Neutišitelný nočná pláč

mandlicka
28. únor 2019

Mam dvouleteho syna. Dnes v noci jsem ho slysela opravdu hnusne vykriknout a tak jsme se bezela podivat co se stalo. Nic se nedelo, maly byl v postely a brecel. Posadila jsem ho mel zvlastni oci. Dala jsem mu napit a to se sam napil, ale jako by byl mimo a neco ho bolelo. Teplota zadna. Se strasnymi vykriky brecel snad 40 minut. Nesel utisit. Snazil se odejit,ale kdyz udelal krok tak se mu podlamovali kolena. Kdyz jsem ho mela na kline tak mi i prisel malatny hlavicka mu obcas jakoby spadla. Hrozne nas to vydesilo. Napadlo nas jestli nebyl spise namesicny a proto ho nechtely nozicky a cele telo poslouchat. Mate nekdo nejake zkusenosti?
kline ne

urtica
28. únor 2019

Může se jednat o noční děsy nebo noční můry...podle projevu bych řekla to první. Jedná se o poruchu spánku, je typická právě pro tento věk. Taky jsme to párkrát zažili. Není to nijak závažný stav, ale dost děsivý i pro rodiče...

lv
28. únor 2019

Taky bych řekla noční děsy

odula
28. únor 2019

@mandlicka taky bych řekla noční desy. Doporučuje se jenom klidnit, nebudit, nechat v postýlce, mluvit klidným hlasem. Přejde to samo. Souvisí to s vývojem mozku.

mandlicka
autor
1. bře 2019

Dekuji. Plac byl jiny nez jsme doposud poznaly a hlavne to klimbani nas vydesilo. Manzel rikal ze zestarl o 10 let. Je to desive. Vcera byl docela klidny den, nic zvlastniho neprozil. Snad se to tak casto stavat nebude. Dekuji moc.

linbrno
1. bře 2019

Noční děsy. Klimbání je ještě dobrý. Dcera (2r) to měla (a ještě občas mívá) se šíleným záchvatem vzteku, bije kolem sebe, křičí, pláče, ale je mimo, nejde vzbudit. Musíme počkat, až se vykřičí z nejhoršího a dá se vzít. To je tak 10-15 minut. Pak se vzteká, ale míň a pak pláče. Klidně to takhle je 45 minut...
Neměli jste nějaký náročnější den/týden? Hodne pomáhá mít pár dní fakt hodně v klidu, stereotypní a defakto vše podle přání dítěte.