Nevím si rady. Jak upravit režim spaní?

2. lis 2024

Ahojky,
Syn je režimové dítko a měli jsme najetý režim, že vstával kolem 7:30-8:00 a další spánek měl od 10:00-11:30 cca pak dostal oběd, po obědě měl spánek od 14:00-15:00 cca někdy jen 30 min. A pak poslední spánek přes den od 17:00-18:00 nebo zase jen 30 min a pak šel spát kolem 20:00-20:30 do rána…

Jenže teď si to změnil na 3hoďky bdělého okna a spí ten dopolední spánek +- stejný, ale odpoledne spí až od 15-16 h a pak už je to boj, protože další spánek mu vychází kolem té 19h a už kolem 18:30 začne být strašně protivný a unavený.. takže ho dám spát, jenže pak se v noci strašně budí…
Nevím jak to upravit nebo udělat tak, aby nešel spát tahle brzy ale zase nechci aby šel spát až někdy ve 22h…
Jak spí vaše děti?
Synovi je 7 měsíců.

cilkat
2. lis 2024

My používali možnost "jde spát až kolem desáté", nicméně jedna ze zásadních podmínek je, že ráno nemusíte vstávat a může si případně přispat. ... Vyhovovlalo mi to i proto, že syn odmítal spát beze mě. Takže jsem v těch deset šli spolu.

autor
2. lis 2024

Nedokážu si představit, syn chodil vždy kolem té 20h a já měla ještě tak nějak čas na sebe nebo poklidit co je třeba po celým dni 🤷🏼‍♀️

orangutan123
2. lis 2024

Zkusila bych postupně prodlužovat čas, případně zkusit douspat přes ten den aby spal dýl jak půl hoďky...ale ono se to lehce kecá ty děti si to občas udělají jak chtějí. První syn chodí spát po té 8, druhý neusnul dřív jak v 11...teď se mu to naštěstí posunulo na 9

autor
2. lis 2024

@orangutan123 zkoušela jsem ho nechat v postýlce, aby ještě zaspal.. ale jak si začne žvatlat a povídat tak už spát prostě nebude 🙈 a pak se to snažím natáhnout, ale on to nevydrží. A večer se to snažím natáhnout, ale to chvíli řve že chce spát a když ho dám, tak zase nechce …

hennrietta
2. lis 2024

Já teda do nějakého roku nějaký režim spánku u dcery neřešila a spíš jsem se zaměřila na to, jak vypadá unavená a jak ona spát potřebuje...

martulka88
4. lis 2024

Syn byl do 4 měsíců neodložitelný a musel být semnou do cca 22.hodiny, než jsme šli spát - postýlka přes den byla nemožná, nechtěl v ní být. Pak jsme najeli na systém - jedl vždy 9-12-15-18 + +-22.hodina, jak se peobudil a pak v noci dle potřeby - on je dodnes spavec, takže měl mléko mezi 3-5.ráno. Spánek dopoledne, jak potřeboval, odpoledne šel spinkat po obědě - usnul cca ve 13 a budila jsem ho do max.15.hpdiny, ale většinou se vzbudil okolo půl 3.sám. V 18 koupání a krmení, aby do 19.hodiny byl v postýlce, kde během pár minut usnul. V srpnu měl 2,5 roku a před měsícem se rozhodl, že odpolední spánek zruší - uspávali jsme poslední dobu klidně hodinu. Takže už přes den nespí. Ale ona se budí mezi 7.-9.ráno, takže spinká v noci okolo 12 hodin.