Dobry den, moje dcera (22mesicu) absolutně nereaguje, kdyz na ni volame, nebo ji oslovujeme jmenem. Jinak je sikovna, kdyz reknu aby mi prinesla balon, prinese, pozna spoustu veci. Sice mluvi takovou svoji reci, ale uz se lepsi.
Je to s tim jménem normalni? Nebo to muze byt PAS?
Dekuji za odpovědi.
a jak dopadl ten screening v 18 měsících? Má tam i jiné znaky?
@martiina_k v pořádku...zacala ted..
A dřív na jméno reagovala? Pokud ano, tak bych řekla, že to je vzdor. Období, kdy nechce, nebude, nepůjde, bude si dělat, co chce.
A ještě bych ujasnila - co znamená absolutně nereaguje? Zavoláš "Janičko" a ona dál pokračuje v činnosti bez toho, aby se cokoliv změnilo, jako kdyby byla neslyšící? Nenápadně koukne, aby zjistila, co se bude dít, nebo třeba v době, kdy ví, že dělá něco, co nemá, se třeba rozesměje a uteče?
Pokud na jméno nereagovala nikdy (ale opravdu nikdy se neotočila, nezvedla oči a nezareagovala, tak bych se zmínila dětské lékařce).
@antilopkax driv reagovala, ted obcas koukne, ale absolutne nedela, co by mela 🙂 treba otevre suplik, i kdyz vi, ze nesmi..
@karol1996 tak to není PAS, ale období vzdoru. Naprosto normální. Ona slyší na jméno, ale prostě nechce. Testuje hranice.
to je zcela normální, i naše dcera to dělala, je to přirozený vývoj dítěte. Kamarádka mi jednou říkala, že se bála, že její syn je hluchý, tak to testovala tak, že na něj začala mluvit, když byl otočen chbrtem 😅 pokud reaguje, tak asi jen testuje hranice, jak je zmíněno výše
Syn to měl v tom roce a půl. Na jméno nereagoval. Ale jméno + koukej a už checkoval co se kde děje. Pak se to zase zlepšilo a už se otočí i jen na jméno 😊 screening v 18 měsících jsme si kvůli tomu zopakovali ve dvou letech znovu
Dnes jsme byly u detske doktorky, mala ma kasel. Tak jsem se rovnou ptala i na ti s tim jmenem. Pry to vypada ns obdobi vzdoru. Mala vesla do ordinace, na vsechny se smala, zdravila, mavala na rozloučenou, koukala do oci. Pry to nektere drti delaji a zatim by to dr neresila. Tak snad ☺☺
Muze. Ale takovou diagnozu ti pres net nikdo neposkytne. Porad se s pediatrem.