Nespavost miminka, jsem vyřízená matka

sabulinka2016
30. dub 2017

Zdravím všechny maminky ,je nám 7,5 měsíce a uz 5 dnů moje princezna bojkotuje spanek a špatně spí .Už týden usíná se mnou ( přítel je na noční ) tak jsme v posteli sami ,chvíli nebyl problém ale teď je to utrpení .Chodí spát v půl 9 večer ,a ve 12 je vzhůru ,pak zas v půl 4 .Dávám v 18 hod .Kaši pak ještě než jdu spát cca kolem 21 h.sunar ,je to blbost ? Dávat ji ve spánku Sunar ještě ( vypije ho )? Za celou dobu se stalo 1 krát že sem spala 7 hodin bez přerušovaného spánku ..Podotýkám že přes den spí 2 hodiny jen,je strašně živé dítě .Kde může být chyba ?( Předtím to fungovalo celkem ok s jedním buzenim ).Jeste se vás ptám ,mám ji dávat a aspoň do postýlky a spinkat přes noc ? Aby si nezvyklá pak u nás v posteli ?😒Díky rady ,tipy .😉

ai30
30. dub 2017

Jestli se budi jen dvakrat za noc, tak to neni zadne spatne spani, je to normalni. Spis te 'rozmazlilo' tech 7 hodon driv 🙂 Dite prochazi v urcitych obdobich spankovou regresi, nic jsi neudelala spatne, je to normalni. Ver mi, dala bych kralovstvi za to, abu se maly budil jen dvakrat, on se uz od rijna budi cca kazdou hodinu, nekdy je to horsi, nekdy lepsi...

ai30
30. dub 2017

Jeda ted koukam ze jsem to spatne precetla, ze 7 spala jen jednou. Ale i tak, to buzeni je normalni, dcerka je jeste malicka...

karlajasmine
30. dub 2017

Buzeni 2x za noc je v 7,5 mesicich uplne normalni... muj syn se do roka budil kazdou noc minimalne 3x, nepozastavovala jsem se nad tim.. ty deti maji proste kratsi spankove cykly, vzbudi je kazda malickost a jeste poradne neumi sami usnout. Ted v 18ti mesicich uz syn vetsinou spi celou noc, obcas se taky jeste treba 2x vzbudi a zaknoura, nebo kdyz rostou zuby, tak knoura treba 1x za hodinu a musim rict ''maminka je tady, spinkej'' aby zase zabral. Proste to prijmi tak jak to je 🙂 A se spanim u vas v posteli, osobne bych ji nechala tam, kde se budi minkrat, a neresila.. vecne s vama spat stejne nebude.

kajalka
30. dub 2017

Luxus! Dítě se mi rok a 2 měsíce budilo každou hodinu. Prokládal to úsekama, kdy byl vzhůru co 10 minut. Divím se, že ještě žiju..

alishka111
30. dub 2017

@sabulinka2016 no, je to úplně normální... Dcera se budila 2 až 3x za noc do 2.5 let. Každou noc. I poté, co jsme odbouraly mléko. Je jedno, jestli spí se mnou, nebo u sebe v postýlce, má prostě lehké spaní. Teď po dvou a půl letech se mi občas podaří spát třeba 5-6 hodin v kuse ale i teď není výjimka, že se vzbudí treba 5x, no a když je nemocná 😖
A 2 hodiny přes den je taky skoro nadstandardní...

plksv
30. dub 2017

Čtyřleťák se budí 3 až 4 x za noc, celou noc v kuse jsem nespala čtyři roky. Pořád kojím, tak jsem s tím srovnaná. Jo, ráno vstávám do práce 🙂.

haaaluska
30. dub 2017

Ze vyřizena po 2 budeniach.co mame povedat my ked sa deti budia aj 6 krat a viac?uz je luxus ked si cucne len dvakrat v noci a ma 11 m.

magdalenax
30. dub 2017

Čtyřleté dítě bych nekojila ani náhodou, a když už, tak určitě ne v noci. Takhle velké dítě by už mělo spát celou noc, ale to je můj názor

nafuka
30. dub 2017

máš na to dítě přehnané nároky.a z postele ji nevyhazuj, nech malinkou u sebe, je jí tam dobře, nebo si přiraž postýlku k vám jak balkonek.

medulinek
30. dub 2017

Dceri je skoro 5 a porad se v noci aspon jednou budi,uz jsem se ptala i doktora,ale je to proste vyvoj,takze holt vstavame jeste ted k ni,bud ma nocni mury nebo breci ze spani,clovek uz to pomalu ani nevnima. V 7mi mesicich jsme vstavali bezne 3x za noc. Od roka uz pres den nespi vubec.

panickatlamicka
30. dub 2017

2krat za noc? Donedavna me zbozne prani! 😀 az ted skoro ve 3 letech se dcera budi jen jednou za noc.

panickatlamicka
30. dub 2017

@magdalenax no hlavne se tady kojeni ctyrleteho ditete neresi. Precti si lepe ,,zadani". 🙂

elinkal
30. dub 2017

2x za noc je luxus!!! Kojim i po hodine...

sabulinka2016
autor
30. dub 2017

Zapomněla jsem napsat že nekojim 🙂 Ale co tak čtu Od vás tak se mám asi pohádkové 😎

netopejr
30. dub 2017

Moje děti vždy spaly vyrazne lepe se mnou nez samy, to se budi, i pri odpoledním spánku. Když ne se mnou, tak s tatou, proste cloveci teplo a bezpečí. Závislost nevznikne,.rok a pul, sotva odstaveny, a se mnou spat nechce ani.náhodou. 🙂 Takze toho bych se nebála,co jde si nachystala ke stolku,někdy maji jen žízeň a staci voda, pokud nekojis. Ohl.UM nedovedu poradit.
Jak už tu padlo, deti spi par noci lip, pak par noci blbe - zuby, sny, zážitky, vývojový skok, aj. Je to normální.

