Ahoj holky,mam 6tydeniho prcka,dnes jsem byla na sonu a rekli mi ze ma jednu ledvinu nejak mensi nebo nedorostlou,nevyvinutou ,ale ze mam prijit za 3mesice na kontrolu,ze 95%detem se dovyvine...jenze ja mam strach.Chci se zeptat zda se to taky nekomu stalo?dekuji za odpoved
Ahoj buď úplně v klidu, nám po porodu nemohli levou ledvinku vůbec najít, v šesti týdnech a šesti měsících se potvrdilo, že jí syn nemá a funguje úplně v pohodě..Pokud doktoři říkají že doroste, bude to pravda a kdyby ne, dá se žít s jednou..
Plnohodnotný život se dá žít i s jednou ledvinou, takže i kdyby nedorostla (což je velmi nepravděpodobné), tak nemusíš mít přehnané obavy 🙂. Moje mamka má jednu nefunkční a je jí přes 50, můj taťka má nefunkční obě, takže má jednu transplantovanou a taky funguje 🙂.
A holky,nevite nekdo cim to je?duvod toho?doufam ze to neni vnejsim vlivem,ze jsem to zavinila nejak ja v tehotenstvi.... ☹
@kamikubi nás strašili od 2. screeningu problémem s ledvinami na 3. screeningu vše v pohodě, ale jak říkají holky jde žít v pohodě i s jednou můj taťka má jen jednu přišli mu na to ve 40 a můj manžel má jednu velkou a druhou malou víceméně nefunkční přišli na to asi ve 23 letech při utz a oba žijí normální život jen kdyby chtěli sportovat na profesionální úrovni tak nemůžou 😊 já jsem v klidu pokud bude mít miminko problém s ledvinami víme, že je to dědičné a ty za to nemůžeš tohle neovlivníš
Řekla bych že mame to samé... jedna ledvina je menší než druhá, zjistili to hned v porodnici pri vyšetření. Dostali jsme zadanku a v cervnu jdeme na kontrolu... taky mám strach, ale hodně holek mi tu psalo, ze se to jejich detem srovnalo, tak snad to nebude nic horšího...
@kamikubi neměj informace které ti poskytli jsou pravdivé , věř mi (dilatace předpokládám )