Tak už nevím, jak mám docílit toho, aby se můj skoro 7týdenní syn normálně a v klidu nakojil. Skoro od začátku bojujeme s tím, že prcek u prsu usíná, to beru, je maličký, šimrám pod bradičkou a dopije, to by bylo OK. Podotýkám, že přibírá až dost, týdenní přírůstky jsou kolem 300g. Bohužel ale má tendence zůstávat u prsu i po nakojení, a to klidně 2 i 3 hodiny, pouhým cumláním bradavky. Jakmile mu prso vezmu, je řev a sápe se opět po prsu, dudlík absolutně nepomáhá, plive ho. Mě přes den nevadí sedět s miminkem hodinu v kuse na gauči a kojit, ale aby mi v polospánku dumlal prso přes dvě hodiny a mě už prsa bolela, to mi přijde moc. Každý mi řekne, že je jen maličký, že mě chce mít blízko a prs je pro něj středobod... já to chápu, ale přijde mi jako extrém, aby si dudal dvě hodiny, u toho pospával, a i tak nakonec neusnul a plakal, když mu prso vezmu. Nejhorší je to v noci, když si ho vezmu k sobě do postele, abych ho nakojila vleže, a takhle tam ležím od 2 do 5 ráno, aniž by mi syn od prsu odpadl do spánku. Tím pádem neusnu ani já. Co s tím mám dělat??? Když ho kojím na cestách (v autě) nebo na návštěvě, nemůžu přece sedět dvě hodiny s prsem venku! Přestane to někdy nebo to bude jen horší, když už je takhle navyklý?
Podle me je to jen urcite obdobi, ktere prejde. Pres den bych zkusila nosit treba v satku a doprat mu to, co si vyzaduje. Treba ma hodne vjemu a uklidnuje se u tebe a ano, chce te mit blizko 🙂 nebo ma treba rustovy spurt, navysuje si tak laktaci, boli brisko atd. Takovemu prdolkovi bych se snazila plne prizpusobit i v noci, i kdyz je to tezke. Odpocnout si s nim pres den, kdyz spinka.
Mala se nekdy kojila i co hodinku, nekdy i kratsi interval a tak jsem kojila a chovala a poridila si satek a byly jsme spokojene obe 🙂
Já si taky myslela, že je to jen určité období, ale trvá to už více než 3 týdny. Snažím se mít pochopení, vím, že je mu u prsu nejlépe, ale když chytá záchvat neutišitelného pláče i po dvou hodinách přilepených na prso, tak pro to už pochopení nemám :( Musí ho ode mě brát přítel, jinak by mi nepřestal ječet :(
V šátku zatím bohužel být nechce, ani v Manduce. Vzteká se v obojím.
Možná je to blbost a funguje to jen na moje dítě, ale za vyzkoušení nic nedáte...
Vypozorovala jsem, že když se napije a pak si jen tak dudá a je v polospánku a já se jakoby odsunu, nebo jeho dám jinam, tak začne řvát. Pokud mu ale prso vyloženě rukou vytáhnu z pusy tak, že jakoby zmáčknu bradavku (aby prso bylo užší v místě, kde ho obepíná pusou), tak ho to tak nenakrkne a neřve...
Samozřejmě to neplatí ve 100% případů, ale většinou ano. Tak můžete zkusit😉
@lady_giraffe děkuju za tip, zkusím 🙂
Ja mela z Vendulkou neco hodne podobneho. Zadny dudlik jsem ji necpala a ani jinic nepreucovala, jsem osobne proti ,,cviceni deti", trik jako lady giraffe jsem pouzivalataky a docela to fungovalo. reci o tom, jak si miminko nema urcovat, bych neposlouchala. U nas nastal zlom k lepsimu zhruba ve 3 mesicich. Vlastne v dobe, kdy vic vnimala okoli a nechala se zabavit i jinak.