bervidova
30. dub 2017

@kajalka taky tak 🙂 přes den vzhůra přesně po dvou hodinách, v noci po hodině, hodině a půl - to trvalo od 5 do 10 měsíců. Teď mám dceru a ta dokáže spát 5-8 hodin v kuse a já si na to musela zvykat (a nestát u postýlky, co se děje, jestli dýchá 🙂

netopejr
30. dub 2017

@sabulinka2016 ale to neznamená, ze nemůžeš byt vyřízená. Pokud k tomu neřešíš další věci (rodinné, bydleni, nemoc někoho v rodině aj., pracii, cokoli stresujícího), tak příčina muze byt i objektivní, fyziologická - doporučila bych nechat si udělat krevní obraz, hlavně železo, cerveny krvinky atp. a hormony štítné žlázy. Obojí je částe a muze to způsobovat. A taky krevní tlak - pokud mas nižší, můžeš se taky cítit uplne unavena. Někdo trpí vic na jarní únavu. Nevyspání každej snáší jinak. Spi s dcerkou pres den, chod s ni brzo spat. A v neposlední rade se poradne stravuj - vydatna snidane, poradny a uplny pbeed, svačiny, ovoce, zelenina, zivocisne bilkoviny, mléčné vyrobky. Pokud se stravujes jinak, tak si pohlodat, aby nahrazky byly dostatecne, strava obsahovals vse potrebne. Taky to dela hodne a pomůže to.

kusanagi87
30. dub 2017

@kajalka ty jo, to muselo byt peklo ☹ to se take divím, ze jste to zvladla...pres den jste musela byt uplne bez energie.

kusanagi87
30. dub 2017

Tak to je luxus 😁 Ale fakt, oni maji proste takovy spanek. Syn spal naposledy v porodnici. Od prijezdu domu dal pres den většinou 2x30 min, max 2x60 min a v noci se stále budi 5x-7x a to ma za 2 tydny 1 rok 😃 A pres den ma uz jen 1 spanek o max 2 hod. Prvne jsem jej vracivala po nocnim kojeni do postylky, ale kolem pulnoci az 2 hod jsem už nevydržela cekat nez se napije a usne, takze jsem jej nechala u sebe a spali jsme spolu az do rana. Pres den spal jedine na velke posteli, postylka ani omylem. Ted postylku sabotuje uplne, hned se nad ni rozplace, takze spi celou noc se mnou, precestuje si, kam chce, lehne si jak chce a je spokojeny a 2x uz se stalo, ze se vzbudil jen 2x za noc 🙂

sabulinka2016
autor
30. dub 2017

Léčím se na štítnou žlázu ,a řeším momentálně alergii na pšenici ,už čtvrt roku lítám po doktorech .Ale na to se nevymlouvam ..Každý má něco co řeší v životě .

netopejr
30. dub 2017

@sabulinka2016 Noooo, tak to Ti můžu z vlastni zkusesnoti poradit, jestli už mas krev na testy celiakie nabranou, coz predopkladam, zacit jist bezlepkové - ta únava se může radikálně zemnit během 2-4 týdnů! (vlastni zkušenost).
Pokud testy (krevní).udelane nemáš, tak si je obratem nech udělat (lepe na imunologii nez u praktika) ů, protože kdyz najedes na dietu a uleví se Ti, tak se do vetsi konzumace lepku nebudes ani chtit pouštět.

sabulinka2016
autor
30. dub 2017

@netopejr
Ano mám jak u praktické tak u imuologa ,nic extra nenasel a konstatoval že mam skrizenou reakci s trávami na pšenici ,bezlepkové se stravují už měsíc ,žádné zlepšení nepociťuji bohužel 🙄

nafuka
30. dub 2017

štítná žláza a ještě možná celiakie to se únavě není co divit.

verujan
30. dub 2017

Už je toho tady hodně, tak krátce - syn má 2 roky a 2 měsíce a budí se i 3-4x. Stačí vstát, přikrýt ho, říct mu, že jsem tam a zase spí. Jednu dobu to bylo každou hodinu, a to už mi ale fakt lezlo na nervy.

fire85
30. dub 2017

@alishka111

2 hodiny přes den u 7 měsíční je nadstandartní? mě spí tříletej kluk 2 hodiny po obědě

odula
30. dub 2017

Četla jsem jen úvodní příspěvek ale první co mě napadlo - kurna ta se má 😀 moje krasava spí od začátku max dvě, výjimečně tri, tri a pul hodiny v kuse, takže za pul roku jsem se nevyspala az na pár výjimek dyl nez ty tři hodiny. Jo - ještě větší sranda byla když jsem měla dvě krátce po sobě.. Pres den si da většinou 2x dvacet minut. . Včera spala přes den dyl a přišla pomsta - od tří od rána jsme mely party az skoro do půl šestý. Myslim, ze tvoje dítě spí fakt krásně.

sabulinka2016
autor
30. dub 2017

@fire85
Mně to přijde málo ten spánek přes den 2 hod. ,a říkají mi to i z okoli .

nafuka
30. dub 2017

@sabulinka2016 2 hodiny přes de je pohoda, kašli na okolí.

sabulinka2016
autor
30. dub 2017

@odula
Noo, tak to jsem asi potřebovala slyšet j jiné názory jak kdo to má abych byla ráda za tohle 🙂

odula
30. dub 2017

@sabulinka2016 ale jako fakt, upřímně. Myslím že spí fakt krásně... A ty dvě hodiny přes den... Muj sen. 😉