Nikdo mi s ničím nepomůže. Co si o tom myslíte?

4. říj 2020

Ahoj, ráda bych na tohle šlyšela vaše názor. Je toho na mě moc. Syn 12 měsíců je velmi náročný. Ja stihnu jen uvařit a něco málo poklidit. Moc bych ocenila, kdyby mi manžel doma s něčím pomohl. On si jen třeba vezme syna. Ale jinak mi s uklízením, nebo s domácími práci nepomůže. Moje matka je úplně hrozná, když jí volám aby mi přišla pomoct tak nemá čas. Kamarádky mi taky s ničím nepomůžou. Jsem na všechny naštvaná. Asi vám možná teď přijdu rozmazlena, ale myslím si že občas mi mohli všichni pomoct.

somalicats
4. říj 2020

Ne, matka ani kamaradky nemaji povinnost ti pomahat. Kdyz si manzel vezme syna, tak mas volne ruce na uklid, ne?

klokanka31
4. říj 2020

No tak pomáhat by měl manžel ne? Já osobně bych nikoho jinýho doma nesnesla. A ty píšeš že zvládneš uvařit a poklidit, co jiného bys chtěla dělat?

te_reza
4. říj 2020

Hele to je jako fakt?! Jakože že bys zavolala kámošce, hele Blážo, pojď mi umýt okna? Nebo umýt koupelnu? 😂Nvm co bys jako všechno chtěla stíhat, ale sou takové, kterým ten chlap ani ty děti nevezme ven

kometkak
4. říj 2020

Hodně mamin nemá babičky ani kamarádky na hlídání. Nebo babičky májí, ale je běžné, že hlídat nechtějí. Většina manželů je v práci cca 7-18h a pak jsou rádi, že jsou rádi.. Spousta žen má ne jedno dítě, ale třeba dvě, tři.. Musí zvládat roční dítě, školáka a domácí ukoly atd.. Pokud jsi doma a staráš se jen o jedno dítě, tak je to opravdu ještě pohoda.. Někdo má děti, je na ně sám a k tomu klidně i částečný pracovní úvazek z domu.. A ještě by mne zajímalo, jak často chodíš ty kamarádkám pomáhat s jejich dětmi..

autor
4. říj 2020

@somalicats a odpočinek snad nepotřebuju? Jsem člověk a ne robot.

autor
4. říj 2020

@klokanka31 úklidit stihnu ale ne všechno. A domácí práce nestíhám vůbec.

kometkak
4. říj 2020

Tak si sežeň uklizečku.. V dnešní době není problém..

autor
4. říj 2020

@te_reza kdyby mi všichni trochu pomohli, tak si myslím že je to nezabije.

pipi_puncocha
4. říj 2020

Ty jsi troll, ne??

Nebo jak často pomáháš ty svým kamarádkám doma s úklidem?

autor
4. říj 2020

@kometkak a platit mi jí bude kdo? Kdybych na ní měla, tak asi neřeším tenhle problém.

gryfis
4. říj 2020

tak si pořiď au-pairku a nebo..i by ses měla spíše zamyslet nad sebou.. protože chtít po kamarádkách... jako nevím.. já v pohodě s jedním dítkem dodělala školu, mám koně, psa, slepice, kočku, barák atd atd.. nebuď línej troll a začni něco dělat

autor
4. říj 2020

@pipi_puncocha dřív když byli na mateřské tak jsem jím přinesla jídlo, vynesla koš a občas i pohlídala.

michaela666
4. říj 2020

Co práce okolo domácnosti rozdělit do celého týdne a každý den udělat třeba jednu max dvě věci mimo těch klasický co zvládáš každý den. Musíš se smířit s tím, že doma nebude naklizené jak jsi byla zvyklá. Vůbec bych se nestresovala. Asi by mě hanba fackovala, kdybych chtěla po kamarádkách nebo rodině pomoc v domácnosti. A pokud by si manžel stěžoval, že něco není hotové, tak se sám může zapojit.

martinie88
4. říj 2020

Ja mam nyni 2,5 letou dceru a nikdo mi nepomaha. Manzel je od cca 7 do 7 v praci, moji rodice 200km daleko a tchyne je cely tyden v praci. Doma to tedy neni jako z magazinu, ale maly uklid zvladam s dcerou, velky delam o vikendu. Varit take stiham. Nekdy je to slozite, ale jde to. Odpocinek mam pouze 1 hodinu co dcera spi a vecer(usina mezi 21-21:30). Me by teda nenapadlo zadat kamaradku o uklid, vsechny maji deti a svych starosti dost. Jedine si promluv s manzelem, aby se vice zapojil. Kdy odchazi a prichazi domu?

