NEspaní s dítětem v posteli

dockysbazar
5. čer 2017

Maminky, zajímalo by mě, jestli je tu některá, která si nebere miminko na spaní do postele. Malého si někdy vezmu k sobě na gauč přes den a dáme si krátkého šlofíka, ale přes noc nikdy. Jednou jsem to zkusila a vůbec jsem se nevyspala, protože jsem neměla své pohodlí, nemohla se rozvalit, pořádně přikrýt (jsem furt zmrzlá), malej se furt mrcasil, já se bala pohnout. To už se víc vyspím, když na kojení vstanu a pak musím uspat. Je tu některá mamina co to má podobně? Když to tu čtu připadám si jak krkavčí matka, protože snad všichni tady s dětmi v posteli spí😕

caverina
5. čer 2017

@dockysbazar ahoj..já už mám velký dítko ale nikdy jsme spolu v posteli nespali a jako krkavci matka jsem si fakt nepripadala🙂

rickym
5. čer 2017

Máme 6-ti týdenní holčičku a v posteli se mnou nespi, je teda fakt, ze nekojim. Spi sama v postýlce a přijde mi, ze ji to tak vyhovuje. I přes den ji nechávám v postýlce, samotnou v pokoji. Záleží i jak to vyhovuje mimču, jednou nebo dvakrát jsem ji zkusila do postele dat, ale ze by lip spala nebo tak...nic, takže dal jen v postýlce ☺️

koordinatorka_odboje
5. čer 2017

V tom pripade jsem asi nejvetsi krkavci matka na MK. Syn spi od porodnice v postylce ve svem pokoji. Na Silvestra jsme si ho vzali k sobe a nedalo se to, tocil se, kopal, ja se porad budila a kontrolovala, jestli jsme ho nezalehli.

alubif
5. čer 2017

Já taky ne a vrchol bylo, když jsem ji v roce odstěhovala do vlastníjo pokojíku 😀 když byla maličká, kolem půl 7 jsem si ji vzala k sobě, někdy jsme usly někdy ne, ale pro mě to nebylo pohodlné, osobně se celkově nerada mačkám. Teď už společné ležení není příjemné ani jí, vymýšlí blbiny 🙂 Navíc malá je zlaté dítě, v noci se budila po 3 h, u kojení usla u prsa, po přechodu na UM max 1x, ted ve dvou se v noci nebudí, nebo max jednou na mlíko. Sama si řekne o spinkání jak večer, tak odpo, když se jí zeptám, kde bude spinkat - že v postýlce. Vždy ji pohladím, řeknu jí že jí milujeme, že až se pořádně vyspinká, že maminka příjde. Vezme si do ruky svého oblíbeného méďu a spí.
Na spaní v posteli s dětmi nevidím nic úžasného. Dcera určitě citově ani tělesným kontaktem nestrádá, mazlíme se hodně přes den, než se jde večer koupat máme půlhodinu s Krtečkem, kdy koukáme přitulené na jeho dobrodružsví.
Když vidím kamošky, co spí s děckama v posteli a další skupinkou jsou nosící matky, jaké psí kusy musí provést, aby je uspali, nedejbože se po hodině uspávání zvednout.... Ale každý ať si to dělá jak chce, jsem na malou pyšná jak to vše u ní probíhá přirozeně, bez problému. Spokojení jsme všechni a všichni vyspaní, bez nějakých psychických následků 😀 😍

dockysbazar
autor
5. čer 2017

To se mi ulevilo. Je to moje první mimčo, takže hledám info všude možně, ale někdy mě to spíš víc frustruje, když vidím, že mi nevyhovuje způsob jakým to dělají ostatní. Mám pak pocit, že to tedy dělám špatně.

@rickym
@koordinatorka_odboje
taky mi přijde, že to malému vyhovuje víc v postýlce. Sice se rád chová, když pláče, ale když už usne tak spí i v postýlce dýl. Dneska jsem si ho dala v noci k sobě a nevyspal se ani on, ani já.
Já sice kojím (i když s dokrmem), ale vleže mi to nějak nejde. Usnout mi u toho nejde a malej se stejně furt kroutí, že mu ta bradavka věcně vypadává.

panickatlamicka
5. čer 2017

Je hodne maminek, co maji deti v posteli a je hodnecmaminek,co maji deti v postylkach. Vubec bych se tim nezaobirala. 🙂 ja myslim, ze je hlavni, aby v te postylce ci samostatnem pokoji dite netrpelo. Krkavci matka nejsi.

dockysbazar
autor
5. čer 2017

@alubif to mě moc těší, že to máte takhle krásně. Taky se nerada mačkám. S manželem jsme si hodně blízcí, ale co se týče spánku, běda jestli se jeden druhého dotkne 😀 😀 malej většinou přes den usne při kojení a tak přeneseme do postýlky. Někdy hned spí, jindy třeba kouká okolo a pak usne. K večeru bývá obecně neklidnější, každý večer zhruba od 8 do 11 nám pláče a to nepomáhá vůbec nic (bílý šum, chování, prso...), až kolem té 11, když se asi unaví, si vezme prso, zabalíme ho do SwaddleMe, pochováme a pak většinou usne.

lucinka58
5. čer 2017

ahojky, já s miminkem nikdy nespala 🙂 Za chvilku se nám narodí druhé miminko a taky s ní spát nebudu. Ale na druhou stranu synovi budou 2 roky a sem tam za námi přijde a chce u nás spát - třeba když má špatné sny. To ho pak nevyhazuju, blbě spím, on se roztahuje, ale spokojeně spinká 🙂

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
chimneysweeper1
5. čer 2017

Moje sestra obě děti měla v postýlce, já mám syna v posteli. Je hodně kontaktní a chce pohlazení, poňuchňání, sám neumí usnout. Je mu 10 týdnů. Nicméně uspává ho tatínek v jiném pokoji a malý je v košíku a tam taky usne. Až po prvním nočním kojení zůstává u mě. Před porodem jsem byla přesvědčena, že dítě bude v postýlce, ale zatím tam nespal. Mám kamarádku, které obě děti od porodnice spaly v jiném pokoji. Každý to má prostě jinak, jak to vyhovuje dítku.😉

hankaros
5. čer 2017

Udělej to, jak to vyhovuje tobě a dítěti. Abyste byli oba spokojeni. Ostatníma se nezaobírej.

alubif
5. čer 2017

@dockysbazar předpokládám že malej je hodně malinkej, dcera mi tak do 4 měsíců usínala taky tak kolem tý 10h. Taky jsem dlouho zavinovala. Jak bude mít vic pohybu a aktivit, bude unavenějsí a posune si uspávání na dřív. Teď ve dvou už si říká i v 7, že chce jít spinkat 😉

dockysbazar
autor
5. čer 2017

@alubif ano, teprve 3 týdny

skyvik
5. čer 2017

Taky jsem byla "krkavčí" matka :D Dnera šla k nám do postele až někdy v 5. měsíci, a to když byla nemocná, jinak ne. Měla svoji postýlku a byla jsem proti tomu mít ji celou noc u sebe v posteli, hlavně bych tak nemohla používat monitor dechu. Teď má dva a čtvrt a je u nás vždy, když je nemocná, a teda skoro každé ráno u nás dospává, ale celou noc stále ne. Pořád cestuje po posteli a utiskuje buď mě nebo manžela, takže se nevyspíme ani jeden.

panickatlamicka
5. čer 2017

A nebo hodne delavaj rodice balkonek. to jsme meli u Marecka. Ale Vendy je tulice obecna a postylku nikdy nemela. 🙂 vlastne jo, asi dve hodiny 😀