Nespinká 2,5měsíční dcera málo?

0508
7. dub 2015

Ahoj, naší malé je 2,5 měsíce a řešíme spánek. Přes den mi usne jen v kočáře, a to dopoledne tak na hodinku a odpoledne zvládne i 3 hodky v kuse. V noci mi spinká i 9 hodin. Nejsme plně kojení. Chci se zeptat, jestli mi nespinká málo? Všude čtu, že by měla spát 15 hodin, ale to ona neprospí. Vydrží mi klidně i 4 hodiny vzhůru, pak usne u prsu, ale jen na max půl hodky, a to ji raději nikam nepřenáším, protože by začala hned řvát . Usíná mi mezi 20-21 večer a vstává v 6 ráno. Podotýkám, že mi neusne jinak, než jen v kočáře. Když si spolu lehneme do postele, myslí si, že budeme kojit a když prso nedostane, začne řev a sama v postýlce mi neusne vůbec. Poradíte?

andrrriiik
7. dub 2015

Ahoj,podle toho jak chápu,tak celkem prospí cca 13 hodin?Neřeš tabulky,každé dítě je individuální,a 13 hodin málo není 🙂 To,že neusne jinak než v kočáře,se může změnit,je plno dětí,které to tak mají.A když bys ji dala do postýlky,a uklidnila ji poplácáváním po zadečku,a hlazením po zádíčkách,taky by neusla?Na mého klučíka toto pomáhá,když nemůže usnout 🙂

kocour1
7. dub 2015

Ahoj, mám tříměsíčního chlapečka a zatím tedy spinká v podstatě pořád...pomalu si začíná prodlužovat dobu bdění, ale i tak zatím ještě klidně usne v sedm večer a v osm znovu na noční spaní. Ale jsou dny, kdy také spí méně...U vás je třeba problém právě to, že málo spí a má příliš dlouhé doby bdění a nedokáže pak zabrat. Můžeš zkusit ji uspávat o něco dřív. Pokud ti např. ráno vstává v šest hodin, tak je příliš dlouhá doba do desíti, než jde do kočárku (tipuji, nevím přesně v kolik🙂 )...někde jsem četla, že by děti ve třech měsících neměly být déle vzhůru, než dvě hodiny. Zkus ji upravit režim tak, aby byla maximálně dvě hodiny vzhůru a pak ji dej spinkat...ideální je třeba zkusit nošení. U nás to zabere vždy a když je mrzoutek a nechce zabrat, tak si ho dám do nosítka a je v tu ránu tuhý a já můžu normálně fungovat i s ním🙂. Mám zkušenost u obou svých dětí, že čím více spí, tím lépe spí. Určitě nefunguje pravidlo, že by se mělo takhle malé mimi unavit, aby lépe spalo🙂. My vlastně pořád jen jíme, chvíli kouká, pak usne a když kouká moc dlouho, jdu ho uvozit, nebo do nosítka🙂.

madulinka
9. dub 2015

měli jsme to podobně jako @kocour1, malá byla jako miminko taky "spavice" ve 3 měsících spala intervaly po 3 hodinách, pak krmení, pak hodinku, max.hodinku a půl vzhůru a pak usnula.. Teď se spaním zlobí, ale všeobecně jsme KONEČNĚ přišli na to, že když jde spát v 7, spí mnohdy celou noc a mnohem klidněji, než když jde spát třeba po 8.h. Paradoxně, čím dřív jde večer spát, tím déle ráno spí a naopak. Ale samozřejmě záleží, jak to máte nastavené vy-rodiče. Jestli spíte víc nebo míň. Třeba já nemůžu fungovat, když spím míň než 8 hodin, zato manžel tvrdí, že mu stačí klidně 3 hodiny na spaní.. A tím se myslím odvíjí i spaní miminka,..

sonik22
9. dub 2015

Ahoj, mám téměř pětiměsíčního a taky spal takto málo přes den. Myslela jsem, že roztrhnu kamarádky, které mi říkaly, že nakojí a mimino zase spí😀. Našemu to vůbec neublížilo. Je to hodně pozitivní mimčo😀 a spí tak "blbě" pořád🙂

jge
9. dub 2015

Ma dcera spala tak shruba 3 hodiny za cely den, po kouskat - pul hodka az 45 v kuse, vice nedala. Mezitim rvala. V noci spala take pekne, nic nepomahalo, kocar, chovani atd. Myslela jsem si, ze je to tim, ze ji davam spat pretazenou, ale nene. Proste nespavec. Syn nyni ma 2.5 mesice a dneska to bylo nasledovne: vstaval v 6 rano, v 8 si dal pul hodky spanku, pak az ve 12 dalsi pul hodny a potom odpoledne v kocarku na prochazce asi hodinu. Sel spat v 19.00, tedy za 13 hodin vzhuru spal tak 2 hodky, tedy za 24 hodin byl 11 hodin vzhuru a spal 13 hodin. Zkousela jsem ho davat spat po hodce, hodce a pul dvou bdeni a nic. Nepomohlo ani jet v aute ci v kocarku. Nastesti neplakal, jen obcas vrnel. nektere mimi prost enespi....

mavanka
9. dub 2015

Taky jsem nechápala, kde ty tabulky berou, když říkají, že novorozenci spí 20 hodin denně, dcera spala deset hodin v noci, přes den dala tři dvacetiminutovky, max půlhodinky a to bylo všechno... .fakt..... v roce začala spát jen jednou denně přes den - to spala padesát minut a já si připdala jak v ráji 🙂 a když jsem čekala syna, celé těhotenství jsem ho přesvědčovala, že bude spací miminko a fakt byl - první dva měsíce bděl mezi osmou a desátou ranní a mezi osmou a desátou večerní, zbytek dne prospal, budil se jen na kojení... 🙂 prostě za odměnu 🙂 prostě každé dítě je jiné, dnes je syn ještě akčnější, než dcera, ta teď, jako předškolačka, konečně pochopila, že ráno si trošku pospat není vůbec špatné 😀

mackola
21. kvě 2015

@jge Mám podobný scénář s mou 2- měsíční dcerou. V noci naštěstí spí hezky, ale přes den je to úplně to samé, co popisujete. Neřešila bych to, kdyby mi nepřipadala postupem během dne unavená. Vždy usne na 0,5. hod. a probere se do šílenýho řevu.