Prosím neuměl by mi někdo poradit? Dcera má 4 měsíce a je plně kojená. Do 3 měsíců se v noci budila po 2-3 hodinách, ve dne pravidelně po 2. Teď ten měsíc je katastrofa, v noci se budí po 30-60 minutách, kdyby chtěla jen podudlat na uspání, ale ona vždy hltá a pije stejně dlouho jako ve dne. Myslela jsem si, že má třeba hlad, ale přibývá hodně a ve dne jí i nadále po 2 hodinách. Ze zoufalství jsem jí zkusila pár dní dávat jen 1x denně večer na spaní Nutrilon good sleep a stejně byla za hodinu vzhůru. Společné spaní nám nevyhovuje, budili jsme se všichni 3 navzájem. Jsem z toho už neskutečně vyčerpaná, mám ještě 4letého syna a nezvládám se mu plně ve dne věnovat. Navíc ve dne je to taky šílený, nechce spát v kočáru ani v šátku/nosítku, v postýlce samozřejmě taky ne, takže musíme nonstop houpat na balonu nebo v hacce aby aspoň 15 minut spala. Je na ní vidět, že by chtěla spát dýl ale prostě po 15 minutách ječí. Doktorka mi na to nebyla schopna nic říct, prý je malá v pořádku. Bílý šum je bez efektu, zavinování taky, dudlík nikdy nepřijala, nemáte někdo tip co udělat aby konečně spala? Jsem už zralá na blázinec. Snažím se být v co největší pohodě, ale když ona pořád jenom ječí a nespí, tak je to sakra těžký.
Mě by nevadilo kdyby spávala ty 2-3 hodiny v noci, ale nechápu co se před měsícem tak rapidně změnilo, že je vážně každých pár minut vzhůru. Jde mi o tu náhlou změnu. Navíc moc veselá není. Hračky jí tolik neberou a po jídle tak do 20 minut už řve.
Náš prcek má necelé 4 měsíce a podobně blbnout se spaním mi začal taky. V noci dobrý, ale přes den je na něm znát únava, je nerudný a zívá, ale uspat ho je práce na půl hodiny i dyl, usne jen venku v kočárku a za 10-15 minut je vzhůru. Za celý den naspi tak hodinu. Pediatricka říkala, že v tomhle věku je to časté, protože se teď učí spoustu nových věcí a jsou celkově vnímavější. Je to prý jen přechodné období. U nás se k tomu navíc začínají přidávat zuby.
To vypadá na růstový spurt jak z učebnice. Mimčo má větší hlad, hodně roste a potřebuje víc jíst. Těhle období je ve vývoji několik. Někdy to přejde za pár dnů, jindy za dva týdny. Je to individuální. Přeji pevné nervy.
Teď čtu že to trvá už měsíc, tak nevím, tak dlouho spurt není.
Ahoj, moje prostřední dcerka byla podobné miminko.. nebyla extra spavec a první 4 měsíce prořvala. V kočárku být nechtěla, hračky jí taky moc nebavily a co víc, nebyla ani nošenec, jediné, co na ni zabíralo, byla hacka a vysavač / bílý šum. A chodit s ní, zpívat a bubnovat po prdelce. Do toho doma malá prvňačka.. No nezbylo nic jiného než vydržet. Po půlroce se to trošku zlepšilo, chvíli vydržela nekřičet. 🙂 🙂 A nějak se zabavit (ale ne dlouho). Spaní s ní byl oříšek dlouho.. V noci byla třeba od 4 do 6 jen tak vzhůru. Kvůli tomu jsme navrtali hák pro hacku i do ložnice a houpala jsem a houpala.. Proč to celé píšu: občas nezbývá noc jiného než se smířit s tím, jaké to dítko je. Zkoušeli jsme chamomillu (homeopatika) a později dětský sirup na spaní, sedalia. Píšou, že je od dvou let, myslím, ale nám lékařka řekla, ať to zkusíme (možná když viděla, v jakém jsem stavu 😀 ). Tak můžeš třeba zkusit ještě toto.. Nicméně mě napadá, že ta náhlá změna by u Vás mohla být třeba zoubky? To má zase takhle naše třetí, jakmile se chystají zuby, rapidně klesá kvalita spánku.
