Neklidný spánek. Máte s tím zkušenost?

10. únor 2021

Ahoj. Prosím prosím poraďte. Už měsíc se mi 5 měsíční dítě budí ob hodinu, půl hodinu, jak kdy. Kňourá, fňuká, chce být na prsu. Jak se přisaje, hned spí. Tak to dělá každou noc a já už padám na hubu. Potřebuju fungovat ve dne. V noci je pomálu stejná směna. Zkoušela jsem spát s ním, vyvětrat, v místnosti větší chlad, naopak větší teplo, nevšímat si vede jen k pláči, hladit. Nefunguje nic a já už v poledne padám únavou. Přes den spí 3x20 minut. Začala jsem přikrmovat ke kojení. Měla jsem pocit, že má hlad. Umělé mléko na noc taky nic neřeší. Máte s tím zkušenost, nebo máte to samé?

janinasm
10. únor 2021

Měla jsem to podobně. Zkoušela jsem všechno, nic nezabralo až na jednu věc. Odstavení. Ale malý byl už rok a takhle se mi pořád vzbouzela už asi od půl roka. Měla jsem absolutní nedostatek spánku, V kuse jsem vždycky naspala tak hodinu, takže se brzy dostavily zdravotní problémy, musela jsem na rezonanci mozku, na neuropsychiatrii.... Atd. A já se rozhodla ukončit kojení právě z tohoto důvodu. Kamarádka mi to poradila, řešila to samé a odstavení pomohlo ihned. Dítě ji začalo spát celou noc. A mně po odstavení taky. Nevím čím to je, že odstavení pomohlo, ale znám víc případů.

autor
10. únor 2021

@janinasm to byla jedna z mých úvah, ale těžko bych ji mohla realizovatel, pokud odmítá UM.

janinasm
10. únor 2021

Zkusila bych ještě jiné UM, nebo upravit svůj jídelníček a vylepšit MM,zavést možná už příkrmy? Třeba mlíko už prostě nestačí. Poslední co mě napadá, pořádný vyšetření u pediatra. Krevní testy by nebyly od věci. Jinak už fakt nevím😕

martt
10. únor 2021

Třeba potrebuje jen tvoji blizkost. Mela jsem tohle u mladšího syna . Mel takové období trvalo cca pul roku .

autor
10. únor 2021

@janinasm přikrmuji, jí hezky. Doktorce jsem to řekla, odpověď žádná. Na další prohlídce to zkusím řešit víc. Jinak co se týče jiného UM, zkoušela jsem 4 druhy. U některého vyloženě brekot u jiného jen odmítání. Je to zoufalý. Na druhou stranu, je zdravý. Kolik maminek by bylo rádo za zdravé dítě s takovým vrtochem.

autor
10. únor 2021

@martt poslední týden už spí nalepený na mě. Klidně. Jestli potřebuje, vyměním to za spánek, ale nic se nezměnilo. Nebo tím myslíš vyloženě, že prostě chce být nalepený na prsu?

moonulka
10. únor 2021

Hm, u nás to bylo v tomhle věku docela podobné, vzhůru i 10-15x za noc. Navíc se jí posunulo usínání na noční spánek až na 23-1. U nás to bylo podle mě vývojem, naučila se točit na břicho, už hodně vnímala svět kolem sebe, tak to mozek asi nezvládal zpracovat. Spí s námi v posteli, takže i když jsem toho velice nenaspala, tak jsem byla aspoň odpočatá, protože jsem k ní nemusela vstávat. Prso není jen o hladu...
Jak usíná přes den? Je i možné, že neumí přejít mezi fázemi spánku (proto přes den spí tak krátce) dítě vždy trochu procitne (vlastně i dospělý, jen si to nepamatuje), aby zkontrolovalo okolí, jestli nemá hlad, není zima apod. a když je vše v pořádku tak přejde do další fáze spánku. Možná s tím teď potřebuje víc pomoct, neumí to sám, proto potřebuje prso.

kakba
11. únor 2021

Padl 5. Mesic a starsi se budila co 20minut a byly to co? Zuby.

zirafka11
11. únor 2021

U nás jedeme v tomhle režimu v podstatě od narození, ted ma rok a čtvrt. Takze radu nemam, jen uklidneni, ze tělo si zvykne a naučí se fungovat s tím prerusovanym spánkem. Jen se modlim, aby se po odstavu spaní zlepšilo.

tali85
11. únor 2021

Ahoj, u nás je to dost podobné u dcerky 16 m. S rozdílem, že když se více probere, je vzhůru klidně hodinu, dvě, dnes se jí povedlo i 3. V tom období, co popisuješ, by to mohly být třeba zuby, že by mohl cítit diskomfort a utěšovat se prsem, ale taky to může být zkrátka povaha a potřeba, má nejmladší je velmi velký mamánek a to jak ve dne, tak v noci a vadí ji mezi námi i šprušle od postýlky, i když jsem na ně záměrně nalepená. Nejlépe se jí spí u mě s prsem v puse -narozdíl ode mě že. Na toto moc obecná rada není, pokud chce jen Tvou blízkost. Zkrátka vydržet, vyroste z toho, pokud neprojevuje i nějaké jiné příznaky trápení s něčím.

any01
11. únor 2021

Dcera 7 a pul mesice a u nas to jsou zuby a skoky ve vyvoji, jak to zpracovava, vzdycky je toho vice na raz 😊

slunea
11. únor 2021

Já měla děti v posteli a kojila v leže. Spánek mám sice přerušovaný, ale jen na tu chvilku, co si dítko přisunu k prsu, pak zas usnu. Dceři jsou přes 2 roky, už mě to noční kojení nebaví, ale nevyspáním netrpím. V 5 měsících bych to tipla, že prckovi lezou zuby. Dcerka se taky často budí, když něco blbě sní, ale ona má potravinové alergie.

autor
11. únor 2021

Děkuji za odpovědi. Aspoň vím, že to má/mělo více dětí. Snad se to zlepší, jinak to na brzkého sourozence nevidím. Neumím si představit takto fungovat v těhotenství.

hermanka88
11. únor 2021

Já už takhle jedu 4 měsíce.Mala má zítra 7 měsíců, v noci se stále budí a to jsme od narození na UM. I kdyz jsem dala kaši na noc,tak to nepomohlo. Přes den pospi max 2x až 3x po půl hodce a tím jsme skončili. Takže já jsem nevyspana,protivná..s manželem spíme odděleně, večer se nemůžu mrknout ani na telku, usíná tak v 21-21:30 a do 20 minut je vzhůru. Takže zase uspavam znova..

autor
11. únor 2021

@hermanka88 to je dost podobný