Nevím, jak uspat miminko. Máte tip?

6. srp 2024

Prosím o Vaši pomoc, rady, zkušenosti. Mám 8 týdenní miminko a absolutně netuším jak jej uspat. Ze začátku spalo u prsu a v šátku, jenže u prsu to přes den nejde, mám ještě triletaka a i kdyby, začalo se mi před pár dny u kojeni pořád kroutit(asi střeva) takže když občas zkouším večer prsem, je většinou nalomene že šátku, kde je předem uspavano. Jenže, šátek se přestává nejspíš líbit, kroutí se v něm, pořád vykukuje a ne a ne zabrat, tak stejně i nositko. V kočárku neusne, na rukách taky ne, řve, ani gymna.mic, v postýlce nebo v posteli u mě hlazenim taky ne, na mě ne, už jsou vyzkoušela snad vše. Dnes jsem ho nedokázal za celý den pořádně uspat. Normálně přes den v satku naspi 5-6 hodin dnes max hodinu a trhane. Píšu v šátku, jo, nakonec tam nějak usne, ale budu se co 5 minut a furt jen douspavavam. Jsem z toho nešťastná 😔 chtela jsem ještě zkusit hojdavak, ale je to moc drahé a nemusí to vůbec pomoci 🤦‍♀️děkuji za tipy

ludmilka90
6. srp 2024

Měla jsem stejný problém, pak jsem dostala od kamarádky Snugglebundl. Když už nevím jak malou uspat, tak ji tam šoupnu, chvíli ponosím a zatím se mi nestalo, že by neusnula. Malá má 3 měsíce a zatím mi to pomohlo vždy

autor
6. srp 2024

@ludmilka90 už jsem to viděla, pořád je to o tom, že ji musím mít na rukách a tak nevím jestli se to vyplatí, když na rukách nechce být 😏🤦‍♀️

emillyhk
6. srp 2024

Já taky zkusila skoro cokoli a nakonec jediné co fungovalo, tak bylo položit do postýlky a prostě nechat být. Do deseti minut spal (pokud byl jeho čas na spaní). Syna prostě rušili moje snahy ho uspat. 🙈🤷‍♀️ Jen aby nedošlo k mýlce - nenechávala jsem vyřvat nebo podobný zvěrstva. Prostě jsem už jednou byla vyčerpaná a zoufalá, všechno mě bolelo, potřebovala jsem na záchod... Tak jsem ho položila do postýlky, chvilku jako dobrekával, potom jen tak jako zamručel a než jsem přišla z koupelny, tak spal. Bylo to období, pro mě divný, ale on opravdu potřeboval svoji postýlku a nerušit 😁

autor
6. srp 2024

@emillyhk Ja vim, četla jsem že i to může pomoci, a věřte, zkoušela jsem, po chvíli ale začne brečet 😔 možná tam byl v nesprávný čas, nevím. Možná zkusím hned na ten ranní spánek, ten je nejsnazší z celého dne. Děkuji

ludmilka90
6. srp 2024

Na rukách právě ne, ponosím ji jako v tašce, ona se v tom pěkně uvolní a zachvíli spí

betelgeuzz
6. srp 2024

Bílý šum jsi zkoušela? Dnes jsou na to appky, já starší tehdy pořád pouštěla vysavač, aby chvíli spala.

malytlustyhroch
6. srp 2024

Napadly me dve veci: nepotrebuje uz min spanku? Nezacala si konzumovat vic kofeinu? Moje deti byly po 4 dc koly druhy den neuspatelny, a to proti kafi ma cola kofeinu celkem malo. Protoze jinak to vypada vsechno dobre. Pripadne jina potravina, jestli mas pocit, ze ho zacalo trapit brisko (mleko? Pecivo? Kvasnice? Soja? Nejake novinky?)

kubesovaadelka
6. srp 2024

Ono prvního půl roku se mění spánek co chvíle, co půl roku, nám snad do roku . Já zkoušela psí kusy. První ranní spánek fungovalo položit do autosedačky v koupelně zapnout pračku a sušičku a bylo, pak opatrně přendat do hnízdečka nebo postýlky, nebo minimálně jsem musela vysávat 😁🙈. Ale fungovalo to jen na první ranní spánek. Pak ještě zabíral velký péřový polštář (dítě se v něm uhnízdí a má pocit bezpečí, jakoby částečně bylo "schované zase v bříšku",teplo) kolem dokola miminka jsem srolovala ještě deku. Ale říkám, hodně se to měnilo. Večer zase usínala jednu dobu jen u tv když hrálo na lovu, naopak ať spala 5 min nebo hodinu, vždy ji probudila znělka z ulice 🤣🤦. Takže to chce pozorovat, stavět se na hlavu, poprosit hvězdy a správnou konstalaci a třeba přijdete na to, co vám funguje. Poslední večerni uspávání jsem ji nesměla položit do postýlky dřív, jak za hodinu, jinak nastal kolotoč nanovo a to jí zůstalo skoro do roku. Nejvíce u nás fungovalo uspávání na rukou, buď klasicky, že měla položenou hlavu na rameni, nebo na tygrika (pomáhalo na bolest bříška). Nejlépe u toho něco dělat, a nesoustředit se, že uspávám a najednou (později třeba po 2 hodinách 🤦🤣) spala 🤣. Rady nevím, jestli jsem nějaké dala, ale přeji pevné nervy a hodně sil

misha31
7. srp 2024

Rad zaznelo dost,, ja bych zminila mozne alergie, bolest v brisku. U nas to tak bylo, mam mnohacetneho alergika na Neocate....od te doby klidne spinka

cabadajovimah
7. srp 2024

A co zkusit pustit mu bily sum? Vysavac, fen, cokoli...je toho plny youtube. Nekdy vadi zvuky ktere nezna...

