo nemá někde ekzém? Požádala bych pediatra o žádanku na alergologii, aby udělali testy. Vám bych doporučila držet striktní bezmléčnou dietu a sledovat zda to vymizí.

autor
17. únor 2021

@andrea93133 zapomněla jsem napsat že striktní dietu kvůli abkm držím již od 2 měsíců, při jezeni mléka a mléčných výrobků měl syn problémy s prdiky a bolestmi břicha. Takže že by to byl problém kvůli ABKM jsem vyloučila. :/

andrea93133
17. únor 2021

Tak sója, hovězí, vejce, kuřecí? Dietní chyba které jste si nevšimla? Zkuste vypozorovat další potraviny co mohou dráždit, třeba to co jíte celkem často. Ono to bohužel může být z čehokoliv, i z toho co by jste si nikdy neřekla že by mohlo vadit.

autor
17. únor 2021

@andrea93133 zkusím se na to zaměřit, moc díky za radu! 🙂

pajula123
17. únor 2021

Taky myslím, že bude vadit ještě něco. U nás se to bohužel nabalovalo postupně. Kromě těch nitek mi přijde, že tam je i dost hlenu. Při pátrání pozor na to, že reakce můžou být někdy i dost pozdní, syn třeba reagoval na vlastní konzumaci až druhý den, přes kojení dokonce až čtvrtý den. Držím palce, ať na to brzo přijdete!

leila7
17. únor 2021

Také jsme to měli když byl malý cca ve 2 mesicich a byli jsme ve spitale 4 dny davali nám odvar z rýže plus lactobacilky a bylo to pryč zjistili jen nějakou vyrozu nic víc a ne hned alergie na různé věci proč ji tady strasite.boze.kup lactobacilky a uvidíš držím pěsti

pajula123
17. únor 2021

@leila7 že by vlastní zkušenosti? Že si doteď pamatuji na to, jak se mi dítě kroutí a kadí ne nitky, ale krev? A že když se to vychytá, dítě se netrápí?

krupka3
17. únor 2021

Urcite vadi i dalsi veci ve strave. Nejcasteji to byva abkm, soja (+lusteniny), hovezi (stejny alergen jako abkm), kureci, vejce (stejny alergen jako kureci), lepek nebo psenice. No ale jsou i deti, kterym vadi brambory, paprika, koreni pepr, houby, atd atd atd. Nezbyva nez zacit opravdu peclive pozorovat stravu.

janule1940
17. únor 2021

Podle vzhledu stolice-spíše tekutá,hlen a nitky krve bych usuzovala na potravinovou alergii.vysazuje se vetsinou v tomto poradi (vysazuje kojici maminka)-mléko a vse,v čem je,sója,vejce,kuřecí a hovezi maso (je-li alergie na mléko,je casto i na hovezi a je-li alergie na vejce,je casto u na kuřecí a jinou drůbež).a dal už je to proste zkoušení-brambory,rajčata,papriky,ořechy,cuketa,veškeré obilniny atd.u nas to probíhalo tak,ze po takové stolici se vyhodil i exem na tvářích.vysazovala jsem postupně,ale vadilo v podstatě vse.tak jsem skončila na totální eliminační dietě,jedla jsem jen 4 potraviny,které jsou nealergizujici-králík,čirok,salat pak choi a Ovesne vlocky.chvili mi trvalo najít ty prave 4 potraviny,ale pak exem vymizel behem 5dnu.po mesici jsem pomalu zacla zavádět a najednou vse procházelo.strevo se proste synovi ozdravilo a dnes má 15mes a kromě mleka nemá zadne alergie.mleko přes mM už jsme zkusili a prošlo,kolem 2 roku zacnu dávat naprimo a verim,ze projde a syn bude bez alergii.davala jsem i dlouhodobě probiotika gut pro infant a sobě probiotika a hylak na ozdravění střev.samozrejme by bylo třeba vyloučit sterem první možnou střevní infekci.u nas se neprokázala a exem nám také ukazoval na alergii.

autor
17. únor 2021

Moc všem děkuji za rady! 🥰 Zkusím na pár dní úplnou eliminační dietu, abych zjistila jestli je to opravdu potravinová alergie a uvidím co dál. Ještě jednou díky všem!