Dobrý den,
dcera má 14 měsíců, kojena... neustále se v noci budí, prakticky chce být pořád u prsu. Tohle mi dělá cca od svých 6 měsíců a neustále se buzení a kojení " zhoršuje" ve smyslu, že se častěji a častěji budí. Třeba i 20 krát za noc a to nepřeháním. Zkoušela jsem odstavit, bez úspěchu, nechat v postýlce vybrečet , kdy já byla vedle ní, bez efektu. Zkoušela jsem čaj, nic nedát a hladit, pochovat, nic. Vždy se uklidní jen u prsu. Doma mám další dvě děti, už vše začíná být unavující a mám pocit, že déle už nevydržím. Máte některá takovou zkušenost? Co u Vašich děti zabralo? Děkuji za opověď.
@ren81 u nás to bylo od 6 měsíců to samé s tím, že já to utla po 3 měsících - už jsem to nedávala zdravotně - malá se budila po půl hodině. Odstavila jsem ji na noc a od té doby spí jak dudek - 2 noci jsem to zkoušela já a bylo to hodně hlasité, 3. noc jsem se odstěhovala z ložnice a jakmile mě tam necítila, světe div se, vzbudila se manželovi jen jednou.... další noc jsem ještě spala v obýváku a pak už jsme byli zase spolu v ložnici a spala celou noc.
Nepodařilo, už jsem to znova nezkoušela. Když jsem to zkoušela, tak pak odmítala pít i vodu nebo šťávu a odmítala jíst jogurt. Takže mléko nepije žádné, sní denně 2 jogurty a má ráda tvrdý sýr, tak myslím, že to stačí. A chce mléko i ve dne? Malá už ho měla právě jen ráno, večer a v noci, pak jsem vynechala večerní dávku, to zvládla v pohodě (ona ale nikdy neusínala u prsu, jen když se vzbudila v noci, večer usínala vždy v postýlce). A máte dudlíka? Musíš být pevně rozhodnutá, že chceš odstavit. Já to zkoušela už dřív, ale vždy jsem jí nakonec dala, povedlo se asi až napotřetí. Ale chápu tě že nechceš vstávat tolikrát za noc. Já odstavovala kvůli nočnímu buzení obě dcery, starší v 11, mladší ve 14 měsících a jsem přesvědčená o tom, že to prospělo nejen mě, ale i jim. Najednou se budily odpočaté, předtím kňouraly už v 9 dopoledne, protože nebyly vyspané. Takže držím palce 🙂
@ren81 Kamarádce pomohly homeopatika, já se musela odstěhovat do obýváku, už jsem padala na hubu a měla zdravot. potížel a radil si manžel, sám malý nebyl a za pár dní lepší plus už jsem v noci od té doby nekojila a nad ránem dostal flašku, to bylo v roce. Když jsem mu zkoušela prso v noci nedat, bylo to horší, protože věděl, že ho mám, ale nedám a oni to i cítí. Navíc já chtěla kojit dál, jen se konečně vyspat. Pak jsem kojila přes den až do 22. měs. Je to náročné, moc držím palce! Někomu prý pomáhá dát dítě do svého pokoje, že mámu necítí, kamarádka si to pochvalovala. Já nejsem na vyřvávací metody, ale když už jde o zdraví, člověk to musí řešit. Každopádně bych ho nenechala plakat samého v jiné místnosti, na to nemám.
Malý se nikdy nebudil tolik, jako tvoje dcera. Myslím, že to je tím, že spí s námi. Teď, když je mu skoro 14 měsíců, už se většinou nebudí vůbec. Kolikrát se jen otočí, sáhne na mě ručičkou, asi si potvrdí že tam jsem a spí dál. Jestli nechceš skončit s kojením, třeba by tohle byla možnost i pro vás. Vstávat tolikrát za noc musí být strašně náročné. Držím palce, ať to zvládnete, ať už se rozhodneš pro jakoukoliv metodu. 🙂
Dcera spí pouze se mnou, v posteli. Jak píšete, již mám i zdravotní problémy a to nemalé. Někdy mám pocit, že už to nedám. Také jsem zkoušela odstavování, několikrát, nevydržela jsem. Manžel nechce ani slyšet, že by byla s ním a babičky také ne. Samotnou v pokoji ji nenechám, na to nemám ☹ . Faktem je,že v tom mém průzkumu co udělat, slyším nejčastěji odstavit a nebo být tvrdá a v noci to prso dát max. jednou, napít a hotovo. Neuspávat u kojení ( což dělám) . Je to mé třetí dítě, ale u ní jsem tedy již zoufalá :D :D.
Ja by som to kojenie zas neprehanala 🙂 Dcerka uz MM prilis nepotrebuje, je to skor psychika, ze vas chce mat blizko...Ja by som to v ramci zachovania vlastnej existencie utala a prestala kojit. Dala ste jej maximum. Kojenie aj do dvoch rokov sice ano, ale len za predpokladu, ze to je prijemne obom stranam. Tuto vasa strana trochu hapruje 🙂 Ja som prestala kojit z podobnych dovodov v 10. mesiacoch. Maly sice nezacal lepsie spat, ale kojenie po 2 hodinach pocas celeho dna prestalo 🙂
Pokud bude spát s tebou v posteli, tak hodně těžko odstavíš. To opravdu babičky nejsou ochotné pomoct ? Nejlépe odstavíš, když by s malou odjel manžel na víkend k babičce, nebo si ji babička vzala, Pokud tam nebudeš, tak na nich prso chtít nebude. A až se vrátí, tak vydržet nedat. Jakmile povolíš a jednou dáš, tak si to zase vyřve. Pokud jsi rozhodnutá odstavit, musíš to ty 2, 3 noci vydržet, jinak to takhle může dělat třeba do 3 let.
