Ahoj, mám 6 týdenní dceru.. od začátku je na UM..a bojuju s tím, že velmi málo přibírá... Před tím nabírala tak cca 100g týdně, teď tento poslední týden nabrala jen 40g. Vypije dokupy tak cca 600ml UM denně ..jednou mi vypije naráz 100ml, jindy jen 30ml a víc nechce.. krmím cca po 3-4h - podle toho jak si řekne, jak se vzbudí... Častěji to nemá smysl, to se u toho vzteká a nepije a cpát toho do ní víc, než chce, taky ne - to jí kope na blití nebo rovnou blije.. Jinak je spokojená, kadí tak 2x-5x denně, čůrá hodně, akorát nás trápí prdíky.. Narodila se 39+2 s por. váhou 3200g, takže je normálně donošená.
Co s tím? 😏
@markytkynka Já měla úkol krmit po max 3 hodinách i kdybych měla budit. Teda v noci na požádání, ale přes den budit. A přibíral. Ale syn měl i váhový propad.
@markytkynka na rovinu, někdy s tim nelze nic udělat. Malá je občas až doslova extrémní nejedlik, dva roky a nedávno překonala 10kg.
Začínala jsem i dříve s příkrmy po domluvě s pediatrem, měnila jsem mléka, sladila glukopurem..snažila jsem se horem, dolem až jsem zjistila, ze s tím nehnu.
Pokud je zdravotně v pořádku a prostě prospívá - kromě toho přibírání, tak jedině nabízet. Buď si vezme, nebo ne.
@zmrzlinka ... když nevypije tolik, kolik sama chce, tak je řev 😔 ... takže míchám vždy 60ml a buď přimíchávám nebo vylévám..
@merope ... vzbudím = řev k neutišení, ale mléko odmítá...ona se ale naštěstí co 3-4h budí na jídlo sama...a sice přibírá, ale málo 😓
@tasimia ...jo, podle mudry je pěkná, prostě tak akorát, jen nenabírá tolik, kolik by aspoň minimálně měla 😣
@markytkynka Jedině na to zkusit trošku víc myslet - tzn. pokud uplynuly 3 hodiny, tak už to mít nachystané a zkusit postupně ty intervaly trošku zkrátit.
@markytkynka to malá též nepribirala.
@markytkynka zkusit krmit častěji a menší dávky...co na to pediatr?Důležité je ,že pribrala aspoň něco a nejde s váhou dolů.Nektere děti je dobré krmit ve spánku nebo polospanku....to tolik nebojují😉