Dobry den, prosim maminky o radu mate doma raky od narozeni nespavce? Uz jsem zrala do bohnic🙂) male je rok a pul a kazdou nic nespi cca 2 hidky probudi se a ne zabrat. Je to pro me vyhra, protoze pri kojeni jsem vstavala 16krat. Nejprve pomohl novy pokojicek a spanek oddelene, ted prozmenu chce byt v pokojicku a postylce ale ode me houpat, jakmile jsem v mistnosti vymysli si. Prestane to nekdy a bude spat normos? Druhy dite mi to odrazuje...vstavat k oboum:( prosim poradte. Netdy vyplakani atd ..selhavaji.
Ahoj
Mám doma také nespave dítko, je mu 10mesicu a bohužel jsem ho naučila usínat jen v autosedačce při houpání, jinak ne a ne usnout,ale to ho musím houpat třeba i hodinu
A už Mé to vyčerpává. ... chtěla bych ho to odnaučit,ale nevím jak
poraďte
malej je takový nervák a dudlíka odmítal už od narození a tak ho uklidní jen houpani
@nonacek no nas prave chcel houpat na rukach, ale uz mal 9 kil a ja uz som to nedavala...preto take radikalne riesenie.
některé děti, i když jsou větší, tak se potřebují ujistit, že tam maminka je...
což je pochopitelné, ale z hlediska maminky je to velmi únavné a někdy to pak přeroste prostě ve zvyk...
určitě je potřeba, aby
- děťátko mělo dost kontaktu přes den a bylo tak říkajíc nasycené....
- aby bylo dostatečně unavené (aby neprospalo půl dne, u větších aby mělo přes den dostatek pohybu atd.)
- aby se cítilo dobře tam kde má spát
Pokud potíže se spaním trvají, tak je možné nechat si namíchat Bachovy esence, ideálně na míru, protože tak jsou nejefektivnější 😉
Ahojky já mám nespavce Berana. Teď mu je 6 let a můžu říct, že první 2 roky bylo peklo. Ve 2 v noci se probudil a byl do 5 vzhůru.Museli jsme pokaždé uspávat v kočárku a jezdit po kamenech jinak neusnul. Vždycky jsem si říkala jaká jsem hrozná matka že v noci chodím po venku a uspávám, ale jinak to prostě ani nešlo. Pak nám začala zabírat hlasitá hudba ale jen Kabáti 🙂. Teď chodí spát v 11 a vstává o víkendu v 7 a když chodíme do školky tak v 5:30. Spánek mu nechybí :(
Jinak jak píšeš že tě odrazuje 2 dítko. Malé jsou 4 roky a je to pravý opak. Od narození spí nádherně a večer chodí spát v 8 a vstává v 7. Takže pohoda.
Tak u nás jsem rak já a nespavec rozhodně nejsem. Bohužel. Všichni ostatní v rodině spí méně než já (už i děti). Já neusnu dokud není tma a ticho, tzn. v našem pidi bytě dokud všichni nespí, nebo když jsou úplně pryč (alespoň někteří). To se vyspím. Je to na mašli. Jak to se mnou dělala mamka, když jsem byla malá netuším. Asi mě zavřeli v pokojíčku a po bytě chodili po špičkách a šeptali:D
@bachovy_esence_poradna to je dobra řada a mohu se Te zeptat kde ty kapky prodávají...
@nonacek já je míchám, věnuji se tomu profesionálně už několik let...
viz můj blog kde jsou všechny kontakty
U nas pomohlo len nechat vyplakat, budil sa kazdu hodinu...prereval dve noci (je to hrozne, ja som plakala s nim :( ) a teraz sa konecne budi az nadranom okolo 4.