Ahoj, naší malé je 2,5 měsíce a řešíme spánek. Přes den mi usne jen v kočáře, a to dopoledne tak na hodinku a odpoledne zvládne i 3 hodky v kuse. V noci mi spinká i 9 hodin. Nejsme plně kojení. Chci se zeptat, jestli mi nespinká málo? Všude čtu, že by měla spát 15 hodin, ale to ona neprospí. Vydrží mi klidně i 4 hodiny vzhůru, pak usne u prsu, ale jen na max půl hodky, a to ji raději nikam nepřenáším, protože by začala hned řvát . Usíná mi mezi 20-21 večer a vstává v 6 ráno. Podotýkám, že mi neusne jinak, než jen v kočáře. Když si spolu lehneme do postele, myslí si, že budeme kojit a když prso nedostane, začne řev a sama v postýlce mi neusne vůbec. Poradíte?
Ahoj, mám tříměsíčního chlapečka a zatím tedy spinká v podstatě pořád...pomalu si začíná prodlužovat dobu bdění, ale i tak zatím ještě klidně usne v sedm večer a v osm znovu na noční spaní. Ale jsou dny, kdy také spí méně...U vás je třeba problém právě to, že málo spí a má příliš dlouhé doby bdění a nedokáže pak zabrat. Můžeš zkusit ji uspávat o něco dřív. Pokud ti např. ráno vstává v šest hodin, tak je příliš dlouhá doba do desíti, než jde do kočárku (tipuji, nevím přesně v kolik🙂 )...někde jsem četla, že by děti ve třech měsících neměly být déle vzhůru, než dvě hodiny. Zkus ji upravit režim tak, aby byla maximálně dvě hodiny vzhůru a pak ji dej spinkat...ideální je třeba zkusit nošení. U nás to zabere vždy a když je mrzoutek a nechce zabrat, tak si ho dám do nosítka a je v tu ránu tuhý a já můžu normálně fungovat i s ním🙂. Mám zkušenost u obou svých dětí, že čím více spí, tím lépe spí. Určitě nefunguje pravidlo, že by se mělo takhle malé mimi unavit, aby lépe spalo🙂. My vlastně pořád jen jíme, chvíli kouká, pak usne a když kouká moc dlouho, jdu ho uvozit, nebo do nosítka🙂.
měli jsme to podobně jako @kocour1, malá byla jako miminko taky "spavice" ve 3 měsících spala intervaly po 3 hodinách, pak krmení, pak hodinku, max.hodinku a půl vzhůru a pak usnula.. Teď se spaním zlobí, ale všeobecně jsme KONEČNĚ přišli na to, že když jde spát v 7, spí mnohdy celou noc a mnohem klidněji, než když jde spát třeba po 8.h. Paradoxně, čím dřív jde večer spát, tím déle ráno spí a naopak. Ale samozřejmě záleží, jak to máte nastavené vy-rodiče. Jestli spíte víc nebo míň. Třeba já nemůžu fungovat, když spím míň než 8 hodin, zato manžel tvrdí, že mu stačí klidně 3 hodiny na spaní.. A tím se myslím odvíjí i spaní miminka,..
Ahoj, mám téměř pětiměsíčního a taky spal takto málo přes den. Myslela jsem, že roztrhnu kamarádky, které mi říkaly, že nakojí a mimino zase spí😀. Našemu to vůbec neublížilo. Je to hodně pozitivní mimčo😀 a spí tak "blbě" pořád🙂
Ma dcera spala tak shruba 3 hodiny za cely den, po kouskat - pul hodka az 45 v kuse, vice nedala. Mezitim rvala. V noci spala take pekne, nic nepomahalo, kocar, chovani atd. Myslela jsem si, ze je to tim, ze ji davam spat pretazenou, ale nene. Proste nespavec. Syn nyni ma 2.5 mesice a dneska to bylo nasledovne: vstaval v 6 rano, v 8 si dal pul hodky spanku, pak az ve 12 dalsi pul hodny a potom odpoledne v kocarku na prochazce asi hodinu. Sel spat v 19.00, tedy za 13 hodin vzhuru spal tak 2 hodky, tedy za 24 hodin byl 11 hodin vzhuru a spal 13 hodin. Zkousela jsem ho davat spat po hodce, hodce a pul dvou bdeni a nic. Nepomohlo ani jet v aute ci v kocarku. Nastesti neplakal, jen obcas vrnel. nektere mimi prost enespi....
Taky jsem nechápala, kde ty tabulky berou, když říkají, že novorozenci spí 20 hodin denně, dcera spala deset hodin v noci, přes den dala tři dvacetiminutovky, max půlhodinky a to bylo všechno... .fakt..... v roce začala spát jen jednou denně přes den - to spala padesát minut a já si připdala jak v ráji 🙂 a když jsem čekala syna, celé těhotenství jsem ho přesvědčovala, že bude spací miminko a fakt byl - první dva měsíce bděl mezi osmou a desátou ranní a mezi osmou a desátou večerní, zbytek dne prospal, budil se jen na kojení... 🙂 prostě za odměnu 🙂 prostě každé dítě je jiné, dnes je syn ještě akčnější, než dcera, ta teď, jako předškolačka, konečně pochopila, že ráno si trošku pospat není vůbec špatné 😀
Ahoj,podle toho jak chápu,tak celkem prospí cca 13 hodin?Neřeš tabulky,každé dítě je individuální,a 13 hodin málo není 🙂 To,že neusne jinak než v kočáře,se může změnit,je plno dětí,které to tak mají.A když bys ji dala do postýlky,a uklidnila ji poplácáváním po zadečku,a hlazením po zádíčkách,taky by neusla?Na mého klučíka toto pomáhá,když nemůže usnout 🙂