Dobry den, zajimalo by me zda sw nwktere z vas stalo neco podobneho a zda si myslie, ze to miminku mohlo ublizit.
Na zacatek podotykam, ze jsem odpurce vyplakavacich metod a zamerne bych miminko plakat nikdy nenechala.
Ale stalo se mi to, ze kdyz jsem byla v porodnici tak jsem si chtela odskocit do sprchy. Maly spal v klidku na me v posteli. Maly jako kazdy novorozenec prospal skoro cely den. Tak jsem si rekla, ze si skocim do sprchy drive nez se vzbudi. Mela jsem na pokoji spolulezici, tak jsem si rikala, ze kdyby se maly vzbudil tak mi da vedet a sla. Kdyz jsem se vratila tak maly plakal se slovy spolubydlici, ze uz place dlouho.
Nevim jak dlouho jsem mohla ve sprse byt max 20 min Mm, (byla jsme po cisari a kazdy pohyb mi desne trval) ale z te predstavy, ze maly plakal tak dlouho se mi dela zle. Mam z toho pomoct, ze jsem nechala vyrvat dvou denni miminko. Stalo se vam nekomu neco podobneho citim se jako desna matka, ze jsem si mela vic pospisit, nechta si otevrene dvere, abych jej slysela..
Nemusel vůbec plakat celých 20 minut, spoluležící se to zdálo dlouhé, protože dětský pláč takto člověk prostě vnímá... Stalo se, že ti plakalo dítě, ale trauma z toho mít nebude. A ty se už netrap, příště necháš otevené dveře, pokud to půjde.
Dulezite je, ze jsi ho nenechala cilene vyrvat, ale prisla jsi k nemu a on po chvilce nejistoty, kterou umi dat najevo jen placem, zjistil, ze tam maminka zase je, ze se nic tak hrozneho nestalo a ze uz je zase v bezpeci. Chapu tvoje pocity, ale urcite se mu nic vazneho nestalo. Ber to tak, ze uloha rodice je detem pomahat prekonavat prekazky a davat jim najevo, ze jsme tu pro ne, ne jim ty prekazky odstranovat.
Když se syn narodil, tak mi ho nechali ještě na boxu než ho odvezli. Měla jsem ho cca 2 hodiny, a celou dobu prořval 🤣 kolikrát ty mimina brečí i déle, než cca 20 minut, než vůbec zjistíš, co chce 🤷🏻♀️ trauma z toho mít nebude, on o tom už ani neví 🤣
já jsem také po císaři a první noc s miminkem po něm, jsem v noci byla tak vyřízená, že jsem ho neslyšela plakat a musela mne vzbudit paní se mnou na pokoji.. císař je náročnější, než si umíme připustit, neboj, bude to dobré.. také jsem měla podobné myšlenky, v porodnici mi malý hodně plakal, já ho neuměla utišit, špatně se přisával.. já jsem si pak zpětně říkala, jestli jsem neměla udělat něco jinak. jenže já byla po sekci fakt hotová a byla jsem ráda, že se k němu vůbec zvednu...od té doby, co jsme doma, je to už všechno jiné, nejhorší bylo prvních 14 dnů, ted má malý už skoro dva měsíce a je to pohodář a brečí jen, když má hlad, mokrou plínku, unavený atd...
@sona22257 prvního syna jsem "úspěšně" v porodnici v noci ignorovala. Myslela jsem, že je to jiné mimino 😬
U druhého syna jsem si zapomněla zapnout chůvičku a přes dvoje zavřený dveře jsem ho prostě neslyšela. Podle slziček brečel dlouho 😔 pak už jsem si dávala sakra pozor. Ty budeš taky. Prostě se stane...
Dekuji za odpovedi, me slo hlavne o to, ze tam plakal sam v postylce. To je neco jineho nez plac v naruci.
@sona22257 ty ja neviem.. samozrejme nie som za vyplakanie a syna sme nikdy nenechavali vyplakat. Ale jak bol malicky, tak jacal kludne 2.5 hodiny vkuse a tiez som si musela odbehnut na zachod, dat si nieco jest (a trebars jest som sa s dietatom v naruci bala, ze ho oparim), tak po 2 hodinach zufalstva uz som ho sameho do tej postielky polozila a odbehla si na 10 minut nieco robit. Syn nevyzera nijak poznamenany a ja nemam ziadne vycitky, cielene vyplakavanie je jedna vec, ale ak budes mat extremne placuce dieta (co dufam, ze nebudes), tak uvidis, ze sa ti xkrat stane, ze ho nechas na chvilu sameho plakat v postielke. Ja som bola niekedy taka zufala, ze som proste musela syna polozil a na 10 minut spocnut, inak by som skocila okna. On fakt reval od rana do vecera a vobec nespal, neslo ho mat cely den na ruke..
@sona22257 ne nemohlo to miminku nijak ublížit, ani ho to nějak poznamenat 🙂 vůbec se neboj. Mě se u staršího syna stalo něco podobného, spal v hnízdečku na dece, cca 14 dní mu bylo.
Manžel ležel vedle něj a koukal na nějaký sport, já šla do vany a v domnění, že je teda u něj, jsem nijak nepospíchala.
Slyšela jsem v koupelně pláč, ale on plakal od narození hodně, i v náručí.
Když jsem přišla, tak řval doslova jako tur a manžel vedle něj klidně spal 🙈
Jako, pamatuju, že tehdy jsem myslela, že ho snad zlostí kopnu (manžela 😀), taky jsem měla divný pocit, ale nestalo se vůbec nic, teď mu bude už 8 a ze všech našich dětí má nejveselejší a nejméně komplikovanou povahu 🙂
Navíc, jak píšou holky, pokud je miminko více uplakané, k podobným situacím docházet bude. Nejsme roboti....
No klidek jeste ti bude brecet na rukach vic.... Ptz miminka prostě breci
@sona22257 no deti breci a kdyz se narodi,tak nekdy i 2 h v kuse i kdyz jsou s nimi rodice,tak 20 min. je nic,neres to,stalo se,svet se nezbori...