Nesnesitelně protivné 7m. mimi. Období vzdoru?

1. zář 2022

Ahoj maminky. Mám 7 m mimčo a poslední 3 dny je šíleně protivnej snad u každé činnosti co dělá. Po chvilce na bříšku vztek, vyloženě dělá zurivej zvuk a mlátí vším o zem, to samé na zádech, to samé v náručí. Když ho převlíkám, sotva na něj šáhnu tak taky řev (né pláč ale vyloženě zlostný zuření). Vždycky se celej den smál, dnes aby u něj člověk úsměv pohledal.. setakala jste se s tím některá? Nějaké období vzdoru nebo co? Na zoubky to nevypadá.. vůbec nevím jak s tím naložit a bojím se že to nepřejde :(

sirinfirst
1. zář 2022

Ono to nepřejde, ale časem za sebou prásknou dveřma a vyvztekaj se v pokoji 😀

nita1984
1. zář 2022

To je normální. Dcera to má teď v 16ti měsících. Neumí vyjádřit své potřeby jinak.

mhpraha
1. zář 2022

přejde to určitě, je to jen fáze, pak to přijde zase znova 🙂 a když ne, tak přijdou zuby, aspon u nás pořád dokola.. ale je to každý měsíc lepší.. 🙂 držte se!

jana_zofie
1. zář 2022

Mne to dela starsi (a maly dela asi taky) vzdycky predtim nez se "vyvojove posunula" - zacala se plazit, sedet, lezt, chodit, chytit jinak hracku, hrat si s timhle jinak... Neco jako "ja chci, ale nevim co presne a jak na to". Jak uz ji to slo tak tyden dobry a pak zas...

autor
1. zář 2022

@jana_zofie noo tak to by dost mohlo být. U nás je teď fáze, kdy dělá druhé vzpřímení, je krásně zapřený ale ne a ne se vyhoupnout na kolínka a lézt. Je vidět že se snaží, ale zatím na to nepřišel..

autor
1. zář 2022

Jinak děkuji holky ta uklidnění, jsem ráda že je to normální a ne jen nějaká zuřivá povaha :D

milebr
3. zář 2022

Ano, vnímala bych to stejně jako @jana_zofie. Bylo to první, co mě dle popisu situace napadlo. Mentálně je připravená na pohyb vpřed - hlava chce, tělo neví jak. To je jeden z důvodů, proč je fajn podporovat psychomotorický vývoj dítěte. Držím pěsti, ať toto frustrující období pro Tebe i dítě je co nejkratší! 😇☘️✊

lucieevita
3. zář 2022

Období vzdoru neexistuje. Určitě ho něco trápí, pohyb, bříško, zoubky.. doporučuji, až bude spinkat, hodit si nohy nahoru a dát si dobrou kávu 😉A třeba to přejde a nebo přijdete na to, co mu vadí. Pevné nervy 😎

maxulekapcule
3. zář 2022

Já už to mám u syna devět měsíců, od narození. Není to pláč jako takovej, ale vyloženě to že sebe vytlačuje. Sousedi už si zvykli, já nikoliv. Říkám, ze je to dítě za trest 🤣 samozřejmě ho nade vše miluju, když jsem u něj, tak dobrý, ale to prostě nejde 24 hodin denně, musim se občas najíst, jít na záchod. Nedávno jsem se slzou zalitovala, ze jsem si neuzivala víc prvního syna, ten byl nejzlatejsi dítko na světě, tak do 5ti let, teď taky masakr, ale na to mimino zatím nemá. Také pořád doufám, ze to přejde