kubesovaadelka
9. srp 2024

Zlepšilo se to? Pomohlo něco?

kubesovaadelka
10. srp 2024

A tohle bylo jednu dobu taky jedno z pravidel 😁

autor
10. srp 2024

@kubesovaadelka děkuji za optání, dva dny teď fungoval šátek opět, spal krásně, dnes opět katastofa od odpoledne, vzpiral se v šátku nechtěl tam být, tak jsem.zkusila kočárek taky nic nakonec po 2 H zabral gymn míč dudlík a zavinout, ale zase problém s položením do minuty vzhůru 🤦‍♀️jelikož beze mě starší syn neusne, do teď rvalo mimco na rukách manžela. Jsem zoufalá, nechápu jak se miminku nemůže líbit náruč nebo šátek, chápu kočárek i postýlku ale jinak tomu nerozumím. Myslím že nás čeká velmi náročné období, snad ho nějak zvládneme 🤦‍♀️Klobouk dolů před všemi ženami, co jsou na to sami 🤦‍♀️

kubesovaadelka
10. srp 2024

Moji malé se taky nelíbilo nosítko, šátek, neboť tam musela být v jedné poloze, ji vychovali to, že se polohy střídaly,chvíli na tygrika, tak přestalo bolet bříško, pak jak miminko na předloktí a následovala/y hodina/y nošení hlavičku opřenou o mě ramenu a chodit, pochupovat se apod, žádný sednout 🤣. Chce to zkoušet. Taky obdivuji ženy co mají více dětí, já už bych to znovu nedala, nechci riskovat dalšího takovýho ďábla 🤣

kiitaa
12. srp 2024

U nas teda hojdavak zachranil moji pricetnost. Nejdriv jsme ho zkusili mezi futra na hrazdu a pak manzel vyvrtal proste hak do stropu. Daji se sehnat z druhe ruky. Neni to samozrejme recept na vsechny deti, ale asi neznam nikoho, kdo by ho mel a nefungovalo to. Mladsi spal jedine v nem, u prsa a nebo v nositku - to ale vzdy neslo kvuli starsi dceri. V hojdavaku jsem ho ohoupala s bilym sumem a vedela jsem, ze si da 30min i bez houpani a pak to pripadne pohupovanim nekdy natahnu dal.

pampelina18
12. srp 2024

Polož do postýlky a nech vyrvat. Rozmazlila jsi si ho. Jemu se nic nestane, když si zařve. Aspoň se unaví a pak usne. Děláš ze sebe otroka a za chvíli tady budeš psát, jak jsi na dně, jak nic nestíháš, jak si psychický vystavěna apod....

rebe
13. srp 2024

Je strašný vedro, sama jsem z toho celá vedle, pořád jsem unavená, ale usnout mi trvá - může to mít vliv i na miminko. Anebo je to období, někdy to jde líp, někdy míň. Hlavně se snaž vydržet v pohodě, nebrat to jako problém, když miminku dáváš vše, co potřebuje, a jsi s ním, nic hrozného se mu neděje, ani když nemůže unsout nebo je nespokojené. A hojdavak teda doporučuju všemi deseti, nám fakt zachránil život. Ani ne tak při uspávání, jako naopak ráno, po prvním ranním kojení, když už se miminko tvářilo probuzeně, jsme ho v hojdavaku vždycky ještě uspaly a byly z toho 2-3 hodiny spánku navíc, plus je to skvělé místo na odkládání k spánku během dne. Jinak šátek nebo kočárek, v klidu v postýlce byly spánky kraťounké.

jane46
13. srp 2024

@pampelina18
8 tydenni miminko je rozmazlene, TOP vtip dne na MK 😆
Autorko, muze to byt milion duvodu, nemam radu co ted hned, nez uz tu padlo... (prosim, nezkousej Estivillovu metodu ci jine hruzy) ale jsem taky vsemi deseti pro Hojdavak, museli jsme koupit i stojan primo od truhlare, ale jel 2,5 roku denne. Stojan jsem pak prodala za porizovaci cenu a Hojdavaky (kupovala jsem pak i verzi pro starsi deti) jsem hrave prodala za dobrou cenu. Top investice.

veronka_123
13. srp 2024

@pampelina18 To nemyslite vazne 😵 Jednak timto komentarem autorce moc nepomuzete a hlavne jak asi rozmazlite 2 mesicni mimino??? Mam 3 deti, jedno jsem uspavat nemusela (a ne neni to mnou, proste je takovy, nikdy nikoho nepotreboval) druheho jsem uspavala do jeho roka a pul a svete div se zaspava uz vyse roka uplne sam a bez problemu a ted nejmladsiho taky uspavam.

Autorko, zazivam to stejne, jsou dny kdy je to v pohode a kdy ne. Prijde mi, ze horko venku to ted spis zhorsuje a bohuzel asi proste musime jenom zkouset a stridat co zabere. Stridam hojdavak, postylku, nositko, chovam. Jinak prostredni dite mi tahle silene brecelo kazdy vecer, ukazalo se ale ze je to jenom wiching hour, jak to prislo tak odeslo. Bohuzel zadnou extra radu nemam ale preji hodne sil!!! Urcite se to zlepsi!

pampelina18
13. srp 2024

@jane46 aha 8 týdeni. Jsem četla 8 měsíční 😅 ,,tak chovat chovat chovat 24 hodin v kuse nejlépe... ,, Ono ani 8t. Se nic nestane když ho nechá vyrvat.