Kdyz to tak ctu vypada to tak snadne odstavit a hotovo, 😊 pomuze to, no asi jak u koho malá ma rok a 7 mesicu.. Budila se 15x 20x chtela jen prso, pokud nebylo krik mlatila kolem sebe kricela plakala. Podarilo se odstavení vzhuru je porad, takze pokud
mate nejaky typ krome odstaveni co pomuze ke spanku sem s tím, 😃 byla bych opravdu vdecna jelikoz cekame druhe a ke dvoum vstavat nezvladnu
@ren81 Tak pokud máte zdravotní problémy, tak nemáte moc na vybranou. Já sama jsem epileptička - nařízený přísný spánkový režim a manžel se taky cukal (měl strach, že to nedá, že mu bude celou noc řvát a on ji nezvládne uklidnit), ale prostě už nebylo na výběr - buď bych se s tím trápila sama a dostala bych po několika letech zase záchvat (už to bylo fakt za minutu dvanáct, už jsem měla přes den aury a do záchvatu moc nechybělo), nebo to prostě zkusí jednu noc on... Zvládl to, malá se mu fakt vzbudila jen jednou, chvilku ji nosil, uklidňoval, až mu nakonec zase krásně usnula. Zkuste chlapa přesvědčit, někdy to opravdu jinak nejde....
Případně je dobré se o odstavení poradit s laktační poradkyní. Ony jsou schopné udělat to odstavení "na míru". Když se nám na začátku nedařilo kojení, jednu jsme si pozvali. A když pak odcházela, loučila se se mnou se slovy, že se uvidíme, až budu chtít šetrně odstavit 😉 . Je ale otázka, jestli to odstavení opravdu pomůže, jak píše christie1.
Přidávám svou zkušenost. Dcera se mi odstavila sama ve 13m, ale v nočním buzení se pokračuje, nijak to v tomto směru nepomohlo...
Přidávám svou zkušenost. Dceru jsem odstavovala v roce.Budila mě v noci už i co 10 minut.Na měsíc se spaní zlepšilo.Ale opravdu na měsíc.Máme malého nespavce,takže čekám,zda dojde k nějakému zlomu. 😉 Snad k němu dojde dříve,než to zlomí mne 😀
@ren81 starší syn byl přesně to samé. Pořád se to zhorsovalo a od 9mes mu nesmělo prší vypadnout z pusy. V jeho 11mes jsem otehotnela a totálně odpadla. Dala jsem mu po tom 14mes um. Pak se ještě budil, ale už to nebylo tak hrozné. No a mladší se kojil furt, ale to už jsem poprosila muze, aby mu dal okolo pulnoci odstrikane, abych spala aspoň 4-5hod v kuse. Po roce dost taky um. Odstavil se sám. A pil do 2,5let 5x za noc 250ml!!! Ve 20mes už byl bez uplinky i přes noc. Dodnes nechápu, kam to dával... Takže se budil taky furt, ale aspoň mezi tím spal vždycky ty 2-3 hodiny narozdíl od staršího. Dodnes jsem se z toho nevzpamatovala.
@ren81 mame ten samy problem, dcera kojena do 11 mesicu, porad se v noci budila na piti co dve az tri hodiny, na doporuceni jsem malou odstavila, dostala UM a problem se vubec nezlepsil ☹ porad resime to same, vse krome UM odmita. Behem noci krmime 2 - 3, potvurka ale max vypije 180 ml, vic nechce.
Tak stejny proble uz spavala krome plulnocniho kojieni az do 5rano krasne ted co su tehu tak jednu noc spi jak dudek druhou kojime nonstop , ted uz mi druhy den spi i dvakrat pres den , to se srovna mam detska v posteli no jen z chlapa bude asi gaucovi chudak ze 3 lumpi se do postele uz nevleze
@ren81 Ahojky, malému bude teď 14 měsíců. Na umělé mlíko se učil cca 2 měsíce. A to tak, že jsme začali se lžičkou, pak vypil 10 ml, pak 20 ml a teď vypije 210 ml před spaním. A odnaučit od prsa v noci mi trvalo taky cca 4 dny. Je fakt, že plakal a musela jsem to přetrpět a chovat a chovat, ale za 4 dny si zvykl a teď se mi budí 1x v noci na umělé mlíko (protože jsem se rozhodla odbourat úplně kojení, protože chceme další dítě) a pak dostane cca okolo 5-6 hodiny ranní prso. Chce to fakt pevný nervy a vydržet. Některým dětem odstavení od nočního kojení trvá 2 dny, některé to zkoušejí týden. Nic jiného než být pevně rozhodnutá a prostě chovat a chovat a chovat asi fakt nezbývá. Ale zase chápu, že již s dvěma dětmi je to velmi náročné.....
Ahoj, mám také 14 měsíční dceru a také se cca od půlroku budila. Sice ne tak často jako ta Tvá, ale třeba 4x za noc chtěla prso a odmítala se ho pustit. UM odmítala. A před týdnem se mi konečně podařilo jí odstavit a najednou spí celou noc v kuse. 3 dny si teda v noci pobrečela, spala vedle mě, takže jsem jí držela za ruku a dávala dudlík. Takže asi nic jiného než to odstavení nepomůže.