Nespavost způsobená žárlením, jaký máte názor, tip?

pejtho
19. lis 2012

Ahoj maminky,
ráda bych slyšela vaše názory, tipy, zkušenosti s nespavostí u dětí.
Naší starší dcerce je 16m a máme velké problémy se spaním. Bojujeme v podstatě už od narození a už zkoušíme možné i nemožné. Vždycky je to chvíli lepší, např. týden krásně usíná a spí celou noc a pak se zase týden budí co hodinu a uspávání nám trvá 2 hodiny...
Před 3mi týdny se nám narodila druhá dcerka. Rozdíl mezi nimi je 15m. Starší spí asi od 13m ve svém pokojíčku ve své postýlce. Poslední dny nám uspávání zase trvá přes 2 hodiny. Ukládáme ve 20hod a usíná nám až po 22hod ☹ Ty dvě hodiny se na nás buď směje, stoupe si, dělá ptákoviny. Když trvám na spánku-tak je řev a řev a řev. Nakonec stejně usíná tak, že jsme u ní, šimráme, hladíme, zpíváme a ona usne spíše vyčerpáním...Jenže je pak třeba za hodinu zase vzhůru a takhle se pak budí celou noc. Někdy pláče tak, že není k utišení a ani když jí vezmeme do náruče, tak nepřestane a vypadá, jako kdyby plakala ze spánku.
Někdy pláče a volá pořád mámu a i když jsem u ní, hladím jí a mluvím na ní, tak se zalyká a volá máma-máma.
Věnuji se jí, jak jen můžu. Více než kdy předtím. Každý den se mazlíme, hrajeme si, povídáme si, čteme, děláme blbinky. Spíše je teď odstrčená ta malinká, protože veškerý náš čas oba s manželem věnujeme té starší...
Už jsem z toho celkem nešťastná-nevím, jestli je to žárlivost a jestli to za nějaký čas přejde...
Přes den je úplně v pohodě. Chodí spát 1x denně po obědě. Usne celkem dobře, spí dvě hodinky. Odpoledne chodíme ještě na procházku. Protože v kočárku se vozí malinká, tak už ťape po svých a měla by pak být večer unavená-ale ona je schopná si pak do 22hod ještě hrát a povídat ☹
V kombinaci s 3týdenním miminkem, které se mi budí co 2-3 hodinky na kojení už je toho na mě někdy moc ☹
Budu ráda za nějaká slova útěchy, rady apod. Děkuji 🙂