Tak posílám spoustu energie a síly, abys to vydržela. A aby bylo miminku líp.
Co třeba kineziologie nebo kraniosakrální terapie?
A ještě.. kde máte tu hacku? Já mám teď čerstvou zkušenost, že když spí v hacce v místnosti, kde nikdo není, zatáhnu, větrám, spí mi o dost dýl než třeba venku v kočárku. Do teď jsem jí v dobré víře dávala na zahradu do kočárku, ale tam byla do 20 min vzhůru. To samé nastane, když mám hacku u sebe v obýváku, tam dá taky tak 20 min a je vzhůru. Tak mě napadlo, jestli ji nemůže něco rušit?
Podle me se budi, aby se ubezpecila, ze tam neni sama. Kde ted spi?
My třeba dali malou samotnou do pokojíku, když spala s nama, budila se mi po hodině až dvou v noci, když spí sama, kojim max 2x
Oba dva mí kluci to měli úplně stejně. Kolem 4.mesice teda, a oba začali v noci blbé spát. Přes den taky, ale přes ten den se to brzo spravilo. Ale v noci ten mladší spí hrozně doteď a to mu je 11 měsíců. Starší začal spát líp až když jsem ho přestala kojit, takže někdy v roce. Pripisuju to zubům, že už je to tam začíná asi zlobit. A pak taky psychickému vývoji. Ten mladší je úplně ukázkový zavislak na kojení. Myslím, že prostě nezbývá nic jiného než vydržet a doufat, že se to brzo spraví... Když nepomáhá ani zavinovani, dudlik nemá, tak holt vydržet. Držím palce, ať vám začne brzo líp spát!
Jinak chápu my dudel taky ne, u nás jen prsoprso nebo lehátko, až něco selže bude to v háji
Děkuji všem za podporu a rady. Zoubky netuším jestli to můžou být, na dásních vůbec nic nevidím a slintá + si cpe pěstičky do pusy už několik týdnů tak nevím. Prvorozenému vylezly až v 8 měsících a od 4 týdnů spával celou noc, jen tedy nebyl kojený. Vím, že každé dítě je jiné, jen prostě nevím jak to teď zvládat. Homeopatika a terapii/kineziologii zkusím pročíst a vyzkoušet 🙂 Hacku máme v obýváku, jinam se nevejde, máme pronajatý menší 3kk a mají tu sádrokartonem snižované stropy, takže jsme museli pořídit i stojan a ten se jinam bohužel nevejde. Zkoušíme pořád spánek v uplném tichu nebo naopak se šumem, ale nepříjde mi v tom rozdíl. V noci tedy spí ve své postýlce přiražené k naší posteli, takže mě má na blízku.
Pokud se budí takhle každou chvilku, pak bych ji po prvním vzbuzenim vzala na stranu k postýlce k sobě a uvidíš, to ze jste se minule budili neznamená ze to teď také tak bude, navíc ty jsi stejně furt vzhůru, takže horší to být nemůže, syn měl taky noci kdy musel být přisaty pořad, bohužel neměl dudlík a i teď se na kojení budí často a to má přes 2 roky 🤦♀️
Nezbývá mi nic, než zkoušet dál jestli něco zabere nebo doufat, že to brzo bude lepší.
A co nejaka potravinova alergie? Nemuze ji bych po tom mleku zle? Synovi se ve 4 m zacala projevovat ABKM.
Jak bych poznala alergii? Žádnou virážku, průjem ani zácpu nemá.
Při abkm bývají ve stolici nitky krve.
Ve ctvrtem mesici probiha spankova regrese. Fyziologicky se jim meni spanek. Muze to trvat az 6 tydnu.
@piskoteka @ivis_b tak stolici má normální bez krve
@mariegroth děkuju za vysvětlení ☺️
No, náš kluk 4 a pul měsíce se taky budí v noci po dvou až třech hodinách, dopoledne má 45 min slofíčka a odpoledne v kočáru spí tak hodinku a něco, výjimečně navečer ještě půl hodinky u prsa. Jí co dvě hodiny, někdy hodinu a půl. No a vzhledem k tomu, že to je jinak zdravý, spokojený a veselý dítě, tak to beru za daný. Některý děti to tak asi prostě mají 🤷