te_reza
4. říj 2020

Tebe bych chtěla doma. Ještě být jako uražená, že ti jako nikdo pomalu cizí nepřijde vygruntovat barák 😀

autor
4. říj 2020

@martinie88 mluvila jsem sním, ale on říká že mu to nevadí, že to vadí mě je mu jedno. Odchází v sedmu a vrací se v 3 nebo 4.

jako_mala_holka
4. říj 2020

To musi byt troll, to neni mozne 😅 bych teda cumela, kdyby mi kamaradka rekla, hele, nechces mi o vikendu prijit pomoct uklidit nebo uvarit nebo nevim co 😀... mam skoro 4m miminko a normalne vse zvladame s manzelem, zadne hlidani ani pomoc od babicek a kmaradek nemame, vlastne me to ani nenapadlo, neni duvod.. mimco mame my a domacnost je taky nase... a pokud teda taaak moc chces, aby ti nekdo pomohl, tak mu to rekni... schvalne, jak se treba kamoska bude tvarit 😀... asi tak 😲 😅

autor
4. říj 2020

@te_reza manžel není cizí, matka taky není cizí, kámošky taky nejsou cizí. Takže si myslím že by mohli přestat myslet jen na sebe a své pohodlí.

sigyn
4. říj 2020

Nekrmte trolla!

martinie88
4. říj 2020

Tak to bud stastna, ze tak brzy, co ja bych za to dala! Tak kdyz prijde domu, chvili si odpocine a navecer muze hlidat maleho a ty uklizet ci varit ne?

klokanka31
4. říj 2020

Ale domácí práce a úklid je to samé ne?

martinie88
4. říj 2020

Ach tak ten posledni tvuj vykrik je des🙈 Tohle neni zoufalstvi, ale trolleni jako blazen😂😂 Prej aby kamaradky prestaly myslet na sebe a sve pohodli🙈🤦‍♀️🙈 Ty ses dobra, tebe bych chtela za kamaradku😂😂😂

jako_mala_holka
4. říj 2020

@sigyn fakt ze jo, co 😀 jen at se trollik napapa, asi ma hlad 🍕

klokanka31
4. říj 2020

Ať jí zaplatí manžel, nebo ať přiloží ruku k dílu. I když to jsou chlapi, ten můj pěkně polevil a všechno je na mně 😒

jako_mala_holka
4. říj 2020

Jsi byla fakt nekomu vynaset kos, jo? Tak urcite 😅😀

mariegroth
4. říj 2020

Tak Ja mam kamaradky, ktere mi po narozeni syna nabidly pomoc. A delam to same pro kamaradky taky v ramci moznosti. Ale u novorozencu. Treba prinesu veceri nebo se zeptam, co potrebuji. Clovek si musi umet rict o pomoc. Ale nikdo nema povinnost ti prijit domu uklizet. Moje mama by mi sama rekla, ze na co potrebuju pomoc, Kdyz jsem celej den doma. Ale zacala bych u manzela. Ten se musi umet zapojit.

lachtanice86
4. říj 2020

To snad nemyslíš vážně

jako_mala_holka
4. říj 2020

@klokanka31 hele taky si rikam... asi tomu nerozumime 😀

nikoulinka
4. říj 2020

Ty jo no. Nevím, co bys dělala v mě kůži teda 😂 2 děti (obě doma, nejsou ve škole ani ve školce), pes, a chlap, co dělá 15 hodin denně (vyjma volná samozřejmě). Od porodu neznam klid a odpočinek. Pořád v jednom kole. Úklid, vaření, zahrada, péče o děti a celkově o domácnost. Nerikam, že mám doma vše tip ťop. Ale můžu říct, že je tady uklizeno. Vše mám rozdeleno. Jeden den prach, další den vytřít + vysát, pak koupelna a WC a takhle dokola. A světe div se, zvládám chodit například i k našim, ke kamarádkám, na kávu. A ne, nemá mi kdo pomoct. Pro kamarádky jsem 'nezajimava" páč jsou bezdětné a naší jsou pracující lidí.
Ano, je to náročné, ale do toho jsem s tim taky šla.

somalicats
4. říj 2020

Ty ses fakt troll. A vis co? Ja mam deti 4, a taky musim zvladat. Jsme na to s manzelem sami, tchyni je 81 a je rada, ze chodi, mamu mam 240 km daleko. S jednim ditetem jsem se dloubala v nose.