@semisovamys ja paty z domu vytahovala uplne v pohode. 😉dokonce nekolukrat denne. 😀
Ja s vami soucitim, mame to s dcerkou hodne podobne. Neuklidni se jinde nez u prsa, ani v satku nemuzu nosit, protoze hned hleda prso a cumla mi triko a to ji tak akorat nastve. O odlozeni z naruce a spanku na dyl jak 20 minut si muzu nechat jen zdat. Zajimave je, ze manzel ji vklidu navaze (asi neciti prso). Ale moje ditko ma teprv 4 tydny, ani ne, takze se snazim vydrzet, i kdyz je to nekdy k zblazneni.
V noci jsem zkusila polozit ji na sebe na brisko, prijde mi, ze tak se nakoji rychleji. Ja u toho usnu a ona taky, ale prso pusti. Kdyz jsme lezeli vedle sebe, taky cumlala desne dlouho a navic ji to porad vypadavalo, takze jsme se nevyspali vubec, jak jsem se porad ve tme snazila najit prsem detskou tlamicku. No je to sranda :D
@elchacz. mne Vendy vzdycky ocmuchavala, kdyz hledala . regulerni zviratko 😀
ja mam taky cucavce, pak ale blila.... stačil ji tedy i muj malicek což nepomůže .... nasla jsem ale dudliky co akceptuje, znacku neuvedu 😉 ale jsou pro nedonosence a novorozence takze jdou male a nedavi se s nimi.... jak ho nema v šátku taky me porad olizuje, hledá a vrti se🙂
mě pomáhalo, co mi poradila laktační poradkyně, po kojení strčit do pusy malíček - dítě se pustí samo a naši malou to ani nebudilo. Taky mi někdy dumlala právě malíček.
@joeline Ahoj 🙂 Maličký je, ale tohle mi teda taky přijde jako extrém 😲 Myslím, že pokud se v noci aspoň trochu nevyspíš, je to dlouhodobě neudržitelný.
A když Ti ho vezme přítel, tak u něj nepláče a usne?
A co vyhledat laktační poradkyni...třeba by Vám dala nějaký tip? 🙂
Jinak zkus co radí @lady_giraffe ..u nás tohle taky zabírá (resp. zabíralo když byl syn hodně maličký...teď už s kojením nezápasíme 😀 )
Mne na malou zabiral malicek a po šestinedělí mi vzala dudlik.Vyzkousela jsem snad vsechny a jeden si vzala.Chce to zkouset.
@joeline Tak jak? Pomohlo to, nebo to na mrňouse nefunguje?
Ahoj, tak z 5 pokusů to u 3 100% zafungovalo 🙂 takže na tom něco bude, ještě jednou díky! 🙂
Čtu tvůj příspěvek a usmívám se 🙂 a to proto, že jsem to měla úplně stejně. Kojila jsem v podstatě tři měsíce v kuse a nehla se z gauče. Některá miminka to takhle prostě mají... přejde to a bude líp a líp.. teď bude malé půl roku a je naprosto skvělá, už se chvilku zabaví sama a je věčně usměvavá. Prostě asi hůř snášela příchod na svět. Taky u nás neexistuje, že by spala ve své postýlce, to by prostě vůbec neusnula.. v kočárku taky nechce být, takže ji jen nosím v nosítku.. ale věřím že i tohle se zlomí 😉 tvoje miminko není žádný extrém, jen tě opravdu potřebuje a nesnažila bych se o nějaké fígle jak to udělat aby to tak nebylo.. myslím že potom bude právě daleko spokojenější, když to teď vydržíš 🙂
Určitě bych se ho snažila postupně jemně odnaučit..vyzkoušet více typů dudlíků, každému miminku vyhovuje jiný. Tohle je totiž samozřejmě extrém a do budoucna by to bylo naprosto šílené a ještě treba horší než ted..a ať mne teď kdokoliv ukamenuje. Normální mi přijde miminko nakojit během např půl hodiny a pak by mělo být bez prsa do dalšího kojeni (2-3 hod např. ) .. určitě není pozdě na přenauceni..přece si tak malý prcek nebude takto určovat..to by jsi fakt nemohla vytáhnout paty z domu😊.